VS Waterontharders - bescherm uw toestellen tegen kalkaanslag

De waterontharders van Viessmann verzekeren uw comfort door uw leidingen, sanitaire voorzieningenen elektrische huishoudtoestellen te beschermen tegen kalkaanslag.

 

Waarom heb ik een waterontharder nodig?

Onbehandeld leidingwater bevat kalk, dat uw leidingen en kranen verstopt en de levensduur van uw elektrische toestellen vermindert. Een ontharder van Viessmann verhelpt deze problemen en geeft veel voordelen.Verbetering van uw leefcomfort

Onthard (of zacht) water vermijdt een geïrriteerde huid na een douche of bad. Verder hebt u in dat geval ook minder waspoeder en wasverzachter nodig. De was is zachter, verslijt minder snel en behoudt ook beter zijn kleuren. Dankzij een ontharder blijven er geen kalkresten achter op uw kranen, wastafels, douchewanden, uw gootsteen in de keuken of in de toiletten. Verder kan u veel minder waspoeder en wasverzachter gebruiken, en heeft u geen dure en milieuonvriendelijke onderhoudsproducten meer nodig.

Viessmann gasketel in wasruimte van een woonhuis

Bescherming van uw toestellen

Kalkaanslag beschadigt uw wasmachine, vaatwasmachine en andere elektrische huishoudtoestellen, waardoor hun levensduur vermindert. Daarenboven leidt kalkaanslag ook tot een drukdaling in de waterleidingen.

Ook voor verwarmingstoestellen met laadboiler (doorstromer) is een waterontharder een must op plaatsen waar het leidingwater hard of zeer hard is. 

Besparingen

Een verwarmingsketel die vrij is van kalkaanslag, verbruikt 20 tot 30 % minder energie. Een kalklaag van 1,5 mm op een weerstand doet het energieverbruik met 15 % stijgen.


Technische eigenschappen

  • Volledige volumetrische regeneratie die rekening houdt met het verzadigingspercentage van de harsen„
  • Unieke variabele tegenstroombezouting garandeert een laag zout- en spoelwaterverbruik„
  • Digitaal LCD-paneel met zoutalarm„
  • Permanente controle van de werkingsparameters„
  • Behoud van de geprogrammeerde gegevens bijstroompanne„
  • Incl. bypass met resthardheidsregelingen set van twee flexibels„
  • Incl. voorfilter 3/4’’ en sifon met airgap„
  • Uitbreiding met desinfectie mogelijk (meerprijs)„
  • De actieve koolfiltratie verwijdert alle chloorsmaak en eventuele resten van pesticiden, herbiciden en geneesmiddelen uit het water*
  • Drink met een gerust hart kraantjeswater, laat flessenwater achterwege, en draag uw steentje bij voor het milieu!*
* enkel op VS87H

Welk model waterontharder heb ik nodig?

Wij kozen bewust voor een breed gamma aan waterontharders. Zo kunnen zowel huishoudens van 1 of 2 personen als grotere gezinnen met meer waterverbruik steeds het perfecte toestel bij ons vinden.

Tabel dimensionering waterontharder

Dimensionering waterontharder

De waterhardheid geeft de concentratie van calcium- (Ca2+) en magnesium- ionen (Mg2+) aan die verantwoordelijk zijn voor de vorming van kalksteen (CaCO3). Deze hardheid wordt doorgaans uitgedrukt in Franse graden (°F).1 °F = 10 g CaCO3/m3