Viessmann Belgium richt eigen Winter Talent Team op met drie jonge Belgische wintersporters

Nossegem - 9 januari 2017 

Voor Viessmann Belgium, één van de toonaangevende fabrikanten van verwarmings-, industriële en koelsystemen, kon 2017 niet snel genoeg beginnen. Om de naamsbekendheid en de brand identity van de groep in België te vergroten, trekt het – in navolging van de activiteiten in het buitenland – ook in België resoluut de sportieve kaart. Vanaf 1 januari 2017 ondersteunt Viessmann Belgium Sebbe De Buck (snowboarden), Mathias Vosté (schaatsen) en Marjolein Decroix (skiën). Samen vormt het drietal het Viessmann Winter Talent Team!

Viessmann is op het internationale (winter)sporttoneel al sterk vertegenwoordigd, dus het idee op zich komt zeker niet uit de lucht gevallen. In België was Viessmann Belgium tot 2015 trouwens nog hoofdsponsor van de Belgian Bullets, onze vrouwelijke nationale trots in het bobslee. Nu gooit Viessmann Belgium het over een andere boeg met de oprichting van een eigen Winter Talent Team. Hierbij kiest het er bewust voor om drie jonge talentvolle atleten een duwtje in de rug te geven met de oog op de Winterspelen van 2018 in het Zuid-Koreaanse Pyeonchang.

De uitwerking en opvolging van het hele project is in handen van het sportmarketingbureau SportsCom, dat bij de samenstelling van het team niet over één nacht ijs ging. Sebbe De Buck (21) is het speerpunt van het team. Langzaam maar zeker valt hij immers de status van Seppe Smits als Belgiës beste snowboarder aan. Mathias Vosté (22) komt net als Bart Swings uit het skeeleren en reed vorig jaar al enkele van diens Belgische records van de tabellen. Hij profileert zich bovendien steeds meer als de coming man in de massastart. Last but not least is er Marjolein Decroix (24). Marjolein is Belgische top in het slalomskiën en wist zich de laatste jaren zelfs al te plaatsen voor twee wereldkampioenschappen.

Viessmann Belgium brengt deze drie toppers nu bij elkaar in het Viessmann Winter Talent Team. Via de geweldige content die met de atleten gemaakt kan worden, zal het bedrijf zich voornamelijk op de sociale media gaan onderscheiden als een unieke partner. Op vlak van wintersport is een engagement van deze grootte voor Belgische wintersporters immers ongezien en ongeëvenaard. Viessmann Belgium is ervan overtuigd dat deze atleten met dit financiële duwtje nog net dat tikkeltje verder kunnen geraken en hopelijk hun uiteindelijke doel kunnen verwezenlijken, nl. uitblinken op de Olympische
Winterspelen van 2018.