Viessmann Academy opleidingsaanbod 

Digitale opleidingen

Onze digitale opleidingen worden gegeven via Google Meet software, hiervoor heeft u geen account nodig. U krijgt na het inschrijven via ​learningspace.viessmann.com​ of direct via deze ​link, een automatische bevestiging via e mail met de Meeting code. U kan ook de ICAL ​uitnodiging bevestigen waardoor het automatisch in uw agenda staat.

Vragen kan u eenvoudig stellen via het ​slido ​systeem. U geeft hier gewoon de meeting code in die visueel wordt afgebeeld tijdens de introductie van de digitale opleiding.

Uw aanwezigheid op deze digitale opleiding wordt bevestigd via ons evaluatieformulier. Vergeet dit dus niet in te vullen.

Wij kijken er naar uit u digitaal te ontmoeten op onze digitale opleiding.

Namens de Viessmann Academy Benelux, Christiaan Carelsberg.

 


Online Seminars

B2.1 Vitodens 050, 100 en 111-W

Tijdens deze online opleiding bekijken we onze Vitodens toestellen in detail van het type 050, 100 en 111-W. Wanneer u deze opleiding gevolgd heeft zal het u duidelijk zijn welke schema’s u kan toepassen en hoe u het toestel elektrisch moet aansluiten. De opstart van de regeling alsook de bijhorende OpenTherm thermostaten worden besproken.

Kortom alles wat u nodig heeft om deze toestellen correct te implementeren in uw projecten.

 

B2.2 Vitodens 2xx toestellen met E3 regeling

Tijdens deze online opleidingen bekijken we ons laatste nieuwe Vitodens gamma in detail met de E3 regeling. Dimensionering, schema’s, elektrische aansluitingen alsook de coderingen. Kent u de toepassingsvoorbeelden Vitodens E3 al? Na deze scholing zal u zien dat dit boekje al vele vragen beantwoord nog voor u ze gesteld heeft.

Kortom alles wat u nodig heeft om deze toestellen correct te implementeren in uw projecten.

 

B3 Vitoval Basis

Tijdens deze online seminar wordt in de eerste plaats het basisprincipe van warmtepompen uitgelegd. Hoe werkt de koude kring en welke zijn de componenten. Vervolgens gaan we kijken welke de verschillende warmtebronnen er zijn en hoe we een warmtepomp gaan dimensioneren.

Tenslotte leggen we de nadruk op het gamma van de warmtepompen.

Deze scholing is geschikt voor iedereen die meer wil weten over de werking van een warmtepomp en voor wie ons warmtepomp gamma beter wil leren kennen.

 

B4 Vitoclima

Tijdens deze online seminar bekijken we de basis van de Vitoclima warmtepomp voor koeling en verwarming met de nadruk op werking en het correct ontwerpen van een installatie. U leert onze top producten kennen zodanig u deze correct en goed kan toepassen in uw projecten.

 

B7.1 Communicatie

Ken je het gevoel? Vrijdag avond, één van uw beste klanten belt dat hij zonder verwarming zit. Je laat alles vallen om ter plaatse te gaan. Blijkbaar stond de CV op uitschakelwerking. Gelukkig krijg je een lekker tas koffie. Maar had deze nutteloze rit voorkomen kunnen worden? Waarschijnlijk wel:

Tijdens deze online seminar bekijken we de huidige mogelijkheden met ons online platform ViCARE en Vitoguide. Na het volgen van deze online seminar bent u weer helemaal up-to-date met bestaande en nieuwe functies van dit platform.

Een must voor elke vakman die de nieuwe digitale tools tot het max wil benutten…

 

B7.2 Learningspace

Learningspace is ons nieuw e-learning platform voor u onze vakman. U kan via dit platform een tal van e-learnings volgen. Dit dus 24/7/365! Zo is deze schat van informatie permanent voor u beschikbaar.

U kan zich ook inschrijven voor onze trainingen, dit zowel de digitale als de fysische trainingen in onze filialen.

Wist u dat u ook uw personeel kan aanmaken? Zodanig hebben zij ook elk een individueel traject in learningspace en kan u deze eenvoudig zelf aan- en afmelden. 

Tijdens deze online seminar bekijken we onze digitale academy ‘learningspace’. We starten met het inloggen, de e-learnings, de online seminars tot de fysische trainingen. Na het volgen van deze seminar heeft het learningspace platform nog weinig geheimen voor u. 

Al ongeduldig? Kijk zeker naar onze introductie video op YouTube.

