Vitosolar 300-F - Verwarmingscentrale inclusief zonnesysteem


De voordelen op een rij

  • Combiboiler met een inhoud van 750 liter voor solaire verwarmingsondersteuning met een oliecondensatieketel Vitoladens 300-W of een gascondensatieketel Vitodens 200-W
  • Vitotronic 200 regeling voor de complete installatie inclusief zonnesysteem
  • Uitgebreide regelfuncties voor Vitodens 300-W (kleurentouchscreen) bij gebruik met Vitosolar 300-F
  • Stroombesparende circulatiepompen voor solaire kring en cv-kring (energielabel A)
  • Compact - ideaal bij nieuwbouw en renovatie
  • Energie-efficiëntieklasse: A+, in combinatie met 4 vlakke zonnecollectoren Vitosol 200-F


Compact en krachtig

De verwarmingscentrale Vitosolar 300-F neemt slechts een goede 1,5 m² plaats in. Dit betekent dat deze bivalente installatie de plaats kan innemen van een vroegere gasketel.

Deze krachtige centrale voor solaire verwarmingsondersteuning en sanitair waterverwarming Vitosolar 300-F bestaat uit een combiboiler van 750 liter en een condenserende gaswandketel Vitodens 200-W of oliecondensatieketel Vitoladens 300-W.

Dankzij de hoogwaardige warmte-isolatie en de aantrekkelijke behuizing kan de verwarmingscentrale Vitosolar 300-F ook in een berging geplaatst worden als er bv. bij nieuwbouw geen kelder voorzien is.

Compacte verwarmingscentrale  Vitosolar 300-F

Krachtige en compacte verwarmingscentrale incl. zonnesysteem

De compacte verwarmingscentrale Vitosolar 300-F bestaat uit een combiboiler met een inhoud van 750 liter en de rechtstreeks aangesloten condenserende gaswandketel Vitodens 300-W. De krachtige centrale werd al in de fabriek voorbereid voor solaire verwarmingsondersteuning en sanitair waterverwarming. Dankzij zijn compact formaat past dit toestel in kelderruimten met een laag plafond en wordt het ook aanbevolen bij renovatie van een verwarmingsinstallatie.

De toerentalgeregelde hoogrendement-circulatiepompen voor het verwarmings-/zonnecircuit verbruiken tot 70 procent minder stroom dan klassieke pompen. Bovendien is de boiler rondom geïsoleerd met een dik polyestervezelvlies, waardoor het warmteverlies sterk verminderd wordt en de energiekosten nog meer dalen.

Inox-Radiaal-warmtewisselaar

Inox-Radiaal-warmtewisselaar – duurzaam en efficiënt

kleurentouchscreen van de Vitotronic 200

Het zonnerendement in één oogopslag

Bij combinatie met de gascondensatieketel Vitodens 300-W valt het kleurentouchscreen van de Vitotronic 200-regeling meteen op. Via de Energie Cockpit kunnen de respectieve warmteproductiegegevens (gas of zonne-energie) overzichtelijk ingevoerd en weergegeven worden. Deze functie informeert over de bijdrage van de zonne-energie aan de energiebalans, de laadtoestand van de boiler en het temperatuurverloop alsook de vorming van temperatuurlagen in de combiboiler.
De Vitotronic 200 regelt alle noodzakelijke functies van het verwarmingstoestel en de zonne-installatie. Hierdoor kan het volledige systeem praktisch via één centrale bedieningseenheid aangestuurd worden. Voor de Vitosolar 300-F volstaat één enkele regeling voor alle installatiecomponenten.

Simulatiesoftware

U kunt de simulatiesoftware Vitotronic 200 HO2B hier downloaden. Download het zip-bestand, pak alle bestanden uit en start de simulatie door op het bestand "Vitodens300W.exe" te dubbelklikken. Om de simulatie te beëindigen, sluit u het venster dat aanvullend voor het demonstratieprogramma werd geopend.

Vitoconnect 100 als interface

Om de verwarmingsinstallatie via een app te kunnen bedienen, is de Vitoconnect 100-interface vereist. Bestaande gascondensatieketels van de Vitodens-reeks (vanaf bouwjaar 2004) kunnen op ieder ogenblik aangepast worden.

Vitoconnect 100
ViCare App & Vitotrol Plus App

ViCare-app

Dankzij de ViCare-app kan de installatiegebruiker zijn verwarmingsinstallatie via zijn smartphone aansturen. De bedrijfsstatus kan op ieder ogenblik geconsulteerd worden, en bij storingen kan vlot contact worden opgenomen met de eerder in de app ingevoerde installateur.

Vitotrol Plus-app

Via de Vitotrol Plus-app kunnen alle verwarmingscircuits in een verwarmingsinstallatie op afstand worden bediend. Deze app wordt gebruikt voor het instellen van werkingsprogramma's, richtwaarden en tijdprogramma's, alsook voor de weergave van bedrijfs- en verbruiksgegevens. Daarenboven kunnen ook data in verband met het zonnerendement worden weergegeven.

Op elkaar afgestemd: systeemtechniek

Op elkaar afgestemd: systeemtechniek

"Het geheel is meer dan de som van de delen." In navolging van dit principe biedt Viessmann niet enkel afzonderlijke verwarmingsonderdelen aan die aan alle vereisten met betrekking tot kwaliteit, betrouwbaarheid en efficiëntie voldoen. Alle producten zijn deel van een volledig systeem waarin alle onderdelen op elkaar afgestemd zijn en precies bij elkaar passen. Enkel het samenspel tussen alle systeemonderdelen biedt het vermogenspotentieel van een innovatieve toptechnologie.

De systeemtechniek van Viessmann omvat alle onderdelen voor een betrouwbaar en zuinig verwarmingssysteem. Van de Vitotronic-regeling met draadloze afstandsbediening over de Vitocell-warmwaterboilers met hoog vermogen voor een optimaal warmwatercomfort tot hoogwaardige zonnesystemen voor een kostenbesparende verwarmingsondersteuning.

Productdoorsnede

Vitosolar-300-F-Schnitt.png


fernbedienungen.jpg

Op elkaar afgestemd: Systeemtechniek

"Het geheel is meer dan de som van de delen." In navolging van dit principe biedt Viessmann niet enkel afzonderlijke verwarmingsonderdelen aan die alle vereisten met betrekking tot kwaliteit, betrouwbaarheid en efficiëntie voldoen. Alle producten zijn deel van een volledig systeem waarin alle onderdelen op elkaar afgestemd zijn en precies bij elkaar passen. Enkel het samenspel tussen alle systeemonderdelen biedt het vermogenspotentieel van een innovatieve toptechnologie.

De systeemtechniek van Viessmann omvat alle onderdelen voor een betrouwbaar en zuinig verwarmingssysteem. Van de Vitotronic-regeling met draadloze afstandsbediening over de Vitocell warmwaterboilers met hoog vermogen voor een optimaal warmwatercomfort tot hoogwaardige zonnesystemen voor een kostenbesparende verwarmingsondersteuning.