Warmwaterboiler van roestvast staal: hygiënisch en veilig sanitair water

De warmwaterboilers van Viessmann zijn verkrijgbaar in twee versies: geëmailleerd staal en roestvast staal. De term roestvast staal is een benaming voor gelegeerde en niet-gelegeerde soorten staal. Het standaard in de vakhandel verkrijgbare roestvast staal is niet noodzakelijkerwijs roestvast en is geschikt voor de opslag van levensmiddelen zoals sanitair water. De door Viessmann gebruikte roestvaststalen warmwaterboilers voldoen daarentegen aan de hoogste eisen en zijn absoluut voedsel-, zuur- en corrosiebestendig. Wat op zijn beurt weer een aantal voordelen biedt voor de eigenaars van de installaties.

 
Viessmann Vitocell warmwaterboiler

Roestvaststalen warmwaterboilers voor hygiënisch veilig sanitair water

Het bepalende voordeel van roestvaststalen warmwaterboilers is hun chemische samenstelling. Het metaal wordt met inachtneming van de strengste eisen verfijnd met andere legeringselementen zoals chroom, molybdeen of mangaan, waardoor het onder andere zeer goed bestand is tegen roest. Omdat er geen extra beschermlaag is aangebracht, zoals bij geëmailleerde boilers wel het geval is, ontstaan er na verloop van tijd geen afzettingen van restanten. Hierdoor garanderen de roestvaststalen sanitair waterboilers van Viessmann gedurende hun gehele levensduur hygiënisch veilig sanitair water. Het ontbreken van de beschermende anode betekent ook dat er geen kosten zijn voor het operationele onderhoud of zelfs de noodzakelijke vervanging van de anode.

10 jaar garantie op roestvaststalen warmtewisselaars

De hoge materiaalkwaliteit in combinatie met de vakkundige verwerking zorgt voor een absolute dichtheid, en dit gedurende minstens 10 jaar. Want zo lang duurt de garantie waarvan de klanten kunnen profiteren. Voor de geldigheid van de garantie worden twee voorwaarden gesteld: afsluiting van een onderhoudscontract en het bewijs van de uitgevoerde werkzaamheden aan de hand van de technische documentatie. Verder moet ook worden aangetoond dat te allen tijde is voldaan aan de eisen die aan de waterkwaliteit worden gesteld. Bovendien mag de warmwaterboiler alleen door een erkende verwarmingsspecialist worden geïnstalleerd. Gedetailleerde informatie hierover vindt u op onze garantiepagina.


Andere economische voordelen van roestvaststalen warmwaterboilers

Naast de hoge hygiënestandaard en de bijbehorende waterkwaliteit zijn warmwaterboilers van roestvast staal ook zuinig in gebruik. Ze zijn voorzien van een zeer efficiënte meervoudige thermische isolatie van hardschuim, polyestervezelvlies en de innovatieve vacuümpanelen. Daardoor verliezen ze bijna geen warmte, wat ook op het eerste gezicht zichtbaar is. Want de roestvaststalen warmwaterboilers van Viessmann zijn ingedeeld in de nieuwe, hoogste ErP-efficiëntieklasse A+. In vergelijking met warmwaterboilers uit de voormalige hoogste ErP-efficiëntieklasse A besparen deze nieuwe apparaten tot 22 procent op de energiekosten.

Zelfde volume, maar lager gewicht

Een ander voordeel van roestvaststalen boilers dat al vóór de ingebruikname duidelijk wordt, is het gewicht van de apparaten. Want vergeleken met geëmailleerde boilers zijn roestvaststalen warmwaterboilers zoals de Vitocell 300-V bijna een derde lichter, en dat bij dezelfde cilindergrootte. Het gereduceerde gewicht vergemakkelijkt niet alleen het transport. Ook de installatie op locatie verloopt heel wat eenvoudiger voor de vakman die de werkzaamheden uitvoert. Daar komt nog bij dat de afmetingen en aansluitingen nog steeds identiek zijn aan de boilers van geëmailleerd staal met A-label. Oude boilers kunnen hierdoor dan ook snel en zonder grote aanpassingen worden vervangen.

Grote keuze aan apparaten voor roestvaststalen warmwaterboilers

De juiste boiler is van doorslaggevend belang om tot een zuinige werking te komen. Viessmann beschikt voor elke behoefte over de juiste roestvaststalen warmwaterboiler met de benodigde inhoud. Zo is de Vitocell 300-V een roestvaststalen warmwaterboiler met een inhoud van 160, 200, 300 en 500 liter. De Vitocell 300-H daarentegen is uitstekend geschikt voor onderbouw. De warmwaterboiler van corrosiebestendig roestvast staal heeft een inhoud van 160, 200, 350 of 500 liter, afhankelijk van de uitvoering. Voor opwarming door zonnecollectoren kunnen we dan weer de roestvaststalen Vitocell 300-B warmwaterboiler met een inhoud van 300 liter of 500 liter aanbevelen. Op onze themapagina Een warmwaterboiler kopen komt u te weten waarop u moet letten bij het kiezen van het juiste apparaat.