Vitoradial 300-T - efficiënt met condensatietechniek


De voordelen op een rij

  • Naar keuze verkrijgbaar met gas- of oliebrander
  • Tot 97 procent van de brandstof (stookolie) wordt omgezet in warmte
  • Milieuvriendelijke werking door lange looptijden van de brander; grote watervolume zorgt voor minder schakelintervallen
  • Compacte constructie met kleine toestelhoogte (belangrijk bij renovatie)
  • Eenvoudig te bedienen Vitotronic-regeling met tekst- en grafisch display


Hoge efficiëntie met tweetraps warmtewinning

De Vitoradial 300-T is een innovatieve combinatie van de lagetemperatuurketel Vitoplex 300 met een rechtstreeks op de ketel aangebrachte Inox-Radiaal-warmtewisselaar voor de condensatiebenutting.

De beproefde convectieoppervlakken en de corrosiebestendige warmtewisselaar bieden een zeer efficiënte tweetraps warmtewinning.

De Vitoradial 300-T is geschikt voor alle gangbare soorten extra lichte stookolie of aardgas. Zijn vermogen bedraagt 101 tot 545 kW.

Door zijn compacte constructie en geringe montagehoogte is de Vitoradial 300-T perfect geschikt voor renovatie, bv. in meergezinswoningen.

De gebruiker geniet van een eenvoudige reiniging van de verbrandingskamer met lage onderhoudskosten.


Condensatiebenutting met Inox-Radial-warmtewisselaar

De Inox-Radial-warmtewisselaar biedt ook bij middelgrote ketelinstallaties zoals de Vitoradial 300-T condensatietechniek. Hij verhoogt het rendement met 8 punten tot 97 %.

Bij dit principe zijn verbranding en condensatie fysiek volledig van elkaar gescheiden, waardoor de verbrandingsgassen aanslagvrij kunnen condenseren.


Productdoorsnede

Overzicht

Vermogen (kW)
101 tot 545 kW.
Rendement
97 % (Hs)/103 % (Hi)
Energie-efficiëntieklasse
-
Brandstof
icon-oel.png
Alle gangbare soorten zwavelarme stookolie - ook voor stookolie DIN 51603-6-EL A Bio 10: extra lichte stookolie (zwavelarm) met toevoeging van maximaal 10 % biocomponenten (FAME)
Toepassingsgebied
icon-wohngebaeude.png icon-gewerbe.png icon-kommunen.png
Meergezinswoning, wooncomplexen, nijverheid, gemeenten, nieuwbouw en renovatie
Bediening
icons-vitotrol-app.gif
Vitotronic 200 regeling met tekst- en grafisch display, bediening via Vitotrol app mogelijk
Sanitair waterverwarming
Extra warmwaterboiler vereist, en daardoor hoog warmwatercomfort
Overige kenmerken
Geïntegreerde Therm-Control-schakeling voor eenvoudige hydraulische integratie – een bijmengpomp en inrichting voor verhoging van de retourtemperatuur zijn overbodig
Vitoradial-300-T-Schnitt.png

warmwasserspeicher.jpg

Op elkaar afgestemd: Systeemtechniek

"Het geheel is meer dan de som van de delen." In navolging van dit principe biedt Viessmann niet enkel afzonderlijke verwarmingsonderdelen aan die alle vereisten met betrekking tot kwaliteit, betrouwbaarheid en efficiëntie voldoen. Alle producten zijn deel van een volledig systeem waarin alle onderdelen op elkaar afgestemd zijn en precies bij elkaar passen. Enkel het samenspel tussen alle systeemonderdelen biedt het vermogenspotentieel van een innovatieve toptechnologie.

De systeemtechniek van Viessmann omvat alle onderdelen voor een betrouwbaar en zuinig verwarmingssysteem. Van de Vitotronic-regeling met draadloze afstandsbediening over de Vitocell warmwaterboilers met hoog vermogen voor een optimaal warmwatercomfort tot hoogwaardige zonnesystemen voor een kostenbesparende verwarmingsondersteuning.