 

B10 Vitovalor

Tijdens deze Online Seminar bekijken we onze huishoudelijke brandstofcel in detail. Hoe werkt het, waar kan je hem het beste toepassen, hoe dimensioneren en wat is de opbrengst.

De elektrische aansluitingen lopen analoog met onze Vitodens E3 generatie en worden dus besproken in de online seminar B2.2

Deze training is noodzakelijk voor alle vakmensen die een brandstofcel correct en efficiënt wensen te implementeren in hun projecten.

 

B12 Olie basis

Tijdens deze online seminar bekijken we de basis van stookolie installaties. Ideaal voor elk die zijn basiskennis wenst bij te schaven van stookolie installaties.

 

 


QandA sessies

U heeft onze Online Seminar gevolgd, de e-learnings op learningspace gevolgd, onze toepassingsvoorbeelden bekeken maar u heeft nog vragen. Dan zijn deze opleiding(en) iets voor u. Tijdens deze QandA sessie (vraag en antwoord) sessie heeft u de mogelijkheid om op voorhand en tijdens de opleiding uw vragen te stellen.

Onze trainer zal dan samen met u door de vragen gaan.

 

QA Vitodens E3

Deze QandA sessie gaat over ons Vitodens met E3 regeling. Bekijk zeker op Learningspace onze e-learning toepassingsvoorbeelden Vitodens E3 op voorhand.

 

 


Praktijkscholingen

Digitalisatie heeft zijn voordelen, we spenderen onze tijd efficiënter, beter voor het milieu etc. Echter is het vanzelfsprekend dat niet alle trainingen digitaal gegeven kunnen worden. Daarmee we onze Online Seminars en onze e-learnings vanop learningspace aanvullen met praktijksessies. So haalt u de theorie vanuit learningspace en bekijken we met u op een paar uurtjes tijd de praktische kant van het verhaal.

 

Praktijk Scholing S2 Vitodens

Deze training is het antwoord voor elke vakman die zijn kennis wenst bij te schaven betreffende onderhoud en storingen zoeken.  Of u nieuw in de sector bent of u al 20 jaar lang aan gaswandketels werkt maakt niet uit. Deze training is zowel voor experten als beginners. We bekijken met u het onderhoud in detail en gaan vervolgens verder met praktijkoefeningen betreffende storingen zoeken. Dit alles met een zeer praktische benadering. 

 

Praktijk Scholing B2.2 Vitodens 2xx E3 generatie

Deze training is het vervolg op onze online seminar van de vitodens 2xx E3 generatie. We bekijken met u de toestellen in detail vanuit een praktisch standpunt. De omkasting, de componenten, elektrische aansluitingen enz. Kortom alles wat niet via een online seminar getraind kan worden.

 

Praktijk Scholing B4 Vitoclima

Deze training is het vervolg op onze online seminar van de Vitoclima. We bekijken met u de toestellen in detail vanuit een praktisch standpunt. De omkasting, de componenten, elektrische aansluitingen enz. Kortom alles wat niet via een online seminar getraind kan worden.

 

Praktijk Scholing S3.1 Vitocal Geothermie

Deze praktijkscholing is gemaakt voor techniekers en monteurs die graag het toestel van binnen en van buiten willen beter leren kennen. De opbouw en elektrische componenten worden bekeken, alsook de elektrische aansluitingen alsook de aandachtspunten bij montage en inbedrijfname.

We leren u ook de regeling correct te bedienen, in te stellen en de relevante informatie uit het diagnose menu correct te interpreteren.

Kortom de praktijktraining voor elk die onze vitocal warmtepomp snel en efficiënt wenst te installeren en bedienen.

Opgelet: Deze training duurt een volledige dag. Er zal u een lunch aangeboden worden.

 

Praktijk Scholing S3.2 Vitocal Aerothermie

Deze praktijkscholing is gemaakt voor techniekers en monteurs die graag het toestel van binnen en van buiten willen beter leren kennen. De opbouw en elektrische componenten worden bekeken, alsook de elektrische aansluitingen alsook de aandachtspunten bij montage en inbedrijfname.

We leren u ook de regeling correct te bedienen, in te stellen en de relevante informatie uit het diagnose menu correct te interpreteren.

Kortom de praktijktraining voor elk die onze vitocal warmtepomp snel en efficiënt wenst te installeren en bedienen.

Opgelet: Deze training duurt een volledige dag. Er zal u een lunch aangeboden worden.