Elektrische systemen

Bij Viessmann is 100 jaar ervaring in de warmteproductie de basis voor elke vorm van energieopwekking. Ondertussen zijn duurzame bronnen zeer belangrijk geworden: of het nu gaat om warmteopwekking uit het milieu of om elektriciteitsopwekking uit zonne-energie.

Redenen genoeg voor Viessmann om het complete aanbod van warmtebronnen consequent uit te breiden met elektrische warmwater- en verwarmingssystemen. Zo heeft de gebruiker alles onder één dak: efficiënte energiesystemen voor de opwekking en opslag van eigen elektriciteit en intelligent gebruik voor verwarming, koeling en ventilatie. De nieuwe elektrische systemen kunnen ook worden gecombineerd met bestaande warmtebronnen. Ze kunnen worden gebruikt voor een breed scala aan toepassingen in de modernisering en nieuwbouw.


Decentrale oplossingen voor verwarming met Vitoplanar

In het nieuw gebouwde lage- en passiefhuis is de energiebehoefte voor verwarming extreem laag. Toch zijn er ook hier woonruimtes waar de installatie van Vitoplanar paneelverwarming wordt aanbevolen, bijvoorbeeld voor het snel verwarmen van tegelvloeren in badkamers en keukens.

In het kader van de modernisering bieden de Vitoplanar elektrische radiatoren flexibele toepassingsmogelijkheden. Het Viessmann-assortiment bevat ook infraroodverwarmingssystemen. Ze worden geleverd met verspringende uitgangen en zijn geschikt voor zowel wand- als plafondmontage.

Verschillende oppervlakken zijn geschikt voor de betreffende toepassing. Het stralingsoppervlak wordt naar keuze in RAL-kleur gelakt of met een wit glazen front geleverd. In de badkamer of in de gang zijn er ook infrarood oppervlakteverwarmers met een spiegelend oppervlak beschikbaar. Het spreekt voor zich dat alle apparaten kunnen worden bediend met duurzaam opgewekte elektriciteit, die nu overal beschikbaar is.

Wandconvector Vitoplanar EC4

Wandconvector Vitoplanar EC4

De Vitoplanar EC4 wandcollector is geschikt voor decentrale verwarming van badkamers, keukens en tijdelijke ruimtes. Hij wordt gekenmerkt door een discreet ontwerp en talrijke uitvoerniveaus en -groottes. Meer informatie over dit elektrische verwarmingssysteem voor wandmontage vindt u op de pagina Vitoplanar wandconvector.