5 TIPS VOOR EEN VEILIGE WINTERSPORTVAKANTIE

31/3/2018 

Er is niets vervelenders dan onverwacht te moeten terugkeren van jouw langverwachte wintersportvakantie met een gebroken been, verdraaide knie of nog erger. Of gewoon niet op je bestemming geraken omdat je onderweg naar de sneeuw al wat voor hebt. Neem daarom zeker deze vijf tips ter harte voor een zo veilig mogelijke wintersportvakantie.
 

1. Bereid je goed voor

Een goede voorbereiding is uiteraard essentieel voor een zorgeloze wintersportvakantie. Controleer eerst en vooral grondig én op tijd thuis of de auto helemaal klaar is. Heb je wel de juiste sneeuwkettingen? Heb je winterbanden en is de bandenspanning overal in orde? Zit(en) de drager(s) voor ski’s en dergelijke wel goed vast? Vergeet ook zeker en vast niet je materiaal voor op de piste zelf eens uitgebreid te controleren. Maak er een jaarlijkse gewoonte van om je hele uitrusting tijdig thuis al een grondige onderheudsbeurt te geven. Het zal je op termijn een hoop geld en miserie besparen.

2.  Houd je aan de FIS-pisteregels

De pisteregels zijn er niet om gebroken te worden. Als iedereen de tien gouden gedragsregels op de piste kent en volgt, wordt het aantal ongevallen ongetwijfeld tot een absoluut minimum herleid. Een korte samenvatting om het geheugen even op te frissen: respecteer andere skiërs en snowboarders, pas je snelheid aan, kies een zekere en veilige route, volg de instructies op de borden en markeringen, bied hulp aan anderen wanneer zij dat nodig hebben en let op bij het inhalen. Eigenlijk lijkt het verdacht veel op autorijden. Met een goede reden natuurlijk, want ook daar duurt voorzichtig zijn het langst.

3. Draag een helm

Er geldt in Europa (nog) geen algemene helmplicht, maar in sommige landen is het wel reeds verplicht. En dat heeft uiteraard zijn redenen. Ex-Formule 1 piloot Michael Schumacher droeg een helm op het moment van zijn val en zelfs dan nog is het bijna fataal afgelopen. Draag dus een helm, want het is gewoon veel en veel veiliger. En als je nog een extra argument wil bovenop die veiligheid: op een helm kan je tegenwoordig probleemloos een camera vastmaken. Zo kan je al je vrienden nadien nog jaloers maken met coole beelden van jouw runs.

4. Après-ski in het dal

Niets leukers dan na een dagje intensief skiën of boarden die geweldige après-skibar in te duiken, maar let op. Een glaasje wijn of bier bij het eten kan zeker geen kwaad, maar als je echt grote dorst hebt, zorg er dan voor dat je eerst in het dal bent alvorens er stevig in te vliegen. Door de alcohol gaat je coördinatie- en reactievermogen immers achteruit en laat dat nu net twee essentiële zaken zijn bij het wintersporten.

5. Ken de noodnummers

Wij hopen uiteraard dat je ze niet nodig zal hebben, maar het kan altijd gebeuren dat iemand anders of jijzelf in nood geraakt en dan is het cruciaal natuurlijk dat je het juiste noodnummer bij de hand hebt om zo snel mogelijk geholpen te kunnen worden. Zorg daarom dat je het nummer van de reddingsdiensten in jouw gebied(en) opgeslagen hebt in je smartphone. In Oostenrijk bel je daarvoor naar het nummer 140, de Zwitserse reddingsdienst REGA kan je bereiken op 1414, de reddingsdienst in Italië op 118 en in Frankrijk toets je 112 of 15 in. Natuurlijk kan je ook altijd terecht bij het algemene Europese noodnummer: 112.

