De meest gestelde vragen over Viessmann Comfort

Huren in plaats van kopen: u hebt een nieuw verwarmingssysteem nodig, maar wilt vermijden van hierin te investeren. Maak het u gemakkelijk: met Viessmann Comfort krijgt u een modern en efficiënt verwarmingssysteem van Viessmann, zonder dat u het hoeft aan te schaffen. U betaalt een vaste prijs per maand, Viessmann zorgt voor de rest.

Hierna vindt u een antwoord op de vragen die u hierbij mogelijk ook heeft.

 


Algemene vragen

Wie kan gebruik maken van Viessmann Comfort?

Viessmann Comfort is momenteel beschikbaar voor consumenten en verwarmingssystemen op aardgas, mazout en vloeibaar gas tot 60 KW. Ook een warmtepompboiler, zonnepanelen of een brandstiofcel kunnen deel uitmaken van een contract.

Hoe lang is de looptijd van de contracten van Viessmann Comfort?

De duur van het contract is steeds tien jaar, zowel voor de tariefformule Comfort als voor de optie Flex.

Wat gebeurt er na ondertekening van het contract?

Zodra u uw contract heeft getekend, maakt de Viessmann Service Partner van uw keuze een afspraak met u om het nieuwe verwarmingssysteem te installeren.

Is er een leeftijdsgrens voor klanten van Viessmann Comfort?

Neen, bij Viessmann Comfort zijn er geen leeftijdsgrenzen, in tegenstelling tot andere leveranciers.


Vragen over de prijs

Welke componenten van het systeem zijn inbegrepen onder Viessmann Comfort?

Viessmann Comfort omvat de volgende componenten binnen de stookruimte:
een condensatieketel op gas of stookolie van Viessmann, de extra onderdelen die rechtstreeks op het systeem zijn aangesloten (expansievat, vuilafscheider, pompgroepen, enz.) en de communicatiemodule voor aansluiting van het verwarmingssysteem op het internet. Onderdelen buiten de stookruimte zoals radiatoren of vloerverwarming vallen er niet onder.

Sommige componenten kunnen geen deel uitmaken van het contract, en worden daarom apart en éénmalig gefactureerd. Een voorbeeld hiervan zijn onderdelen voor rookgasafvoer (schouw). De offerte vermeldt het precies bedrag van deze werken aan een BTW-percentage van 6% of 21% volgens de gebruikelijke wettelijk regels.

Wat is de maandelijkse huurprijs?

De maandelijkse huurpijs hang af van het systeem waarvoor voor u een offerte opgemaakt werd. Hier vindt u een prijsvoorbeeld.

Wat gebeurt er met mijn huidig gascontract?

Met de basis-tariefoptie van Viessmann Comfort regelt u uw eigen gascontract. Met de optie Flex zorgt Viessmann ervoor dat u altijd geniet van de laagst beschikbare energieprijs vanaf het moment van de check-up door de technische dienst van Viessmann.


Vragen over het contract

Wie is eigenaar van het nieuwe verwarmingssysteem?

Met Viessmann Comfort blijft Viessmann Belgium eigenaar van het geïnstalleerde cv-ketel gezien het geen lening op afbetaling is.

Wat gebeurt er na afloop van de contractperiode?

Aan het einde van de looptijd heeft u de mogelijkheid om het contract tegen sterk gereduceerde voorwaarden te verlengen. U kan natuurlijk ook een nieuw contract afsluiten voor een nieuw toestel. Het kan best zijn dat er dan door gewijzigde omstandigheden of technische vernieuwingen meer optimale toestellen voorhanden zijn.

Wat gebeurt er als u het huis verkoopt of om andere redenen van eigenaar verandert?

In dit geval kan het contract voor Viessmann Comfort door de nieuwe eigenaar worden overgenomen. Als dit niet gewenst is, voorziet het contract een afkoopregeling.