Vitodens 200 - duurzaam en efficiënt


De voordelen op een rij

  • Voorbeeldige prijs-kwaliteitverhouding
  • Tot 98 procent van de brandstof wordt omgezet in warmte
  • Vermogen van 1,8 tot 35 kW, zelfs tot 150 kW voor meergezinswoningen en professionnele toepassingen
  • Vitotronic-regeling met kleuren-touchscreen, ook bedienbaar via Vitotrol/ViCare App met optionele WLAN-verbinding
  • Compacte afmetingen, slechts 450 mm breed
  • Naar keuze verkrijgbaar als combi- of verwarmingstoestel
  • Energie-efficiëntieklasse: A


Met externe of ingebouwde warmwatervoorziening

De condenserende gaswandketel Vitodens 200-W is een toonbeeld van zuinigheid en duurzaamheid. Bovendien garandeert de Inox-Radial warmtewisselaar uit roestvast staal continu een hoge condensatiebenutting.

Het toestel verbruikt minder energie omdat het ook de warmte uit de rookgassen benut. Daardoor dalen de verwarmingskosten en wordt het milieu gespaard.

De Vitodens 200-W is naar keuze verkrijgbaar met een aparte boiler (Type B2HA/B) en met een ingebouwd doorstroomtoestel (Type B2KB). Daardoor zijn verwarming en warmwaterbereiding beschikbaar op de kleinst mogelijke ruimte.


Robuuste brander met lange levensduur

De roestvaststalen MatriX-cilinderbrander onderscheidt zich door zijn lange levensduur. De geïntegreerde Lambda Pro Control Plus verbrandingsregeling past de verbranding automatisch aan bij wisselende gassoorten.

Ook tijdens het onderhoud is een gascondensatieketel uitermate tijdbesparend. Alle onderdelen zijn via de voorkant bereikbaar, er is geen zijdelingse serviceafstand vereist.

 

Viessmann Vitodens 200 condensatieketel op gas in cascade tot 594 kW

Cascade tot 594 kW

De gascondensatieketels voor wandmontage Vitodens 200-W tot 150 kW zijn ideaal voor gebruik in meergezinswoningen, commerciële gebouwen en openbare voorzieningen. Hier biedt de Vitodens 200-W kosteneffectieve en ruimtebesparende oplossingen - zowel als afzonderlijke eenheid tot 150 kW als in cascade met maximaal 6 ketels en een warmtevermogen tot 594 kW.

MatriX-cilinderbrander

Milieuvriendelijke MatriX-cilinderbrander

Automatische verbrandingsregeling doet kosten dalen

Via de geïntegreerde Lambda Pro ControlPlus verbrandingsregeling wordt de brander automatisch aan de kwaliteit van de verschillende soorten gas (aardgas E/LL, vloeibaar gas, biogas) aangepast en wordt een permanent hoog rendement gegarandeerd.

Lambda Pro Control Plus draagt bij tot lagere onderhoudskosten, want de intervallen voor de controle door een schoorsteenveger bedragen drie jaar.

Comfortabele Vitotronic-regeling

Comfortabele Vitotronic-regeling

Zowel u als eigenaar als uw installateur profiteren volop van de eenvoudig te bedienen Vitotronic-regelin: de bediening van het menu is gebruiksvriendelijk en logisch ontworpen.

ViCare App

ViCare App

De ViCare-app biedt nieuwe mogelijkheden voor de online-regeling van uw verwarming. Dankzij deze app kan de installatiegebruiker zijn verwarmingsinstallatie via zijn smartphone aansturen. De bedrijfsstatus kan op ieder ogenblik geconsulteerd worden, en bij storingen kan vlot contact worden opgenomen met de eerder in de app ingevoerde installateur.

fernbedienungen.jpg

Op elkaar afgestemd: Systeemtechniek

"Het geheel is meer dan de som van de delen." In navolging van dit principe biedt Viessmann niet enkel afzonderlijke verwarmingsonderdelen aan die alle vereisten met betrekking tot kwaliteit, betrouwbaarheid en efficiëntie voldoen. Alle producten zijn deel van een volledig systeem waarin alle onderdelen op elkaar afgestemd zijn en precies bij elkaar passen. Enkel het samenspel tussen alle systeemonderdelen biedt het vermogenspotentieel van een innovatieve toptechnologie.

De systeemtechniek van Viessmann omvat alle onderdelen voor een betrouwbaar en zuinig verwarmingssysteem. Van de Vitotronic-regeling met draadloze afstandsbediening over de Vitocell warmwaterboilers met hoog vermogen voor een optimaal warmwatercomfort tot hoogwaardige zonnesystemen voor een kostenbesparende verwarmingsondersteuning.

Productdoorsnede

Overzicht

Vermogen (kW)
1,8 tot 150 kW.
Rendement
98 % (Hs)/109 % (Hi)
Energie-efficientieklasse
energieeffizienklasse.png
A
Brandstof
icon-gas.png
Aardgas en vloeibaar gas
Toepassingsgebied
icon-wohngebaeude.png icon-gewerbe.png
Een-/tweegezinswoning, flat in meergezinswoning, nijverheid, nieuwbouw en renovatie
Bediening
icons-vitotrol-app.gif
Vitotronic 200 regeling met touchscreen display, bediening via ViCare app of Vitotrol Plus app mogelijk
Sanitair waterverwarming
Verwarmingstoestel met extra warmwaterboiler voor hoog warmwatercomfort, tot 35 kW ook als combitoestel zonder extra warmwaterboiler voor eenvoudige warmwatervoorziening
Overige kenmerken
Als meerketelinstallatie tot 594 kW
Vitodens-200-W-Schnitt.png