Viessmann wintersport #winterfans


DILEMMA DINSDAG
10 DILEMMA’S VOOR MARJOLEIN DECROIX

13/3/2018 

In deze rubriek leren we elke atleet van het Viessmann Winter Talent Team op een ludieke manier een beetje beter kennen. We leggen hem of haar elk tien dilemma’s voor, maar het is wel toegestaan om één keer de joker in te zetten. Mathias mocht vorige keer de spits afbijten, dit keer is het de beurt aan de enige vrouw van het team: Marjolein.


Naam: Marjolein Decroix
Uit: Poperinge, België.
Leeftijd: 25 jaar
Specialiteit: slalomskiën

 

Een gemakkelijke om de spits af te bijten: Frankrijk of België?

Frankrijk, zonder de bergen zou ik niet meer kunnen leven, maar als het kan, neem ik mijn hele familie mee, want die mis ik toch wel op de moeilijke momenten. En natuurlijk zou ik ook mooie momenten graag meer met hen kunnen delen. 

Al iets moeilijker misschien: Zwitserland of Oostenrijk?

Zwitserland, want daar heb ik mooie herinneringen aan dankzij het WK in Sankt Moritz vorig jaar. Bovendien hebben ze daar vaak verwarmde zetelliften (lacht).

Pasta of pizza?

Hmm moeilijk, maar pasta kan ik alle dagen eten, pizza krijg ik dorst van.

Een goed glas wijn of een lekker bereide gin-tonic?

Dan ga ik voor de gin-tonic.

Koffie of thee?

Thee. En specifiek mango & abrikoos. Ik ben dit eigenlijk pas sinds de Europa Cup in Zweden in november vorig jaar beginnen drinken, want dat was het enige waarmee ik mezelf warm kon houden.

Ontbijt op bed of een keer goed uiteten?

Uiteten. Een ontbijt op bed vind ik niet zo praktisch en als je als eerste op de piste moet staan, heb je daar geen tijd voor he (lacht).

Twee maanden skiën in jouw favoriete gebied of zes maanden op wereldreis?  

Hier moet ik de Joker inzetten. Een combinatie van beiden misschien? Want 2 maanden op dezelfde plaats blijven is moeilijk voor mij. De skisport bracht me al in Argentinië, Chili, de USA, Zuid-Afrika, Noorwegen, Zweden en hopelijk in februari Zuid-Korea. Een zomerstage naar Australië en Nieuw-Zeeland staat nog op mijn verlanglijstje, maar is een beetje te kostelijk op dit moment.

Eindwinst in de Wereldbeker of het podium op de Spelen?

Podium op de Spelen.

Het rustige platteland of de bruisende grootstad?

Rustige platteland, ik hou van de natuur en de rust. Niets mooier dan een
besneeuwd platteland, sneeuw in de stad zorgt alleen maar voor chaos!

Facebook of Instagram?

Facebook, foto’s nemen is iets voor de mama. Ik denk daar meestal gewoon niet aan. 

Viessmann WIinter Talent team Marjolein Decroix #winterfans

Trots op onze atleten!

6/3/2018 

Inmiddels liggen de Olympische Winterspelen van PyeongChang alweer ruim een week achter ons en langzaam maar zeker maakt de ontgoocheling die er her en der misschien heerste over de prestaties toch vooral plaats voor trots. En dat mag ook. Nee, dat moet zelfs! Alle vier de atleten van ons Winter Talent Team plaatsten zich immers voor deze Winterspelen en daar zijn we natuurlijk heel fier op. Voor alle atleten van het team was het namelijk de allereerste keer ooit dat ze deelnamen aan de Spelen. We maken daarom even een korte balans op.

Laat ons beginnen bij de jongste van het kwartet: Sebbe De Buck. Een top kerel met enorm veel talent, goesting en ambitie, maar helaas voor hem sloeg 10 dagen voor het begin van de Spelen het noodlot toe. Op de X-Games in de Verenigde Staten kwam Sebbe slecht neer op zijn pols en een breuk was helaas het pijnlijke gevolg. Vol goede moed trok Sebbe met de pols in de plaaster naar Zuid-Korea, maar voluit gaan zat er daardoor – in combinatie met de felle wind – niet echt in. Helaas voor Sebbe greep hij zowel in de slopestyle als in de big air naast een plaats in de finale. Jammer natuurlijk, maar in Peking 2022 haalt hij die finale(s) sowieso wel!

