De voordelen op een rij

  • Combiboiler met een inhoud van 750 liter voor solaire verwarmingsondersteuning met oliecondensatieketel Vitoladens 300-W
  • Vitotronic 200 regeling voor de complete installatie inclusief zonnesysteem
  • Stroombesparende circulatiepompen voor solaire kring en cv-kring (energielabel A)
  • Compact - ideaal bij nieuwbouw en renovatie
  • Conform de wettelijke vereisten van de Duurzame Energie Richtlijn en de Wet op Hernieuwbare Warmte
  • Energie-efficiëntieklasse: A+, in combinatie met 4 vlakke zonnecollectoren Vitosol 200-F


Compact en krachtig

De verwarmingscentrale Vitosolar 300-F neemt slechts een goede 1,5 m² plaats in. Dit betekent dat deze bivalente installatie de plaats kan innemen van een vroegere olieketel.

Deze krachtige centrale voor solaire verwarmingsondersteuning en sanitair waterverwarming Vitosolar 300-F bestaat uit een combiboiler met een inhoud van 750 liter en een oliecondensatieketel voor wandmontage Vitoladens 300-W.

Dankzij de hoogwaardige warmte-isolatie en de aantrekkelijke behuizing kan de verwarmingscentrale Vitosolar 300-F ook in een berging geplaatst worden als er bv. bij nieuwbouw geen kelder voorzien is.

Productdoorsnede

Overzicht

Vermogen (kW)
12,9 tot 23,5 kW.
Rendement
98 % (Hs)/104 % (Hi)
Energie-efficiëntieklasse
energieeffizienklasse.png
A+ in verbinding met 4 vlakcollectoren Vitosol 200-F
Brandstof
icon-oel.png
Alle gangbare soorten zwavelarme stookolie - ook voor stookolie DIN 51603-6-EL A Bio 10: extra lichte stookolie (zwavelarm) met toevoeging van maximaal 10 % biocomponenten (FAME)
Toepassingsgebied
icon-wohngebaeude.png
Eengezinswoning, nieuwbouw en renovatie
Bediening
icons-vitotrol-app.gif
Praktische Vitotronic 200-regeling voor de volledige energiecentrale, incl. zonnesysteem, bediening via Vitotrol app mogelijk
Sanitair waterverwarming
Combiboiler met een inhoud van 750 liter voor solaire verwarmingsondersteuning en sanitair waterverwarming
Overige kenmerken
De grondoppervlakte van de verwarmingscentrale Vitosolar 300-F is nauwelijks groter dan 1,5 m²
Vitosolar-300-F-Schnitt.png

fernbedienungen.jpg

Op elkaar afgestemd: Systeemtechniek

"Het geheel is meer dan de som van de delen." In navolging van dit principe biedt Viessmann niet enkel afzonderlijke verwarmingsonderdelen aan die alle vereisten met betrekking tot kwaliteit, betrouwbaarheid en efficiëntie voldoen. Alle producten zijn deel van een volledig systeem waarin alle onderdelen op elkaar afgestemd zijn en precies bij elkaar passen. Enkel het samenspel tussen alle systeemonderdelen biedt het vermogenspotentieel van een innovatieve toptechnologie.

De systeemtechniek van Viessmann omvat alle onderdelen voor een betrouwbaar en zuinig verwarmingssysteem. Van de Vitotronic-regeling met draadloze afstandsbediening over de Vitocell warmwaterboilers met hoog vermogen voor een optimaal warmwatercomfort tot hoogwaardige zonnesystemen voor een kostenbesparende verwarmingsondersteuning.