Verwarmen met hout – Het hernieuwbare alternatief

Verwarmen met hout betekent dat u warmte produceert met behulp van een duurzame grondstof. Vooral bij hoge energieprijzen geldt deze brandstof als een interessant alternatief tegenover olie of gas: naargelang van de plantensoort kan per hectare een energierendement worden gerealiseerd dat overeenstemt met het rendement van 5000 liter stookolie.

De innovatieve techniek van Viessmann maakt verwarmen met hout efficiënt en comfortabel. Daardoor dalen uw verwarmingskosten en wordt het milieu gespaard. Met andere woorden: u kiest absoluut voor een schone en zuinige oplossing.


Systeemvoorstelling pelletverwarming

De voordelen op een rij

  • De warmte wordt uit een duurzame grondstof gewonnen, waardoor u minder afhankelijk wordt van fossiele energiedragers.
  • Het hout wordt CO2-neutraal verbrand: er wordt maar evenveel koolstofdioxide in het milieu uitgestoten als het hout tijdens zijn groei heeft opgenomen.
  • Door gebruik te maken van een inlandse energiebron, bent u altijd zeker van bevoorrading.
  • Een verwarmingsketel op hout van Viessmann biedt dankzij moderne technieken een verwarmingscomfort dat aan de hedendaagse vereisten voldoet.
  • Het verwarmen met hout wordt op zowel federaal als gewestelijk en gemeentelijk niveau financieel ondersteund.
Pelletketel Vitoligno 300-C

Houtpelletketels van topkwaliteit

De Vitoligno 300-C is een efficiënte oplossing voor nieuwbouwwoningen die voldoen aan de lage-energienorm. Het verwarmingssysteem valt op door zijn laag energieverbruik en maakt verwarmen met pellets comfortabeler dan ooit tevoren. Vrijwel alles is geautomatiseerd, van de vulling tot en met de reiniging. Nominaal verwarmingsvermogen: 2,4 tot 12 kW, rendement: max. 95,3 %.