Mathias Vosté trok met een goed gevoel naar PyeongChang en toonde daar dat België op vlak van schaatsen nog wel een aantal jaar gebeiteld zit. Op de 1500m schaatste Mathias zich in een persoonlijk record van 1:47:34 naar een knappe 23ste plek. Op de 500m en de 1000m ging het iets minder, daar eindigde hij respectievelijk op een 32ste en 35ste plek. Voor Mathias was het naast enkele goede prestaties neer te zetten echter vooral belangrijk om deze ervaring op te doen met het oog op Peking 2022. Binnen vier jaar zullen de kaarten ongetwijfeld helemaal anders liggen. Helaas liep hij in Zuid-Korea op het einde wel nog een kleine spierscheur op, maar die zou binnen dit en twee weken wel hersteld moeten zijn. En dan verlegt hij de focus weer naar de weg en het skeeleren.

De enige dame van ons viertal, Marjolein Decroix, mocht op de valreep alsnog haar valiezen pakken voor Zuid-Korea, maar een ideale voorbereiding was het dus niet. Marjolein arriveerde amper een paar dagen voor haar eerste wedstrijd in PyeongChang, maar maakte er wel het beste van. Zo werd ze uiteindelijk op de slalom 36ste na een sterke tweede run. En op de reuzeslalom liet ze de 38ste chrono opmeten. Geen echte top resultaten dus, maar dat was gezien de omstandigheden ook niet te verwachten.

De nieuwste aanwinst van het team, Florent Claude, moest vol aan de bak in het biatlon. Hij kwam er in actie op drie afstanden: de 10km, de 12,5km en de 20km. Ook voor hem was het de eerste keer op de Spelen, want in 2014 kon hij er niet bij zijn door aanhoudende problemen aan zowel de rug als de knie. Florent eindigde respectievelijk 55ste, 57ste en 54ste in de drie afstanden, maar deed ook die broodnodige en levensbelangrijke ervaring op naar de toekomst toe. Ook hij kijkt met veel goede moed de volgende jaren tegemoet. En wij bij Viessmann Belgium uiteraard ook! #winterfans

Viessmann Snow Valley Mathieu van der Poel

‘Wat als... De veldrijders zich aan de Winterspelen zouden wagen?’

23/02/2018 

Vorige week maandag trok Viessmann Belgium in het spoor van een resem tenoren uit het hedendaagse veldrijden mee naar het ski- en snowboardcentrum Snow Valley in Peer voor een eigenzinnige mini-versie van de Winterspelen. In dit prachtige wintersportpark werden opnames gedraaid voor de slotshow van de Superprestige Veldrijden, die zaterdagavond live op de buis was vanuit Middelkerke. Als echte #winterfans konden wij in Peer natuurlijk niet ontbreken. Het relaas van een ijskoude, maar zeer geslaagde dag! 

Met een gemiddelde temperatuur van om en bij de -2° graden was het behoorlijk fris in de ‘diepvries’ van Peer, maar de helden uit het veld zijn natuurlijk wel wat gewoon. Vijf duo’s namen het in Snow Valley in vier disciplines tegen elkaar op: curling, biatlon, ‘de tube race’ en een ‘speciale tijdrit’. De aandachtige lezer weet ongetwijfeld dat die laatste twee proeven geen officiële disiciplines op de Winterspelen zijn, maar dat maakte het er zeker niet minder leutig op. Integendeel!

De indeling van de duo’s voor deze niet te missen mini-versie van de Spelen was als volgt: Mathieu van der Poel – Sanne Cant, Tim Merlier – Maud Kaptheijns, Michael Vanthourenhout – Laura Verdonschot, Laurens Sweeck - Annemarie Worst en Toon Aerts – Ellen Van Loy. Een deelnemersveld om U tegen te zeggen en dat uitte zich ook in de sportieve prestaties. Het werd een zeer spannende strijd op het scherp van de snee. En helemaal op het einde zelfs op het scherp van de slee!

