Productgroep Vitotrans 353

Verswatermodules zorgen voor een comfortabele en hygiënische sanitair waterverwarming volgens het doorstroomboilerprincipe. Anders dan bij een klassieke warmwaterboiler wordt het levensmiddel water niet gebruikt om energie op te slaan, maar pas door een krachtige platenwarmtewisselaar verwarmd wanneer warm water gevraagd wordt. De energie die nodig is om het water op te warmen, is afkomstig van een buffervat dat via heel uiteenlopende systemen verwarmd kan worden – bv. een zonnesysteem, een houtketel, een traditionele olie- of gasketel, een warmtepomp of een ander systeem.

Bij grotere verschillen in het aftapdebiet kunnen de verswatermodules Vitotrans 353 een constante temperatuur aan de kraan garanderen. Via een regeling met een hoog vermogen worden de hoogefficiënte circulatiepompen van de nieuwste generatie toerentalgeregeld, zodat het warmwaterdebiet perfect afgestemd is op de eigenlijke vraag. Op die manier bieden de Vitotrans 353 modules een maximaal comfort, optimale hygiëne en een ongekend zuinige werking.

De Vitotrans 353 is verkrijgbaar in vijf verschillende types. In de basisuitvoering – voor wandmontage – de types PBS (aftapdebiet 25 l/min), PBM (aftapdebiet 48 l/min) en PBL (aftapdebiet 68 l/min).


De voordelen op een rij

  • Door het hoge aftapdebiet veelzijdig inzetbaar: bijvoorbeeld in een- en tweegezinswoningen, sporthallen, rusthuizen
  • Dankzij het doorstroomboilerprincipe wordt er altijd vers warm water geleverd en is er geen warmwaterboiler nodig.
  • Gebruiksklare module voor snelle en eenvoudige wand- of boilermontage - Regeleenheid en hoogefficiënte pomp zijn ingebouwd en aangesloten.
  • De compacte vorm laat toe de module in een bestaande verwarmingsinstallatie met buffervat te integreren.
  • Door de lage vereiste aanvoertemperatuur is de module bijzonder geschikt voor gebruik in combinatie met lagetemperatuurketels met zonnesystemen.
  • Regeleenheid met volwaardig grafisch display en SD-kaartlezer voor balancering van de installatie
  • Cascadeschakeling mogelijk zonder bijkomende externe regeleenheid