Vitomax 200-HS M75B - de klassieke stoomketel


De voordelen op een rij

  • Energiebesparende warmte-isolatie
  • Grote stoomruimte met lage belasting
  • Hoog rendement tot 95 procent
  • Watergekoelde branderdoorvoer vooraan en wateromspoelde omkeerleiding achteraan
  • Spanningsarme constructie


Voldoet aan alle eisen

De hogedrukstoomketel Vitomax 200-HS M75B is qua constructie een klassieke ketel. De vlampijp bevindt zich centraal, enigszins naar onderen. De rookgastrekken van de tweede en derde trek zijn symmetrisch erboven geplaatst.

De hogedrukstoomketel Vitomax 200-HS produceert 5 tot 26 t/h. De werkdruk gaat van 6 tot 25 bar (28, 30 bar op aanvraag). Met de bijbehorende systeemtechniek maakt de ketel bijzonder efficiënt gebruik van de brandstof.


Milieuvriendelijk en schoon

De drietreksketel brandt over het volledige vermogensspectrum milieuvriendelijk en schoon. Een constante temperatuur op de plaats waar de vlam ontstaat, zorgt voor een stabiele vlamvorming en vermindert de vorming van NOx.

Ketelbemetseling is niet nodig, de omkeerleiding achteraan is aan rookgaszijde volledig watergekoeld. Hierdoor wordt de opgewekte warmte ten volle gebruikt voor de stoomproductie.

Productdoorsnede

Overzicht

Stoomvermogen (t/h)
5 tot 26 t/h
Ketelrendement
tot 95,5 (met ingebouwde economiser)
Toegelaten bedrijfsdruk
6 tot 25 bar (28, 30 bar op aanvraag)
Brandstof
icon-oel.png icon-gas.png
Lichte stookolie (HEL), vloeibaar of (bio-)aardgas
Toepassingsgebied
icon-gewerbe.png icon-industrie.png
Nijverheid, industrie, nieuwbouw en renovatie
Regeltechniek
Vereenvoudigde bediening via programmeerbare sturing met geheugen (SPS) met logisch ergonomisch grafisch bedieningspaneel (10,4 inch kleurentouchscreen)
Overige kenmerken
Drietreksketel met en zonder economiser. Hogedrukstoomketel op olie of gas die voldoet aan de eisen van de richtlijn drukapparatuur 97/23/EG en de TRD-reglementering in combinatie met de afspraken van de federaties. Een ketel met een klassieke constructie. De vlampijp bevindt zich centraal, enigszins naar onderen. De rookgastrekken van de tweede en derde trek zijn symmetrisch erboven geplaatst.
Vitomax-200-HS-M75A-Schnitt.png