Topfavorieten Mathieu van der Poel en Sanne Cant lieten er geen gras over groeien en begonnen furieus aan het curling. Vooral Sanne Cant liet zich hierbij meermaals opmerken met krachtige en gerichte ‘pushes’ richting het target: de afwezige Wout van Aert (zie foto). Een afbeelding van de kersverse Wereldkampioen voor alle duidelijkheid, hij was uiteraard niet echt het target. De drive van Mathieu en Sanne leverde in de eerste proef echter weinig op, want de overwinning in het curling ging naar het duo Tim Merlier – Maud Kaptheijns. Op de tweede plaatsen eindigden Laurens en Annemarie, het podium werd vervolledigd door Toon en Ellen. Bij het tweede onderdeel, de biatlon, leverde de gedrevenheid van het duo Van der Poel – Cant wel wat op. Mathieu bleek immers bijzonder goed bij schot en schoot in een mum van tijd vijf keer raak. Halfweg deze Winterspelen was het daardoor razend spannend want vier duo’s stonden aan de leiding met 7 punten. Michael en Laura hadden met amper 2 punten een klein winters mirakel nodig.

Na een stevige maaltijd en een warme kop koffie spurtten alle duo’s bij de ‘tube race’ eerst gelijktijdig van de ene kant van de oefenpiste naar de andere kant, alvorens daar per twee op een band naar beneden te vliegen. Het duo Laurens Sweeck – Annemarie Worst was hierin niet te kloppen, want het won zowel de eerste als de tweede run. Een efficiënte manier van glijden, waarbij Annemarie telkens op de rug van Laurens sprong op de band, lag hiervoor aan de basis. Daardoor stond het duo Van der Poel – Cant bij het ingaan van de laatste proef niet meer aan de leiding en moesten ze vol aan de bak om die leidersplaats te heroveren. De leiders waren Laurens en Annemarie, op de voet gevolgd door Toon en Ellen en Mathieu en Sanne.

Het werd een razend spannende strijd tijdens de laatste proef, met het betere klimwerk op de fatbike van Laurens, Toon en Mathieu, maar ook het iets minder goede stuurwerk in het naar beneden komen met de slee. Zo vlogen Toon en Ellen bijvoorbeeld aan een behoorlijke snelheid uit de bocht. Gelukkig zonder al te veel erg. Tussendoor greep Mathieu op het einde van de proef de buis - met daaraan de toeter om af te duwen - ook nog eens zo hard vast dat hij op die manier een GoPro camera doorheen de ijzige lucht van Snow Valley katapulteerde. Hilariteit alom, maar het leverde hen geen toptijd op. Alinea 6: Iets over 21u was het verdict in Peer gevallen. De eerste editie van deze eigenzinnige Winterspelen zorgde voor heel wat animo en mogelijks her en der een kleine bluts en een buil, maar ze leverde vooral ook een heel knap winnend duo op. Laurens Sweeck en Annemarie Worst mogen zich tenminste voor één jaar de winterkoning en winterkoningin van het veld noemen. Het zilver was voor Toon en Ellen en het brons voor Mathieu en Sanne. “Weeral”, grapte de Nederlandse kampioen toen Luc Haekens de rangschikking bekendmaakte, verwijzend naar zijn bronzen medaille op het WK in Valkenburg. En zo werd de koude avond in Peer afgesloten met een vrolijke noot!

Viessmann Snow Valley Mathieu van der Poel

5 WIST-JE-DATJES OVER WINTERSPORT EN DE SPELEN IN ZUID-KOREA

07/02/2018  

Wist je dat...

