Waterontharder VS24 - dé bescherming tegen kalkaanslag

De waterontharders van Viessmann verzekeren uwcomfort door uw leidingen, sanitaire voorzieningenen elektrische huishoudtoestellen te beschermentegen kalkaanslag.

Bescherming van uw toestellen

Kalkaanslag beschadigt uw wasmachine, vaatwasmachine en andere elektrische huishoudtoestellen. Daardoor wordt de levensduur van die toestellen verminderd. Daarenboven leidt kalkaanslag ook tot een drukdaling in de waterleidingen.

Verbetering van uw leefcomfort

Onthard water vermijdt een geïrriteerde huid na een douche of bad. Verder hebt u in dat geval ook minder waspoeder en wasverzachter nodig. De was is zachter, verslijt minder snel en behoudt ook beter zijn kleuren. Bij gebruik van onthard water vermijdt u ook dat er kalkresten achterblijven op de kranen, de wastafels, de douchewanden, de gootsteen in de keuken en de toiletpot. En hebt u dus ook geen dure en milieuonvriendelijke onderhoudsproducten meer nodig.

Besparingen

Een verwarmingsketel die vrij is van kalkaanslag, verbruikt 20 tot 30 % minder energie. Een kalklaag van 1,5 mm op een weerstand doet het energieverbruik met 15 % stijgen.