Stookolietank-programma

Bij een verwarmingssysteem op stookolie hoort uiteraard ook een zuinig, compact en risicoloos opslagsysteem voor de brandstof. De Vitoset-stookolietanks voldoen aan alle vereisten.

Voor centrale verwarming op stookolie is een dubbelwandige stookolietank in staal/kunststof of kunststof/kunststof zo goed als de standaard. Enkelwandige kunststoftanks, waarvoor een tweede beschermingslaag, zoals bv. een opvangbekken voorzien moet worden, behoren tot het verleden.

Vitoset-stookolietanks voor elke behoefte

De Vitoset-stookolietanks zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en voor tal van toepassingen. Ze zijn goedgekeurd voor de opslag van stookolie tot 5000 liter in ruimtes met stookplaatsen. Voor grotere volumes zijn volgens de voorschriften speciale opslagruimtes vereist. Ze zijn steeds een veilige oplossing voor nieuwbouw alsook voor uitbreiding of renovatie van een bestaande installatie en ze zijn geschikt voor zowel een- en meergezinswoningen als grotere wooncomplexen en industriële gebouwen.

Al decennialang bewezen kwaliteit

De Vitoset-stookolietanks met een aan beide zijden verzinkte staalplaat en een hoogwaardige afwerking uit polyethyleen met hoge dichtheid (PE-HD) hebben hun deugdelijkheid al decennialang bewezen. Ze beschermen tegen diffusie en corrosie dankzij de gesloten stalen behuizing van de dubbelwandige tanks (DWT) en het CoEx-procedé bij de kunststoftanks. Dankzij hun speciale constructie en compacte vormgeving zijn alle Vitoset-stookolietanks zonder bandages stevig en stabiel, en beantwoorden ze aan de meest recente veiligheidsstandaarden. De montagevriendelijke toebehoren leveren u een tijdbesparing op bij de installatie.

Speciale fabricatietechnieken met een precieze regeling van de wanddikte, alsook de modelcontrole en -goedkeuring door onafhankelijke instellingen garanderen de permanent hoge kwaliteit van de stookolietanks van Viessmann. De productie is TÜV-gekeurd. Daarnaast staan de uitvoerige kwaliteitscontroles garant voor een maximale bedrijfszekerheid.

Dubbelwandige tank (DWT) voor de meest veeleisende toepassingen

Dubbelwandige tank (DWT) voor de meest veeleisende toepassingen

De Vitoset DWT is een volledig gesloten, dubbelwandige tank uit staal/kunststof. De binnentank en het opvangbekken kunnen met elkaar verbonden worden via de tanksteunen. Een leksonde staat garant voor de bewaking van de onberispelijke staat van de tussenruimte in de tank. De vuurvaste eigenschappen van de dubbelwandige tank werden aangetoond via een 90 minuten durende brandtest bij het materiaalkeuringsinstituut in Dortmund. Daaruit bleek dat de DWT in geval van brand een reactie- en veiligheidstijd biedt die drie keer zo lang is als die van een enkel- of dubbelwandige kunststoftank.

Dankzij het volledig gesloten stalen opvangbekken is de dubbelwandige tank DWT 100% emissievrij. Enkel metaal garandeert een absolute en permanente diffusiebescherming zonder geurhinder. De speciale toebehoren zorgen bij overstroming voor een efficiënte beveiliging tegen opzwelling.

Dankzij de lichtondoorlaatbare en diffusiedichte buitenwand is de Vitoset DWT bijzonder geschikt voor opslag van stookolie met biogene bestanddelen. Hiervoor biedt het Vitoset-gamma een speciaal aangepast vulsysteem.

Oppervlaktecoating van de dubbelwandige tank voor meer veiligheid en blijvend mooie buitenkant

 

Oppervlaktecoating van de dubbelwandige tank
Verankeringssysteem

Bescherming tegen overstroming in combinatie met verankeringssysteem voor DWT 750 en 1000 liter

Opslagvloeistoffen voor stookolietanks:

De DWT-reservoirs kunnen voor drukloze opslag van de volgende vloeistoffen gebruikt en aan reservoirsystemen gekoppeld worden:

●  Extra lichte stookolie conform DIN 51603-1
●  Extra lichte stookolie A Bio 5 tot Bio 15 conform DIN SPEC 51603-6
●  Dieselbrandstof conform DIN EN 590

De volgende vloeistoffen zijn enkel toegelaten in individuele reservoirs:

●  Dieselbrandstof conform DIN EN 14214
●  Smeerolie, hydraulische olie, warmtedragende olie Q ongebruikt, gelegeerd of niet-gelegeerd, met vlampunt > 55 °C
●  Smeerolie, hydraulische olie, warmtedragende olie Q gebruikt, vlampunt > 55 °C; herkomst en vlampunt moeten door de gebruiker voorgelegd kunnen worden
●  Plantaardige oliën zoals katoenzaadolie, olijfolie, raapzaadolie, ricinusolie en tarwekiemolie in de meest uiteenlopende concentraten (eventueel is een optisch of akoestisch lekalarm vereist)

