De voordelen op een rij

  • Lage opwerkingskosten
  • Eenvoudige en betrouwbare techniek
  • In heel Europa toegepast
  • Totaaloplossingen voor gebruik van biomethaan 
  • Hoge klanttevredenheid


Uit biogas ontstaat biomethaan

De bewerking van biogas tot biomethaan is de voorwaarde voor een energetisch en economisch optimaal gebruik. Alleen biomethaan is geschikt voor gebruik in aardgastransportnetten, decentrale warmtekrachtkoppelingsinstallaties (WKK) en als brandstof. Voor dit doel heeft biogaszuivering zich bewezen als een beproefde, betrouwbare, efficiënte en veilige techniek.

Het bedrijf Carbotech, dat deel uitmaakt van de Viessmann Group, ontwikkelde hiervoor de drukwisseladsorptietechniek. Deze onderscheidt zich door een lage energiebehoefte en hoge tolerantie voor de meest uiteenlopende gassen.


Technisch eenvoudig en betrouwbaar

De biogaszuivering is buitengewoon eenvoudig: het biogas wordt gecomprimeerd en ontdaan van zwavelwaterstof en in hoge mate van water.

Vervolgens stroomt het zo geconditioneerde biogas door een moleculaire koolstofzeef, die koolstofdioxide en andere ongewenste gassen verwijderd om biomethaan te produceren.

Na vaste tijdsintervallen schakelt de installatie over op een andere adsorber. Door middel van vacuüm wordt de vorige weer volledig geregenereerd.

Viessmann 312x350 duplicaat.jpg
Viessmann dienstverlening

Gratis brochures

Schematische voorstelling van een gaszuiveringsinstallatie

Gasaufbereitung.png

Biogasanlage zur Gasaufbereitung

Biogasanlage zur Gasaufbereitung

Carbotech.jpg

Gaszuivering

Gedetailleerde informatie over het productaanbod vindt u op

www.carbotech.info