Het totale aantal kilometers aan skipistes in Zuid-Korea amper één derde bedraagt van het totale aantal kilometers aan skipistes in het bekende Franse skigebied ‘Les Trois Vallées’? Zuid-Korea telt namelijk verspreid over 21 gebieden in het hele land ‘maar’ 201 km aan skipistes, terwijl het Franse skigebied alleen al goed is voor een slordige 600km aan skipistes. Laat dat je echter vooral niet tegenhouden om eens op skivakantie te gaan naar Zuid-Korea, want de infrastructuur is er overal ultramodern.

Wist je dat...

Je in Zuid-Korea probleemloos nachtje door kan doen op de piste? In heel wat van de skigebieden kan je door enorme lichtinstallaties namelijk zo goed als 24/7 skiën, want de pistes worden daar alleen maar kort gesloten om iets te repareren als dat nodig blijkt. Geef toe, het is eens wat anders dan het gebruikelijke nachtje door in die après-skihut.

Wist je dat...

Het hoogste punt in de Taebaekbergketen – waar veel disciplines op de Winterspelen zullen doorgaan – ‘amper’ 1708m bedraagt? De Seoraksan berg steekt exact 1708 meter boven de zeespiegel uit en ligt in de provincie Gangwon-do. Deze provincie is de meest uitgelezen plek voor wintersport in het land en tijdens de Winterspelen zullen hier onder meer de slalom, reuzeslalom en alpineskiwedstrijden plaatsvinden.

Wist je dat...

De officiële mascotte voor deze 23ste editie van de Winterspelen luistert naar de naam Soohorang? De naam is een samenraapsel van de woorden ‘soohoo’, wat in het Koreaans zoveel betekent als ‘bescherming’, en ‘rang’, dat afgeleid is van het Koreaanse woord voor tijger, nl. ‘ho-rang-i’. Dat de tijger de witte kleur heeft, valt dan weer te verklaren doordat in de Zuid-Koreaanse mythologie de witte tijger een zeer belangrijk beeld is dat staat voor kracht, betrouwbaarheid en bescherming.

Wist je dat...

Er speciaal voor de Winterspelen een nieuwe hogesnelheidslijn gerealiseerd is tussen de hoofstad Seoel en de provincie Gangwon-do? En dat mocht ook wat kosten, want het totale kostenplaatje voor deze lijn loopt op tot meer dan 3 miljard euro. Tijdens de Spelen zullen er op dit traject liefst 51 treinen per dag worden ingezet, goed voor een totale capaciteit van net geen 21.000 passagiers.

Viessmann Olympische winterspelen Zuid-Korea #winterfans

DILEMMA DINSDAG:
10 DILEMMA’S VOOR MATHIAS VOSTE

30/1/2018

In deze rubriek leren we elke atleet van het Viessmann Winter Talent Team op een ludieke manier een beetje beter kennen. We leggen hem of haar elk tien dilemma’s voor, maar het is wel toegestaan om één keer de joker in te zetten. Mathias mocht de spreekwoordelijke spits afbijten.

Naam: Mathias Vosté
Uit: Brugge, België.
Leeftijd: 23 jaar
Specialiteit: langebaan schaatsen, skeeleren.

 

Laat ons meteen met een moeilijke beginnen: ijs of asfalt?

Hmm, da’s inderdaad een moeilijke (denkt na). Eigenlijk kies ik in eerste instantie voor het asfalt. Ik vind skeeleren immers net wat leuker, maar daarmee kan ik helaas mijn Olympische droom niet behalen. Moest skeeleren Olypisch zijn, had ik misschien wel alleen aan skeeleren gedaan. Ik heb van jongs af aan echter al een Olympische droom en die is alleen met schaatsen mogelijk. Ik vind skeeleren heel leuk en zou dus asfalt willen kiezen, maar het is toch de Olympische droom en dus het ijs dat overwint.

500m of 1000m (ijs)?

Lastig, ik ben een sprinter maar de langere afstanden gaan mij ook niet slecht af. Als ik echt moet kiezen, ga ik toch voor de 500m. Ik vind het heerlijk om gewoon één keer keihard te knallen op een kort stuk.

De bocht of het rechte stuk?

