Vitocrossal 200 CM2: universele oplossing voor nieuwbouw en renovatie


De voordelen op een rij

  • Gascondensatieketels, 400 tot 620 kW
  • Zelfreinigend effect door gladde roestvaststalen oppervlakken
  • Naar keuze open en gesloten werking
  • Alle hydraulische aansluitingen langs de bovenkant
  • Eenvoudig te bedienen Vitotronic-regeling met tekst- en grafisch display


Voor één- en meerketelinstallaties

De Vitocrossal 200 CM2 is een universeel inzetbare gascondensatieketel. Bij een verwarmingswatertemperatuur van 50/30 °C bedraagt zijn vermogen 400 tot 620 kW, bij 80/60 °C is dit 370 tot 575 kW.

Als één- en meerketelinstallatie is hij evengoed geschikt voor woon- en industriële complexen als voor buurtverwarmingsnetten en grotere openbare en bedrijfsgebouwen.

Hij beschikt over het Inox-Crossal-warmtewisselaarsoppervlak met een robuuste MatriX-cilinderbrander. Het modulatiebereik van 20 tot 100 procent garandeert een zuinig energieverbruik.

De Vitocrossal 200 is zowel voor open als gesloten werking geschikt.


Comfortabele en doeltreffende regeleenheid

Het communicerende regelsysteem Vitotronic 300 zorgt voor een zuinige en betrouwbare werking van de verwarmingsinstallatie. Voor het bedieningsgemak is het opzij op de ketel geplaatst.

Deze regeling kan tot vier verwarmingsketels met glijdend verlaagde ketelwatertemperatuur en installaties met één tot twee cv-kringen met optionele mengkleppen sturen.


warmwasserspeicher.jpg

Op elkaar afgestemd: Systeemtechniek

"Het geheel is meer dan de som van de delen." In navolging van dit principe biedt Viessmann niet enkel afzonderlijke verwarmingsonderdelen aan die alle vereisten met betrekking tot kwaliteit, betrouwbaarheid en efficiëntie voldoen. Alle producten zijn deel van een volledig systeem waarin alle onderdelen op elkaar afgestemd zijn en precies bij elkaar passen. Enkel het samenspel tussen alle systeemonderdelen biedt het vermogenspotentieel van een innovatieve toptechnologie.

De systeemtechniek van Viessmann omvat alle onderdelen voor een betrouwbaar en zuinig verwarmingssysteem. Van de Vitotronic-regeling met draadloze afstandsbediening over de Vitocell warmwaterboilers met hoog vermogen voor een optimaal warmwatercomfort tot hoogwaardige zonnesystemen voor een kostenbesparende verwarmingsondersteuning.

Productdoorsnede

Overzicht

Vermogen (kW)
400 tot 620 kW.
Rendement
97 % (Hs)/108 % (Hi)
Energie-efficiëntieklasse
-
Brandstof
icon-gas.png
Aardgas E, LL en vloeibaar gas P
Toepassingsgebied
icon-wohngebaeude.png icon-gewerbe.png icon-kommunen.png
Wooncomplexen, nijverheid, gemeenten, nieuwbouw en renovatie
Bediening
Krachtige Vitotronic 300-regeling kan maximaal vier verwarmingsketels met glijdend verlaagde ketelwatertemperatuur en installaties met één of twee verwarmingskringen met optionele mengklep sturen.
Sanitair waterverwarming
Extra warmwaterboiler(s) vereist, en daardoor hoog warmwatercomfort
Overige kenmerken
Met modulerende MatriX-cilinderbrander
Vitocrossal-200_CM2-620-kW-Schnitt.png