Stroom en warmte opwekken met de brandstofcel

Beproefd en betrouwbaar: brandstofcel-technologie van Viessmann en Panasonic

Betrouwbaarheid en een lange levensduur zijn aspecten die bij Viessmanns innovaties de hoogste prioriteit verdienen.  Ook voor de energiecentrale met brandstofcel kiest Viessmann voor beproefde techniek. Daarom werd Vitovalor PT-2 (voorheen 300-P) ontwikkeld in samenwerking met Panasonic. Deze firma heeft in Japan reeds 300.000 apparaten met brandstofcel in serie geproduceerd.

Minder uitgeven dankzij de energiecentrale met brandstofcel Vitovalor

De productie van elektriciteit geproduceerd met Vitovalor PT2 is constant het hele jaar door, onafhankelijk van de kosten aangerekend door distributiemaatschappijen.

 
Brandstofcel - brandstofcelmodule van Panasonic

Beproefd en betrouwbaar: brandstofceltechnologie van Viessmann en Panasonic

Bij de innovaties van Viessmann krijgen betrouwbaarheid en een lange levensduur de hoogste prioriteit. Ook voor de nieuwe brandstofcel-verwarmingsketel kiest Viessmann voor een beproefde techniek. Bijgevolg werd Vitovalor PT2 in samenwerking met Panasonic ontwikkeld. De brandstofcelmodule van Vitovalor PT2 wordt door Panasonic geleverd.

Micro-WKK met brandstofcel

De optimale benutting van energie is een van de belangrijkste voorwaarden voor het welslagen van de energierevolutie. De allerbelangrijkste technologie qua efficiëntie zijn de decentrale brandstofcel-verwarmingsketels voor een- en tweegezinswoningen. In tegenstelling tot de traditionele elektriciteitsproductie genereert de brandstofcel geen stroom door fossiele brandstoffen te verbranden, maar wel via elektrochemische processen. Deze processen sparen het milieu en de natuurlijke rijkdommen.