Opleidingsaanbod Viessmann Academy Benelux

Ons aanbod in opleidingen bestaat uit E-learnings, Online Seminars en Praktijk scholingen.

Uw aanwezigheid op onze digitale opleidingen zal worden bevestigd via ons evaluatieformulier. Vergeet dit dus niet in te vullen.

Wij kijken er naar uit u digitaal te ontmoeten op onze digitale opleiding.

U vindt een introductievideo van ons digitaal leerplatform ‘learningspace’ op YouTube .  

Namens de Viessmann Academy Benelux.

 

 

E-Learnings

Deze zijn online modules die 24/24 en 7/7 voor u beschikbaar zijn. U vindt deze eenvoudig terug door in te loggen in learningspace.viessmann.com en vervolgens catalogus te selecteren.

 

Inbedrijfname van onze VS ontharder

Deze E-Learning toont u stap voor stap hoe u zelf de inbedrijfname kan doen van onze VS-ontharder.

 

Tips and Tricks: Van Vitodens 050 tot Vitovalor PT2

Deze E-Learning bestaat uit praktische ‘Tips and Tricks’ betreffende ons Vitodens gamma tot onze brandstofcel. Van hoe de omkasting te openen, gasdrukken te meten tot zelf hoe een ontstekingstransformator uit te meten.  Neem snel een kijkje, u zal u niet snel vervelen.

 

Toepassingsvoorbeelden Vitodens 2xx E3

Tijdens deze E-Learning leggen we het principe uit van de hydraulische schema’s; elektrische aansluitingen en de uitbreidingen. Allemaal via onze Toepassingsvoorbeelden Vitodens E3. We leren u werken met de snel index en tonen hoe U op de snelste manier de, voor u relevante informatie, kan bekomen.  Deze E-Learning is nog gemaakt met een eerdere versie van de toepassingsvoorbeelden, download altijd de laatste nieuwe versie op ViBooks.

 

B3 Vitocal Basis

Tijdens deze E-learning wordt in de eerste plaats het basisprincipe van warmtepompen uitgelegd. Hoe werkt de koude kring en welke zijn de componenten. Vervolgens gaan we kijken welke de verschillende warmtebronnen er zijn en hoe we een warmtepomp gaan dimensioneren.

Tenslotte leggen we de nadruk op het gamma van de warmtepompen.

Deze E-learning is geschikt voor iedereen die meer wil weten over de werking van een warmtepomp en voor wie ons warmtepomp gamma beter wil leren kennen.

 

B4 Vitoclima

Tijdens deze E-learning bekijken we de basis van de Vitoclima warmtepomp voor koeling en verwarming met de nadruk op werking en het correct ontwerpen van een installatie. U leert onze top producten kennen zodanig u deze correct en goed kan toepassen in uw projecten.

 

Online Seminars

Onze online seminars worden gegeven via Google Meet software, hiervoor heeft u geen account nodig. U krijgt na het inschrijven via learningspace.viessmann.com of direct via deze link, een automatische bevestiging via e-mail met de Meeting code. U kan ook de ICAL uitnodiging bevestigen waardoor je inschrijving automatisch in uw elektronische agenda geplaatst wordt.

Vragen kan u eenvoudig stellen in de chat of bij bepaalde evenementen via het slido systeem. U geeft hier gewoon de meeting code in die visueel wordt afgebeeld tijdens de introductie van de digitale opleiding.

 

B2.0 Vitodens 050-W

Tijdens deze online opleiding bekijken we onzeonze Vitodens 050-W in detail. Wanneer u deze opleiding gevolgd heeft zal het u duidelijk zijn welke schema’s u kan toepassen en hoe u het toestel elektrisch moet aansluiten. De opstart van de regeling alsook de bijhorende OpenTherm thermostaten worden besproken.

Kortom alles wat u nodig heeft om deze toestellen correct te implementeren in uw projecten.

 

B2.1 Vitodens 1xx toestellen met E3 regeling

Tijdens deze online opleiding bekijken we ons laatste nieuwe Vitodens S1 gamma in detail met de E3 regeling. Dimensionering, schema’s, elektrische aansluitingen alsook de coderingen. Kent u de toepassingsvoorbeelden Vitodens E3 al? Na deze scholing zal u zien dat dit boekje al vele vragen beantwoordt nog voor u ze gesteld heeft.

Kortom alles wat u nodig heeft om deze toestellen correct te implementeren in uw projecten.

 

B2.2 Vitodens 2xx toestellen met E3 regeling

Tijdens deze online opleidingen bekijken we ons laatste nieuwe Vitodens gamma in detail met de E3 regeling. Dimensionering, schema’s, elektrische aansluitingen alsook de coderingen. Kent u de toepassingsvoorbeelden Vitodens E3 al? Na deze scholing zal u zien dat dit boekje al vele vragen beantwoord nog voor u ze gesteld heeft.

