Vitocal 222-G – warmtepomp tegen een voordelige instapprijs


De voordelen op een rij

  • Compacte afmetingen, neemt dus weinig plaats in
  • Warmwaterboiler van 170 liter ingebouwd
  • Sturing van het ventilatiesysteem Vitovent 300-F via warmtepompregelaar
  • Optimaal gebruik van zelf opgewekte stroom bij fotovoltaïsche installaties
  • Stroombesparende, hoogefficiënte pompen ingebouwd
  • Energie-efficiëntieklasse: A++, volgens EU-verordening nr. 811/2013 Verwarmen, gemiddeld klimaat–toepassing op lage temperatuur (W35)


Efficiënt, compact en voordelig

De Vitocal 222-G is een voordelig, compact warmtepompsysteem. Het ingebouwde waterreservoir van 170 liter biedt voldoende warmwatercomfort. Met haar geringe vloeroppervlakte en een vermogen tot 10 kW, is de warmtepomp uitermate geschikt voor de nieuwbouw van eengezinswoningen. De aanvoertemperatuur van 60 °C is nog hoog genoeg voor een comfortabele warmwatervoorziening. Een doorstroomwaterverwarmer is standaard.


Gebruiksvriendelijk en altijd bereikbaar

De Vitotronic-regeling maakt de bediening van de warmtepomp bijzonder eenvoudig. Bij twijfel volstaat een druk op de helptoets. Tot slot kan de Vitocal 222-G via de Vitotrol app van overal worden bediend met een smartphone of tablet.

Vitotronic-Regelung.jpg

Bedieningscomfort

Overzichtelijk, praktisch, intelligent: de Vitotronic biedt alle functies voor een snelle en precieze regeling van elk verwarmingssysteem.

Connectiviteit

Vitotronic 200-regeling: te allen tijde ook met een
app via smartphone te bedienen.

Vitoconnect 100 als interface

Om de verwarmingsinstallatie via een app te kunnen bedienen, is de Vitoconnect 100-interface vereist. Bestaande warmtepompen van de Vitocal-reeks (vanaf bouwjaar 2010) kunnen op ieder ogenblik aangepast worden.

Vitoconnect_Anschluesse.png
Vicare-App_Vitotrol-Plus-App.png

ViCare-app

Dankzij de ViCare-app kan de installatiegebruiker zijn verwarmingsinstallatie via zijn smartphone aansturen. De bedrijfsstatus kan op ieder ogenblik geconsulteerd worden, en bij storingen kan vlot contact worden opgenomen met de eerder in de app ingevoerde installateur.

Vitotrol Plus-app

Via de Vitotrol Plus-app kunnen alle verwarmingscircuits in een verwarmingsinstallatie op afstand worden bediend. Deze app wordt gebruikt voor het instellen van werkingsprogramma's,
richtwaarden en tijdprogramma's, alsook voor de weergave van bedrijfs- en verbruiksgegevens. Daarenboven kunnen ook data in verband met het zonnerendement worden weergegeven.


fernbedienungen.jpg

Op elkaar afgestemd: Systeemtechniek

"Het geheel is meer dan de som van de delen." In navolging van dit principe biedt Viessmann niet enkel afzonderlijke verwarmingsonderdelen aan die alle vereisten met betrekking tot kwaliteit, betrouwbaarheid en efficiëntie voldoen. Alle producten zijn deel van een volledig systeem waarin alle onderdelen op elkaar afgestemd zijn en precies bij elkaar passen. Enkel het samenspel tussen alle systeemonderdelen biedt het vermogenspotentieel van een innovatieve toptechnologie.

De systeemtechniek van Viessmann omvat alle onderdelen voor een betrouwbaar en zuinig verwarmingssysteem. Van de Vitotronic-regeling met draadloze afstandsbediening over de Vitocell warmwaterboilers met hoog vermogen voor een optimaal warmwatercomfort tot hoogwaardige zonnesystemen voor een kostenbesparende verwarmingsondersteuning.

Productdoorsnede

Overzicht

Vermogen (kW)
5,9 tot 10 kW
COP bij verwarming
afhenkelijk van het vermogen tot 4,3
Energie-efficiëntieklasse
energieeffizienklasse.png
A++ * volgens EU-regelgeving nr. 811/2013 Verwarmen, gemiddelde klimatologische omstandigheden - lagetemperatuurgebruik (W35)
Toepassing
icon-wohngebaeude.png
Eéngezinswoning, nieuwbouw
Bediening
icons-vitotrol-app.gif
Vitotronic 200-regeling met tekst- en grafische display, bediening via Vitotrol App mogelijk
Waterverwarming
Warmwatertank van 170 liter ingebouwd
Andere kenmerken
"natural cooling"-funktie met optionele NC-Box
Vitocal_222-G_Schnitt.png