Vitocrossal 300 CM3 - flexibel inzetbaar in het middenvermogenssegment


De voordelen op een rij

  • De energie wordt voor 98 procent omgezet in warmte
  • Stil, voordelig en milieuvriendelijk
  • Zelfreinigend effect van de warmtewisselaar door gladde roestvaststalen oppervlakken
  • Lambda Pro Control verbrandingsregeling voor alle gassoorten
  • Hoge opvoerdruk in de rookgasaansluiting maakt grote luchttoevoer- en rookgasleidingen mogelijk


Betrouwbare condensatietechniek

De Vitocrossal 300 is een gascondensatieketel met Inox-Crossal-warmtewisselaarsoppervlakken en een MatriX-stralingsbrander.

In het middenvermogenssegment van 87 tot 142 kW is hij flexibel inzetbaar voor vele toepassingen. Bijvoorbeeld voor het verwarmen van meergezinswoningen, maar ook van openbare en bedrijfsgebouwen.

De constructie met de verticaal geplaatste warmtewisselaarsoppervlakken benut de condensatiewarmte van de verwarmingsgassen zeer intensief. Daarmee wordt tot 98 procent van de energie omgezet in warmte.

De Vitocrossal 300 is verkrijgbaar met ingebouwde MatriX-stralingsbrander of voorzien voor montage van een ELCO of Weishaupt gas-ventilatorbrander.


Comfortabele Vitotronic-regeling

Zowel gebruiker als installateur profiteren van de eenvoudig te bedienen Vitotronic-regeling: Het bedieningsmenu is logisch en zeer gebruiksvriendelijk opgebouwd, goed verlicht, contrastrijk en gemakkelijk af te lezen.

Bij twijfel geeft de helpfunctie meer informatie. Het grafische bedieningspaneel geeft ook de stooklijnen en het zonnerendement weer wanneer een zonnewarmtesysteem is aangesloten.
 


Productdoorsnede

Overzicht

Vermogen (kW)
87 tot 142 kW.
Rendement
98 % (Hs)/109 % (Hi)
Energieeffizienzklasse
-
Brandstof
icon-gas.png
Aardgas
Toepassingsgebied
icon-wohngebaeude.png icon-gewerbe.png icon-kommunen.png
Meergezinswoning, nijverheid, gemeenten, nieuwbouw en renovatie
Bediening
Eenvoudig te bedienen Vitotronic-regeling met tekst- en grafisch display
Sanitair waterverwarming
Extra warmwaterboiler(s) vereist, en daardoor hoog warmwatercomfort
Overige kenmerken
Modulerende MatriX-gasbrander met groot modulatiebereik
Productdoorsnede gascondensatieketel Vitocrossal 300 type CM3

fernbedienungen.jpg

Op elkaar afgestemd: Systeemtechniek

"Het geheel is meer dan de som van de delen." In navolging van dit principe biedt Viessmann niet enkel afzonderlijke verwarmingsonderdelen aan die alle vereisten met betrekking tot kwaliteit, betrouwbaarheid en efficiëntie voldoen. Alle producten zijn deel van een volledig systeem waarin alle onderdelen op elkaar afgestemd zijn en precies bij elkaar passen. Enkel het samenspel tussen alle systeemonderdelen biedt het vermogenspotentieel van een innovatieve toptechnologie.

De systeemtechniek van Viessmann omvat alle onderdelen voor een betrouwbaar en zuinig verwarmingssysteem. Van de Vitotronic-regeling met draadloze afstandsbediening over de Vitocell warmwaterboilers met hoog vermogen voor een optimaal warmwatercomfort tot hoogwaardige zonnesystemen voor een kostenbesparende verwarmingsondersteuning.