Kortom alles wat u nodig heeft om deze toestellen correct te implementeren in uw projecten.

 

B7.1 Communicatie

Ken je het gevoel? Vrijdag avond, één van uw beste klanten belt dat hij zonder verwarming zit. Je laat alles vallen om ter plaatse te gaan. Blijkbaar stond de CV op uitschakelwerking. Gelukkig krijg je een lekker tas koffie. Maar had deze nutteloze rit voorkomen kunnen worden? Waarschijnlijk wel:

Tijdens deze online seminar bekijken we de huidige mogelijkheden met ons online platform ViCARE en Vitoguide. Na het volgen van deze online seminar bent u weer helemaal up-to-date met bestaande en nieuwe functies van dit platform.

Een must voor elke vakman die de nieuwe digitale tools tot het max wil benutten…


QandA sessies

U heeft onze Online Seminar gevolgd, de e-learnings op learningspace gevolgd, onze toepassingsvoorbeelden bekeken maar u heeft nog vragen. Dan zijn deze opleiding(en) iets voor u. Tijdens deze QandA sessie (vraag en antwoord) sessie heeft u de mogelijkheid om op voorhand en tijdens de opleiding uw vragen te stellen.

Onze trainer zal dan samen met u door de vragen gaan.

 

QA Vitodens E3

Deze QandA sessie gaat over ons Vitodens S1 en S2 met E3 regeling. Bekijk zeker op Learningspace onze e-learning toepassingsvoorbeelden Vitodens E3 op voorhand.

 

 


Praktijkscholingen

Digitalisatie heeft zijn voordelen, we spenderen onze tijd efficiënter, beter voor het milieu etc. Echter is het vanzelfsprekend dat niet alle trainingen digitaal gegeven kunnen worden. Daarmee we onze Online Seminars en onze e-learnings vanop learningspace aanvullen met praktijksessies. So haalt u de theorie vanuit learningspace en bekijken we met u op een paar uurtjes tijd de praktische kant van het verhaal.

Al onze praktijk scholingen zullen doorgaan rekening houdende met de dan geldende corona maatregelen.

 

Praktijk Scholing S1/S2 Vitodens E3 generatie

Deze training is het vervolg op onze online seminar van de vitodens S1 of S2 E3 generatie. We bekijken met u de toestellen in detail vanuit een praktisch standpunt. De omkasting, de componenten, elektrische aansluitingen enz. Kortom alles wat niet via een online seminar getraind kan worden. Ook de opstart met de Vitoguide app komt aan bod.

 

Praktijk Scholing Vitodens: Onderhoud en depannage

Deze training is het antwoord voor elke vakman die zijn kennis wenst bij te schaven betreffende onderhoud en storingen zoeken.  Of u nieuw in de sector bent of u al 20 jaar lang aan gaswandketels werkt maakt niet uit. Deze training is zowel voor experten als beginners. We bekijken met u het onderhoud in detail en gaan vervolgens verder met praktijkoefeningen betreffende storingen zoeken. Dit alles met een zeer praktische benadering. 

Praktisch: Neem zeker uw basis gereedschap mee.  

 

Praktijk Scholing B4 Vitoclima

Deze training is het vervolg op onze E-learning van de Vitoclima. We bekijken met u de toestellen in detail vanuit een praktisch standpunt. De omkasting, de componenten, elektrische aansluitingen enz. Kortom alles wat niet via een online seminar getraind kan worden.

 

Praktijk Scholing S3.1 Vitocal Geothermie

Deze praktijkscholing is gemaakt voor techniekers en monteurs die graag het toestel van binnen en van buiten willen beter leren kennen. De opbouw en elektrische componenten worden bekeken, alsook de elektrische aansluitingen alsook de aandachtspunten bij montage en inbedrijfname.

We leren u ook de regeling correct te bedienen, in te stellen en de relevante informatie uit het diagnose menu correct te interpreteren.

Kortom de praktijktraining voor elk die onze vitocal warmtepomp snel en efficiënt wenst te installeren en bedienen.

 

Praktijk Scholing S3.2 Vitocal Aerothermie

Deze praktijkscholing is gemaakt voor techniekers en monteurs die graag het toestel van binnen en van buiten willen beter leren kennen. De opbouw en elektrische componenten worden bekeken, alsook de elektrische aansluitingen alsook de aandachtspunten bij montage en inbedrijfname.

We leren u ook de regeling correct te bedienen, in te stellen en de relevante informatie uit het diagnose menu correct te interpreteren.

Kortom de praktijktraining voor elk die onze vitocal warmtepomp snel en efficiënt wenst te installeren en bedienen.