Vitocrossal 300 CT3U - ideaal als dakverwarmingscentrale


De voordelen op een rij

  • Beperkt gewicht, dus bijzonder geschikt voor integratie in dakverwarmingscentrales
  • Lage werkingskosten door maximale condensatiebenutting op basis van geoptimaliseerde hydraulische aankoppeling
  • Zelfreinigend effect van de warmtewisselaar door gladde roestvaststalen oppervlakken
  • Hydraulisch gescheiden aankoppeling van verwarmingskringen met hoge en lage temperaturen
  • Brander en verwarmingsoppervlakken aan de voorkant en dus gemakkelijk bereikbaar voor onderhoud


Licht en compact

De Vitocrossal 300 CT3U is een staande gascondensatieketel met Inox-Crossal-warmtewisselaarsoppervlakken en een MatriX-cilinderbrander.

Met een vermogen van 400 tot 630 kW is de compacte gascondensatieketel geschikt voor de verwarming van meergezinswoningen, openbare en bedrijfsgebouwen.

Een bijzonder voordeel zijn de compacte afmetingen en het lage gewicht. De ketel wordt in twee delen geleverd en kan daardoor ook makkelijk in een dakverwarmingscentrale worden geïnstalleerd.


Uitermate efficiënte warmteoverdracht

De constructie met de verticaal geplaatste warmtewisselaarsoppervlakken benut de condensatiewarmte van de verwarmingsgassen zeer intensief. Daarmee wordt tot 98 procent van de energie omgezet in warmte.

De Vitocrossal 300 is uitgerust met twee afzonderlijke retouraansluitingen voor een verwarmingscircuit met hoge temperaturen en een met lage temperaturen, wat een maximale condensatiebenutting garandeert.

Het gladde oppervlak van de roestvaststalen warmtewisselaar zorgt voor een continu zelfreinigend effect. Het condensatiewater kan ongehinderd naar beneden afvloeien en houdt het oppervlak schoon. Dit verhoogt de levensduur en beperkt de onderhoudskosten.


Productdoorsnede

Overzicht

Vermogen (kW)
400 tot 630 kW.
Rendement
98 % (Hs)/109 % (Hi)
Energie-efficiëntieklasse
-
Brandstof
icon-gas.png
Aardgas E en LL
Toepassingsgebied
icon-wohngebaeude.png icon-gewerbe.png icon-kommunen.png
Wooncomplexen, nijverheid, gemeenten, nieuwbouw en renovatie
Bediening
Eenvoudig te bedienen Vitotronic-regeling
Sanitair waterverwarming
Extra warmwaterboiler(s) vereist, en daardoor hoog warmwatercomfort
Overige kenmerken
MatriX-cilinderbrander
Vitocrossal-300-CT3U-Schnitt.png

warmwasserspeicher.jpg

Op elkaar afgestemd: Systeemtechniek

"Het geheel is meer dan de som van de delen." In navolging van dit principe biedt Viessmann niet enkel afzonderlijke verwarmingsonderdelen aan die alle vereisten met betrekking tot kwaliteit, betrouwbaarheid en efficiëntie voldoen. Alle producten zijn deel van een volledig systeem waarin alle onderdelen op elkaar afgestemd zijn en precies bij elkaar passen. Enkel het samenspel tussen alle systeemonderdelen biedt het vermogenspotentieel van een innovatieve toptechnologie.

De systeemtechniek van Viessmann omvat alle onderdelen voor een betrouwbaar en zuinig verwarmingssysteem. Van de Vitotronic-regeling met draadloze afstandsbediening over de Vitocell warmwaterboilers met hoog vermogen voor een optimaal warmwatercomfort tot hoogwaardige zonnesystemen voor een kostenbesparende verwarmingsondersteuning.