Vitocal 242-G compacte eenheid met de mogelijkheid tot aansluiting op een zonneboiler


Profiteer van deze voordelen

 • Voorbereid  voor aansluiting op een zonneboilersysteem
 • Lage exploitatiekosten door de hoge prestatiecoëfficiënten: COP-waarde volgens EN 14511 tot 4,5 (grond 0 °C/water 35 °C), (COP = prestatiecoëfficiënt).
 • Maximale aanvoertemperatuur: 60 °C
 • Hoog warmwatercomfort door geïntegreerde warmwatertank met een inhoud van 220 liter
 • Bijzonder geluidsarm dankzij een voor het geluid geoptimaliseerd apparaatdesign met een geluidsvermogensniveau van 43 dB(A) bij 0/35 °C
 • Eenvoudige bediening van de Vitotronic-besturingseenheid met eenvoudige tekstweergave
 • Eenvoudige installatie dankzij het kleine vloeroppervlak, de gereduceerde totale hoogte en de gedeelde behuizing
 • Voorbereid voor SmartGrid en eigen elektriciteitsverbruik van fotovoltaïsche systemen
 • Warmwaterboilel geïntegreerd in het toestel
 • Geoptimaliseerd voor het gebruik van zelf opgewekte elektriciteit uit fotovoltaïsche systemen.
 • Energieefficiëntieklasse* A++ / A++
 • Energieefficientieklasse warm water: A
*Energieefficiëntioeklasse volgens EU-verordening Nr. 811/2013 Verwarming, gemiddelde weersomstandigheden voor toepassing bij bij lage (35 °C) / gemiddelde (55 °C) temperatuur

Vitocal 242-G compacte warmtepompunit

Compleet en bijzonder plaatsbesparend - de compacte warmtepomp Vitocal 242-G bevat alle componenten die nodig zijn voor de verwarming en warmwaterbereiding van woningen. Met verwarmingsvermogens tussen 6,1 en 10,0 kW is hij ontworpen voor gebruik in eengezinswoningen. Voorlooptemperaturen tot 60 °C maken ook het gebruik in combinatie met radiatoren mogelijk.

De Vitocal 242-G is het aantrekkelijk geprijsde alternatief voor de compacte 300-serie. Met de Compliant scrollcompressor en een thermostatisch gestuurde expansieklep bereikt hij prestatiecoëfficiënten tot 4,5 (conform EN 14511 bij grond 0 °C/water 35 °C). De hoogrendementscirculatiepompen in de verwarmings- en glycolwaterkringloop zijn nieuw geïntegreerd in de warmtepompen.

Vitocal 242-G is voorbereid voor gebruik in combinatie met zonne-energie. De bediening van de compacte eenheid is bijzonder eenvoudig dankzij de Vitotronic-besturing.

Compacte warmtepomp Viessmann Vitocal 242-G

Compleet en bijzonder plaatsbesparend - de compacte warmtepomp Vitocal 242-G bevat reeds alle componenten die nodig zijn voor de verwarming en warmwaterbereiding van woningen. De Vitocal 242-G is voorbereid voor gebruik van een zonneboiler.

Voorbereid voor gebruik op zonne-energie

Met de Vitocal 242-G is de aansluiting op een zonneboiler voorzien. Hiervoor zijn de noodzakelijke hydraulische aansluitingen en besturing geïntegreerd. Een 220 liter zonnecilinder en een zonreguleringssysteem maken een hoge zonnewarmteopbrengst mogelijk.

De krachtige collectoren en bijpassende systeemcomponenten van Viessmann ondersteunen de warmtepomp - op jaarbasis kan gemiddeld 50 tot 60 procent van het energieverbruik voor de warmwaterbereiding worden bespaard.

Uiterst gebruiksvriendelijk

Zoals alle compacte apparaten is ook de Vitocal 242-G uitgerust met de uiterst gebruiksvriendelijke Vitotronic-besturing. In geval van twijfel, druk gewoon op de help-knop. De grafische gebruikersinterface geeft ook de verwarmingskarakteristieken en schakeltijden weer.

Bijzonder stille werking

Dankzij de geluidsgeoptimaliseerde constructie van de apparaten werken de compacte warmtepompunits bijzonder stil en zijn ze ook geschikt voor de installatie in de buurt van de woonruimte.

Natuurlijke verwarming, én natuurlijke koeling

De compacte warmtepompunits bieden een aangenaam klimaat in een energiezuinig huis, zelfs in warme zomers. Met de "natuurlijke koeling" functie leveren ze de koelte van de grond in huis. De Viessmann NC-box is als toebehoren vereist.

Vitotronic-Regelung.jpg

Bedieningscomfort

Overzichtelijk, praktisch, intelligent: de Vitotronic biedt alle functies voor een snelle en precieze regeling van elk verwarmingssysteem.

Connectiviteit

Vitotronic 200-regeling: te allen tijde ook met een app via smartphone te bedienen.

Vitoconnect 100 als interface

Om de verwarmingsinstallatie via een app te kunnen bedienen, is de Vitoconnect 100-interface vereist. Bestaande warmtepompen van de Vitocal-reeks (vanaf bouwjaar 2010) kunnen op ieder ogenblik aangepast worden.

Vitoconnect_Anschluesse.png
Viessmann app

ViCare-app

Dankzij de ViCare-app kan de installatiegebruiker zijn verwarmingsinstallatie via zijn smartphone aansturen. De bedrijfsstatus kan op ieder ogenblik geconsulteerd worden, en bij storingen kan vlot contact worden opgenomen met de eerder in de app ingevoerde installateur.

fernbedienungen.jpg

Op elkaar afgestemd: Systeemtechniek

"Het geheel is meer dan de som van de delen." In navolging van dit principe biedt Viessmann niet enkel afzonderlijke verwarmingsonderdelen aan die alle vereisten met betrekking tot kwaliteit, betrouwbaarheid en efficiëntie voldoen. Alle producten zijn deel van een volledig systeem waarin alle onderdelen op elkaar afgestemd zijn en precies bij elkaar passen. Enkel het samenspel tussen alle systeemonderdelen biedt het vermogenspotentieel van een innovatieve toptechnologie.

De systeemtechniek van Viessmann omvat alle onderdelen voor een betrouwbaar en zuinig verwarmingssysteem. Van de Vitotronic-regeling met draadloze afstandsbediening over de Vitocell warmwaterboilers met hoog vermogen voor een optimaal warmwatercomfort tot hoogwaardige zonnesystemen voor een kostenbesparende verwarmingsondersteuning.

Productdoorsnede

Overzicht

Vermogen (kW)
5,9 tot 10 kW
COP bij verwarming
afhenkelijk van het vermogen tot 4,3
Energie-efficiëntieklasse
energieeffizienklasse.png
A++ * volgens EU-regelgeving nr. 811/2013 Verwarmen, gemiddelde klimatologische omstandigheden - lagetemperatuurgebruik (W35)
Toepassing
icon-wohngebaeude.png
Eéngezinswoning, nieuwbouw
Bediening
icons-vitotrol-app.gif
Vitotronic 200-regeling met tekst- en grafische display, bediening via Vitotrol App mogelijk
Waterverwarming
Warmwatertank van 220 liter ingebouwd
Andere kenmerken
"natural cooling"-funktie met optionele NC-Box
Vitocal_242-G_Schnitt.png