De voordelen op een rij

●  Dubbelwandige tank DWT – inhoud 750, 1000 en 1500 liter
●  Opstelling in rijen of blokken van max. 15 tanks (DWT 750, DWT 1000), opstelling in rijen van max. 5 tanks (DWT 1500)
●  Geen bijkomende opvangruimte vereist (in waterwingebieden rekening houden met specifieke wettelijke voorschriften)
●  Voor installatie in ruimten met bijzonder hoge vereisten:
– in de buurt van de stookketel dankzij 90 minuten durende vuurvastheid, met name 3 keer zo lange veiligheidstijd in geval van brand
– in overstromingsgebieden dankzij bestendigheid tegen overstroming in combinatie met verankeringssysteem (algemene toelating conform de bouwvoorschriften Z-40.21-364)
●  Permanente bescherming tegen emissies dankzij metalen behuizing
●  Optimale bescherming tegen corrosie dankzij materiaalvriendelijke omboording en hoogwaardige, complete verzinking met polymeercoating rondom
●  Plaatsbesparende afmetingen, ook bijzonder goed geschikt voor kleine ruimten
●  De smalle en lage DWT 750 is bijzonder geschikt voor plaatsing in lage kelderruimten bij renovatieprojecten
●  Dankzij de polymeercoating van de DWT blijven geen vuil en vingerafdrukken achter (antivingerafdruk-effect)
●  Toelatingsnr. Z-40.21-161 (DWT 750, DWT 1000) en Z-40.21-283 (DWT 1500)

Kunststoftank (KWT) – kwaliteitstank in standaarduitvoering

Kunststoftank (KWT) – kwaliteitstank in standaarduitvoering

De kunststoftank (KWT) bestaat uit een polyethyleen binnentank en een kunststofcarter. De carterwand sluit naar binnen toe aan op de tank en biedt visueel een tankeenheid. Dankzij de compacte uitvoering is de kunststoftank bijzonder stevig, ook zonder bandages en ribben. Met zijn gladde wanden en de bandvormige uitstulping bovenaan heeft hij een bijzonder moderne look.

De bescherming tegen diffusie wordt bij alle modellen in zuiver kunststof via materiaalveredeling gerealiseerd. Bij de kunststoftank worden in het CoEx-PA-Blend-procedé anti-emissielagen tegen mogelijke geurhinder geïntegreerd. De tank voldoet aan de 30-minuten durende standaardbrandtest van het materiaalkeuringsinstituut in Dortmund en wordt aanbevolen voor gebruik in standaard kelders.

Opslagvloeistoffen voor stookolietanks:

De KWT-reservoirs kunnen voor drukloze opslag van de volgende vloeistoffen gebruikt en aan reservoirsystemen gekoppeld worden:

●  Extra lichte stookolie conform DIN 51603-1
●  Extra lichte stookolie A Bio 5 tot Bio 15 conform DIN V51603-6
●  Dieselbrandstof conform DIN EN 590

De volgende vloeistoffen zijn enkel toegelaten in individuele reservoirs:

●  Dieselbrandstof conform DIN EN 14214
●  Smeerolie, hydraulische olie, warmtedragende olie Q ongebruikt, gelegeerd of niet-gelegeerd, met vlampunt > 55 °C
●  Smeerolie, hydraulische olie, warmtedragende olie Q gebruikt, vlampunt > 55 °C; herkomst en vlampunt moeten door de gebruiker voorgelegd kunnen worden (max. waterbedreigingsklasse II)
●  Plantaardige oliën zoals katoenzaadolie, olijfolie, raapzaadolie, ricinusolie en tarwekiemolie in de meest uiteenlopende concentraten
●  Ethyleenglycol (CH2OH) antivriesmiddel
●  Fotochemische producten, verkrijgbaar in concentraties (nieuw en gebruikt) met een dichtheid van max. 1,15 g/cm³ (maximaal vulpeil 80 %)
●  Ammoniakwater (-oplossing) NH4OH, tot verzadigde oplossing
●  Zuivere ureumoplossing 32,5 % als NOx-reductiemiddel (AdBlue), met een dichtheid van max. 1,15 g/cm³ (maximaal vulpeil 80 %)

De voordelen op een rij

●  Kunststoftank KWT met een inhoud van 750, 1000 en 1500 liter
●  Opstelling in rijen of blokken van max. 15 tanks (KWT 750-C en KWT 1000-C), opstelling in rijen van max. 5 tanks (KWT 1000-R en KWT 1500-R)
●  Geen bijkomende opvangruimte vereist (in waterwingebieden rekening houden met specifieke wettelijke voorschriften)
●  Vuurvast conform 30-minuten durende brandtest bij materiaalkeuringsinstituut Dortmund
●  De dubbelwandige polyethyleen-uitvoering biedt permanente bescherming tegen corrosie
●  Bescherming tegen diffusie door middel van materiaalveredeling net als bij alle modellen in zuiver kunststof - in het CoEx-PA-Blend-procedé worden anti-emissielagen geïntegreerd
●  Compacte afmetingen en beperkt gewicht voor eenvoudige installatie, ook in nauwe en moeilijk bereikbare ruimten
●  Toelatingsnr. Z-40.21-319