De Vitocal 242-G – Natuurlijke warmte voor moderne eengezinswoningen


De voordelen op een rij

  • Neemt weinig plaats in
  • Zonneboiler van 220 liter en zonneregeling
  • Sturing van het optionele ventilatiesysteem Vitovent 300-F via warmtepompregelaar
  • Geoptimaliseerd gebruik van zelf opgewekte stroom bij fotovoltaïsche installaties
  • Stroombesparende, hoogefficiënte pompen ingebouwd
  • Energie-efficiëntieklasse: A++, volgens EU-verordening nr. 811/2013 Verwarmen, gemiddeld klimaat–toepassing op lage temperatuur (W35)


Aard- en zonne-energie optimaal benutten

De grond/water-warmtepomp Vitocal 242-G vormt de basis voor een milieuvriendelijk energiesysteem. Ze maakt gebruik van aardwarmte om te verwarmen en is bovendien voorzien voor aansluiting van een thermische zonne-installatie.

Via de collectoren wordt gratis zonne-energie gebruikt voor de verwarming van sanitair water. Daarvoor is een boiler van 220 liter ingebouwd. De met een fotovoltaïsche installatie opgewekte stroom kan worden gebruikt voor de werking van de warmtepomp.


Verwarmen en ventileren in een eengezinswoning

De Vitocal 242-G biedt ook de mogelijkheid het ventilatietoestel Vitovent 300-F aan te sturen via de warmtepompregeling. Beide toestellen samen vormen een compacte, plaatsbesparende eenheid voor de eengezinswoning.  


Vitotronic-Regelung.jpg

Bedieningscomfort

Overzichtelijk, praktisch, intelligent: de Vitotronic biedt alle functies voor een snelle en precieze regeling van elk verwarmingssysteem.

Connectiviteit

Vitotronic 200-regeling: te allen tijde ook met een app via smartphone te bedienen.

Vitoconnect 100 als interface

Om de verwarmingsinstallatie via een app te kunnen bedienen, is de Vitoconnect 100-interface vereist. Bestaande warmtepompen van de Vitocal-reeks (vanaf bouwjaar 2010) kunnen op ieder ogenblik aangepast worden.

Vitoconnect_Anschluesse.png
Viessmann app

ViCare-app

Dankzij de ViCare-app kan de installatiegebruiker zijn verwarmingsinstallatie via zijn smartphone aansturen. De bedrijfsstatus kan op ieder ogenblik geconsulteerd worden, en bij storingen kan vlot contact worden opgenomen met de eerder in de app ingevoerde installateur.

fernbedienungen.jpg

Op elkaar afgestemd: Systeemtechniek

"Het geheel is meer dan de som van de delen." In navolging van dit principe biedt Viessmann niet enkel afzonderlijke verwarmingsonderdelen aan die alle vereisten met betrekking tot kwaliteit, betrouwbaarheid en efficiëntie voldoen. Alle producten zijn deel van een volledig systeem waarin alle onderdelen op elkaar afgestemd zijn en precies bij elkaar passen. Enkel het samenspel tussen alle systeemonderdelen biedt het vermogenspotentieel van een innovatieve toptechnologie.

De systeemtechniek van Viessmann omvat alle onderdelen voor een betrouwbaar en zuinig verwarmingssysteem. Van de Vitotronic-regeling met draadloze afstandsbediening over de Vitocell warmwaterboilers met hoog vermogen voor een optimaal warmwatercomfort tot hoogwaardige zonnesystemen voor een kostenbesparende verwarmingsondersteuning.

Productdoorsnede

Overzicht

Vermogen (kW)
5,9 tot 10 kW
COP bij verwarming
afhenkelijk van het vermogen tot 4,3
Energie-efficiëntieklasse
energieeffizienklasse.png
A++ * volgens EU-regelgeving nr. 811/2013 Verwarmen, gemiddelde klimatologische omstandigheden - lagetemperatuurgebruik (W35)
Toepassing
icon-wohngebaeude.png
Eéngezinswoning, nieuwbouw
Bediening
icons-vitotrol-app.gif
Vitotronic 200-regeling met tekst- en grafische display, bediening via Vitotrol App mogelijk
Waterverwarming
Warmwatertank van 220 liter ingebouwd
Andere kenmerken
"natural cooling"-funktie met optionele NC-Box
Vitocal_242-G_Schnitt.png