Zonder twijfel de bocht, ik kom van het shorttrack waar je alleen maar bochten rijdt en slechts met 2 slagen op het rechte stuk schaatst. Mijn bochten zijn op de langebaan ook echt wel goed, zeker in verhouding met mijn rechte stukken. Hier moet ik nu 100m rechtdoor schaatsen, dit was ik niet gewend met shorttrack en hier moet ik dus nog steeds veel op verbeteren. De bocht kun je ook echt gebruiken om veel snelheid te maken en hem hard ‘door’ te versnellen, dat vind ik ook echt het mooiste om te doen

Brugge of Friesland?

Friesland. Ik woon nu op het platteland en dit geeft veel rust vergeleken met de drukte in de stad. In Friesland heb ik ook alle trainingsmogelijkheden die ik nodig heb dicht bij elkaar. De 400m ijsbaan met alle benodigde faciliteiten en een overdekte skeelerpiste voor het zomerseizoen. Daarnaast komt mijn vriendin uit Friesland en hier woon ik ook mee samen, een goede reden om Friesland ook niet meer te verlaten (glimlacht).

Wereldkampioen of wereldrecord?

Wereldkampioen. Eigenlijk het liefst allebei, maar ik word liever wereldkampioen want dan ben je echt de beste van de wereld op een afstand of klassement en dat pakken ze je nooit meer af. Een wereldrecord is gaaf om te behalen, maar grote kans dat iemand anders het weer van je overneemt. Het gevoel van de beste te zijn, gaat voorlopig voor op het gevoel van de snelste te zijn.

Patat met mayo of een bickyburger?

Patat met mayo. Frietjes vind ik lekkerder dan een bickyburger.

Een frisse pint of een lekker glas wijn?

Eigenlijk maakt het mij niet zoveel uit, ik vind bier en wijn beide wel lekker, maar als ik dan echt moet kiezen dan ga ik voor een frisse pint.

Sneeuwvakantie of strandvakantie?

Sneeuwvakantie. Ook al ben ik nog nooit op sneeuwvakantie geweest, het lijkt mij het leukst om eens in de bergen te gaan skiën. De frisse berglucht in combinatie met de sport is toch het mooist. Van een strandvakantie word ik toch gewoon een beetje lui (lacht).

Ochtendmens of avondmens?

Eigenlijk geen van beide, vroeger was ik echt een ochtendmens, want toen moest ik heel vroeg trainen of naar school. Nu train ik op latere uren waardoor ik ook niet zo vroeg meer hoef op te staan. Dan wordt het tegenwoordig ook niet altijd even makkelijk om vroeg uit bed te komen. Maar een avondmens ben ik ook niet echt want rond half 11 ben ik toch altijd al heel erg moe. Als ik echt moet kiezen, ben ik denk ik toch meer een ochtendmens dan avondmens.

Nederlandse dames of Belgische dames?

Haha (lacht luidop), de Nederlandse dames natuurlijk. Dame dan eigenlijk want mijn vriendin is Nederlandse en die wil ik toch voor geen geld ter wereld omruilen.

Viessmann Mathias Voste Winter Talent Team #winterfans

Sebbe, Mathias & Florent mogen hun valiezen pakken voor PyeongChang

26/01/2018 

Het Viessmann Winter Talent Team maakt zich op voor de Winterspelen, die over exact twee weken beginnen in het Zuid-Koreaanse PyeongChang. Gisteren kreeg ook onze schaatser Mathias Vosté nog het verlossende telefoontje, waardoor drie van de vier atleten van ons team mogen beginnen inpakken voor de trip naar Zuid-Korea.

Voor Mathias Vosté is het een welverdiende beloning voor al het harde werk. De laatste maanden merkte je duidelijk dat het gevoel goed zat en de resultaten gingen ook in stijgende lijn. Zo schaatste hij vorig weekend in het Duitse Erfurt nog enkele ijzersterke races, met onder meer een Belgisch record op de spinrtvierkamp (500m-1000m-500m-1000m) en een eerste deelname aan de A-groep (lees: de groep met de absolute wereldtoppers) als resultaat. Gisterenavond omstreeks 18u volgde dan een onverwacht maar zeer welgekomen telefoontje. ‘Je bent officieel geselecteerd voor de Winterspelen’, klonk het aan de andere kant. Vosté mag in PyeongChang meedoen aan zowel de 500m als de 1000m, twee van zijn favoriete afstanden.

