Oliecondensatietechniek voor wandmontage
 

De voordelen op een rij

  • Bijzonder compacte oliecondensatieketel voor wandmontage
  • Ideaal voor inbouw in een nis zonder zijdelingse speling
  • Tot 98 procent van de brandstof wordt omgezet in warmte
  • Stille werking door afzonderlijke behuizing van het ketellichaam
  • Stroombesparende, hoogefficiënte circulatiepomp
  • Energie-efficiëntieklasse: A


Compact en plaatsbesparend

De Vitoladens 300-W is de compacte oliecondensatieketel voor wandmontage. Dankzij de ingebouwde geluiddemper kan het toestel bv. ook in de berging worden geplaatst.

De brander werkt gesloten of open, en is dus zeer flexibel wat de montageplaats betreft.

Wanneer een oude ketel wordt vervangen door een Vitoladens 300-W levert dit extra plaats op. Hij is zo compact dat hij met zijn breedte van 48 centimeter ook moeiteloos in een nis kan worden gemonteerd.

Bovendien is de ketel zeer onderhoudsvriendelijk: alle componenten zijn aan de voorkant bereikbaar, er is geen zijdelingse speling vereist.


Efficiënt tot in de details

De bijzonder stille, modulerende compacte blauwevlambrander past het vermogen van de Vitoladens aan naargelang de warmtebehoefte. Daardoor is hij buitengewoon zuinig en efficiënt.

De geïntegreerde hoogefficiënte circulatiepomp helpt nog meer energie te besparen. In vergelijking met klassieke pompen verbruikte deze tot 70 procent minder stroom en voldoet hiermee aan de eisen van energielabel A.
 

Productdoorsnede

Overzicht

Vermogen (kW)
12,9 tot 23,5 kW.
Rendement
98 % (Hs)/104 % (Hi)
Energie-efficiëntieklasse
energieeffizienklasse.png
A
Brandstof
icon-oel.png
Alle gangbare soorten zwavelarme stookolie - ook voor stookolie DIN 51603-6-EL A Bio 10: extra lichte stookolie (zwavelarm) met toevoeging van maximaal 10 % biocomponenten (FAME)
Toepassingsgebied
icon-wohngebaeude.png
Eengezinswoning, nieuwbouw en renovatie
Bediening
icons-vitotrol-app.gif
Vitotronic 200 regeling met tekst- en grafisch display, bediening via Vitotrol app mogelijk
Sanitair waterverwarming
Extra warmwaterboiler vereist, en daardoor hoog warmwatercomfort
Overige kenmerken
Bijzonder compacte oliecondensatieketel voor wandmontage
Vitoladens-300-W-Schnitt.png

fernbedienungen.jpg

Op elkaar afgestemd: Systeemtechniek

"Het geheel is meer dan de som van de delen." In navolging van dit principe biedt Viessmann niet enkel afzonderlijke verwarmingsonderdelen aan die alle vereisten met betrekking tot kwaliteit, betrouwbaarheid en efficiëntie voldoen. Alle producten zijn deel van een volledig systeem waarin alle onderdelen op elkaar afgestemd zijn en precies bij elkaar passen. Enkel het samenspel tussen alle systeemonderdelen biedt het vermogenspotentieel van een innovatieve toptechnologie.

De systeemtechniek van Viessmann omvat alle onderdelen voor een betrouwbaar en zuinig verwarmingssysteem. Van de Vitotronic-regeling met draadloze afstandsbediening over de Vitocell warmwaterboilers met hoog vermogen voor een optimaal warmwatercomfort tot hoogwaardige zonnesystemen voor een kostenbesparende verwarmingsondersteuning.