Vitocal 200-G – aantrekkelijk geprijsde warmtepomp voor nieuwbouwprojecten

De voordelen op een rij

  • Maakt gebruik van de gratis warmte uit de grond
  • Optimaal gebruik van zelf opgewekte stroom bij fotovoltaïsche installaties
  • Geluids- en trillingsarm door akoestisch geoptimaliseerde constructie
  • "natural cooling"-functie met optionele NC-box
  • Overheidssubsidies mogelijk
  • Comfortabele warmtevoorziening en hoog warmwatercomfort
  • Energie-efficiëntieklasse: A++, volgens EU-verordening nr. 811/2013 Verwarmen, gemiddeld klimaat–toepassing op lage temperatuur (W35)
     


Warmte uit de grond

De grond/water-warmtepomp Vitocal 200-G haalt hernieuwbare warmte uit de grond. Met een vermogen tot 17,2 kW is zij geschikt voor nieuwbouw van eengezinswoningen. De efficiënte compressor haalt een aanvoertemperatuur tot 60 °C. Bovendien is daarmee ook een hoog warmwatercomfort gegarandeerd.


Bijverwarming versnelt de droging van ondervloeren.

Bouwheren zullen de bijverwarming van de Vitocal 200-G naar waarde weten te schatten. De warmtepomp wordt door de installateur gedurende een zekere tijd ingebouwd en versnelt de droging van de ondervloer.

De regelfunctie "natural cooling" is reeds geïntegreerd. Met de optionele NC-box koelt de warmtepomp de woning op warme zomerdagen tot een aangename temperatuur.

Regelung Vitotronic 200

Warmtepomp Vitocal 200-G

Door haar aantrekkelijkeprijs/kwaliteitverhouding is de compacte grond/water-warmtepomp Vitocal 200-G bijzonder geschikt voor een- en tweegezinswoningen. In monovalente werking zorgt ze met een vermogen van 5,6 tot 17,2 kW het hele jaar door voor een aangename warmtevoorziening.

Dankzij de innovatieve techniek met de efficiënte Compliant Scroll-compressor bereikt de Vitocal 200-G een maximale aanvoertemperatuur van 60 °C en is deze warmtepomp daardoor geschikt als scherp geprijsde warmtepomp voor nieuwbouwprojecten.

Twee verwarmingskringen voor individueel verwarmingscomfort

Deze warmtepomp voldoet aan alle gestelde vereisten voor een nieuwe een- of tweegezinswoning. Zo maakt de weersafhankelijke Vitotronic 200-regeling de integratie mogelijk van twee aparte verwarmingskringen.

Komt in aanmerking voor subsidies

Door een optionele warmtedebietteller in te bouwen, komt de aankoop van een warmtepomp Vitocal 200-G in aanmerking voor overheidssubsidies. Hierdoor voldoet ze aan de vereisten voor het marktstimuleringsprogramma.

Gemakkelijk in te bouwen en te monteren

De Vitocal 200-G wordt compleet geleverd met ingebouwde zeer efficiënte pompen voor primaire kringen en cv-kringen, circulatiepomp voor de boilerverwarming en veiligheidsgroep (standaardlevering).

Koelen en verluchten

De koelfunctie “natural cooling” is al geïntegreerd. Hiervoor moet de Vitocal 200-G extra uitgebreid worden met een NC-box (toebehoren). Verder kunnen via de Vitotronic 200 ook compatibele Vitovent-ventilatietoestellen aangestuurd worden.

Voorbereid voor fotovoltaïsche stroom

De warmtepomp Vitocal 200-G is voorbereid voor een voordelige werking met zelf opgewekte fotovoltaïsche stroom. Dankzij een slimme aansturing wordt het verbruik van zelf via de fotovoltaïsche installatie opgewekte stroom nog verhoogd.
 

Vitotronic-Regelung.jpg

Vitotronic 200-regeling met optionele app-aansturing

Dankzij het tekst- en grafisch display voor weersafhankelijke verwarming kan de Vitotronic 200-regeling heel eenvoudig en intuïtief bediend worden. De instellingen kunnen aan de hand van menu's snel gewijzigd worden. Online aansturing via de ViCare-app op een mobiel eindtoestel is optioneel mogelijk.
 

Vitoconnect 100 als interface

Om de verwarmingsinstallatie via een app te kunnen bedienen, is de Vitoconnect 100-interface vereist. Bestaande warmtepompen van de Vitocal-reeks (vanaf bouwjaar 2010) kunnen op ieder ogenblik aangepast worden.

Vitoconnect 100
ViCare App & Vitotrol Plus App

ViCare-app

Dankzij de ViCare-app kan de installatiegebruiker zijn verwarmingsinstallatie via zijn smartphone aansturen. De bedrijfsstatus kan op ieder ogenblik geconsulteerd worden, en bij storingen kan vlot contact worden opgenomen met de eerder in de app ingevoerde installateur.


fernbedienungen.jpg

Op elkaar afgestemd: Systeemtechniek

"Het geheel is meer dan de som van de delen." In navolging van dit principe biedt Viessmann niet enkel afzonderlijke verwarmingsonderdelen aan die alle vereisten met betrekking tot kwaliteit, betrouwbaarheid en efficiëntie voldoen. Alle producten zijn deel van een volledig systeem waarin alle onderdelen op elkaar afgestemd zijn en precies bij elkaar passen. Enkel het samenspel tussen alle systeemonderdelen biedt het vermogenspotentieel van een innovatieve toptechnologie.

De systeemtechniek van Viessmann omvat alle onderdelen voor een betrouwbaar en zuinig verwarmingssysteem. Van de Vitotronic-regeling met draadloze afstandsbediening over de Vitocell warmwaterboilers met hoog vermogen voor een optimaal warmwatercomfort tot hoogwaardige zonnesystemen voor een kostenbesparende verwarmingsondersteuning.

Productdoorsnede

Overzicht

Vermogen (kW)
5,8 tot 17,2 kW
COP bij verwarming
afhenkelijk van het vermogen tot 4,52
Energie-efficiëntieklasse
energieeffizienklasse.png
A++ * volgens EU-regelgeving nr. 811/2013 Verwarmen, gemiddelde klimatologische omstandigheden - lagetemperatuurgebruik (W35)
Toepassing
icon-wohngebaeude.png
Eéngezinswoning, nieuwbouw
Bediening
icons-vitotrol-app.gif
Vitotronic 200-regeling met tekst- en grafische display, bediening via Vitotrol App mogelijk
Waterverwarming
Aanvullende tapwaterverwarmer vereist voor hoger warmwatercomfort
Andere kenmerken
"natural cooling"-funktie met optionele NC-Box
Vitocal_200-G_Schnitt.png