Een extra opsteker dus voor het Viessmann Winter Talent Team, want eerder wisten snowboarder Sebbe De Buck en de nieuwe aanwinst van het team, Biatlonner Florent Claude, zich al te kwalificeren voor de Spelen. Sebbe vertoeft op dit moment trouwens nog in de Verenigde Staten, Colorado, waar hij deelneemt aan de prestigieuze X-Games. Een laatste generale repetitie zeg maar vooraleer hij volgende week het vliegtuig opstapt richting PyeongChang, waar hij in actie komt op de slopestyle en de big air. Ook voor Florent zijn het uiteraard drukke tijden in de laatste rechte lijn richting de Spelen, maar hij zoekt het iets minder ver. De laatste weken heeft hij voornamelijk wedstrijdritme opgedaan in Duitsland, onder meer in Oberhof en Ruhpolding in de Beierse Alpen. Bij Viessmann kijkt iedereen alvast reikhalzend uit naar de Spelen en zullen de prestaties van onze atleten uiteraard op de voet gevolgd worden.

Viessmann Mathias Voste Florent Claude Sebbe De Buck Winter Talent Team #winterfans

Viessmann Belgium breidt Winter Talent Team uit en trekt vol de wintersportkaart

15/01/2018 

Viessmann Belgium gaat in 2018 onverminderd op zijn elan door en blijft daarbij vol inzetten op wintersport. Niet alleen komt biatlonner Florent Claude het Viessmann Winter Talent Team versterken, Viesmann Belgium gaat zich ook profileren als principiële partner van wintersport in het algemeen in België.

Vanaf 1 januari 2017 ondersteunde Viessmann Belgium al Sebbe De Buck (snowboarden), Mathias Vosté (schaatsen) en Marjolein Decroix (skiën) via het eigen Viessmann Winter Talent Team. Het koos er toen bewust voor om drie jonge talentvolle atleten een duwtje inde rug te geven met oog op de Winterspelen in het Zuid-Koreaanse PyeongChang, die volgende maand van start gaan. Nu komt daar eerst en vooral nog een vierde beloftevolle atleet bij: Florent Claude (26). Maar daar blijft het niet bij, want Viessmann Belgium wil wintersport in zijn geheel als breedtesport in België op een leuke manier in de kijkerplaatsen en daarop inzetten.

De uitwerking en opvolging van het hele project blijft in handen van het sportmarketingbureau SportsCom, dat vorig jaar met het idee van een eigen Winter Talent Team op de proppen kwam. Nu wordt dat succesverhaal verdergezet en uitgebreid. Er zal meer gecommuniceerd worden over wintersport en alles wat daarbij komt kijken, maar de atleten blijven uiteraard wel een voorname rol spelen in het hele project. Denk bijvoorbeeld aan leuke tips en tricks van Sebbe De Buck voor de ideale jump (op bescheiden niveau) of een initatie schieten met Florent Claude. Zoveel mogelijk mensen warm maken voor wintersport staat hierbij steeds centraal.

Viessmann Belgium zal zich voornamelijk verder op sociale media – met name specifiek op Facebook – en via dit online platform gaan onderscheiden als een unieke wintersportpartner. Op vlak van wintersport is een engagement van deze grootte voor Belgische wintersporters en de sport in het algemeen immers ongezien en ongeëvenaard. Bij Viessmann zijn we ervan overtuigd dat we hiermee iedereen die wintersport in België een warm hart toedraagt op een leuke manier zullen kunnen uitnodigen om zijn of haar passievoor de sport te delen. Deel dus zeker ook jouw passie met de hashtag #winterfans.

Viessmann Florent Claude