De warmtepomp Vitocal 300-G maakt gebruik van de hernieuwbare warmte uit de grond of het grondwater.

Voor hoge vermogens is een tweetrapsversie verkrijgbaar.

De voordelen op een rij

 • Grond/water-warmtepomp, verwarmingsvermogen eentraps: 21,2 tot 42,8 kW, tweetraps: 42,4 tot 85,6 kW, maximaal 428 kW (in cascade)
 • Water/water-warmtepomp, verwarmingsvermogen eentraps: 28,1 tot 58,9 kW, tweetraps: 56,2 tot 117,8 kW, maximaal 589 kW (in cascade)
 • Master/slave-werking ook mogelijk met de Vitocal 350-G
 • Lage werkingskosten door hoge COP-waarde (COP = Coefficient of Performance) volgens EN 14511 tot 4,8 (grond 0 °C/water 35 °C)
 • Aanvoertemperaturen tot 60 °C
 • Monovalente werking voor verwarming en sanitair waterverwarming mogelijk
 • Lage werkingskosten en hoogste rendement in elk werkpunt door innovatief Refrigerant Cycle Diagnostic System (RCD) met elektronisch expansieventiel (EEV)
 • Geluids- en trillingsarm door akoestisch geoptimaliseerde constructie
 • Eenvoudig te bedienen Vitotronic-regeling met tekst- en grafisch display voor weersafhankelijke verwarmingsregeling en “natural cooling” resp. “active cooling”
 • Geschikt voor onlinegebruik dankzij Vitoconnect (toebehoren) voor bediening en service via Viessmann-apps
 • Voorbereid voor SmartGrid en gebruik van zelf opgewekte stroom via fotovoltaïsche installaties
 • Eenvoudige plaatsing door kleine en lichte modules
 • Energie-efficiëntieklasse* A++ / A++
*Energie-efficiëntieklasse volgens EU-verordening nr. 811/2013 Verwarmen, gemiddeld klimaat – toepassing op lage temperatuur (35 °C) / op gemiddelde temperatuur (55 °C)
 

Wärmepumpe Vitocal 300-G – Spezialist für große Leistungen

Die Vitocal 300-G ist der Spezialist für große Ein- und Mehrfamilienhäuser. Sie nutzt die Wärme, die direkt vor der Haustür liegt. Und das maßgeschneidert nach dem Wärmebedarf: als einstufige Sole/Wasser-Wärmepumpe von 21,2 bis 42,8 kW und als Wasser/Wasser-Wärmepumpe von 28,1 bis 58,9 kW.

In Mehrfamilienhäusern oder Anwendungen, bei denen große Leistungen benötigt werden, ist die zweistufige Vitocal 300-G nach dem Master/Slave-Prinzip die richtige Lösung. Sie erreicht eine Heizleistung von 42,4 bis 85,6 kW (Sole/Wasser) bzw. von 56,2 bis 117,8 kW (Wasser/Wasser). Auch hier hat man die Wahl zwischen den Wärmequellen Grundwasser oder Erdreich.

Wem diese Leistung noch nicht reicht, der kann bis zu 5 Master/Slave-Kombinationen über die in der Regelung integrierte Kaskaden-Funktion zusammenschalten und so die Leistung auf bis zu 589 kW (Wasser/Wasser) steigern.

grundgruener-waermestrom-nio.jpg
Für Viessmann Wärmepumpen-Kunden

Extra-Bonus

Warmtepomp Vitocal 300-G

Warmtepomp Vitocal 300-G – ideaal voor grote vermogens

De Vitocal 300-G is de ideale oplossing voor grote eengezinswoningen en appartementsgebouwen. Deze warmtepomp maakt gebruik van de warmte die vlak voor uw deur voor het rapen ligt. En ze doet dat op maat van uw warmtebehoefte: als eentraps grond/water-warmtepomp van 21,2 tot 42,8 kW en als water/water-warmtepomp van 28,1 tot 58,9 kW.

Voor appartementsgebouwen of voor toepassingen die een hoog vermogen vragen, is de tweetraps Vitocal 300-G volgens het master/slave-principe de aangewezen oplossing. Deze haalt een verwarmingsvermogen van 42,4 tot 85,6 kW (grond/water) of van 56,2 tot 117,8 kW (water/water). Ook hier heeft u de keuze tussen grond of grondwater als warmtebron.

Voor wie dit vermogen nog niet volstaat, kan tot 5 master/slave-combinaties via de in de regeling geïntegreerde cascadefunctie samenvoegen om zo het vermogen tot maximaal 589 kW (water/water) op te voeren.

Krachtig en betrouwbaar

Het hart van de Vitocal 300-G is de krachtige Compliant Scroll-compressor. Deze overtuigt door zijn hoge bedrijfszekerheid en betrouwbaarheid. In combinatie met de ruim gedimensioneerde warmtewisselaars en de geïntegreerde koelmiddelverdeelinrichting haalt de Vitocal 300-G hoge rendementswaarden en aanvoertemperaturen tot 60 °C.

Stille werking en hoog vermogen hoeven elkaar niet uit te sluiten

Door de hermetisch afgedichte behuizing en een bijzonder geslaagd ontwerp werd bij de Vitocal 300-G een geluidsisolatie verkregen die de verwachtingen in dit vermogenssegment overtreft.

RCD-systeem voor maximale efficiëntie

RCD staat voor Refrigerant Cycle Diagnostic System. Het zorgt bij de Vitocal 300-G voor een permanente controle van de koelkring en garandeert in combinatie met het elektronische expansieventiel de hoogste efficiëntie in elk werkpunt.

Perfect voor een hoog verwarmingsvermogen

Vooral bij een grotere warmtebehoefte is de Vitocal 300-G de beste keuze. Hiervoor kunnen verschillende aparte warmtepompen met elkaar worden verbonden via de aanvoer en afvoer van de verwarming. Dit zorgt niet enkel voor het gewenste hoge verwarmingsvermogen, maar ook wordt op die manier de bedrijfszekerheid van de volledige installatie verbeterd. De modulaire opbouw met aparte compressorkringen zorgt bovendien voor een bijzonder hoge efficiëntie bij deellastwerking en maakt de gelijktijdige werking van verwarming en warmwaterbereiding mogelijk.

Modulaire oplossing voor master/slave-werking

Met drie vermogenssegmenten als master- of master/slave-uitvoering biedt de Vitocal 300-G talloze combinatiemogelijkheden die heel nauwkeurig op de warmtebehoefte afgestemd kunnen worden. Bij een grotere warmtebehoefte kan de Vitocal 300-G in een master/slave-configuratie met een andere warmtepomp van hetzelfde type of met een Vitocal 350-G gebruikt worden. Een gecombineerd master/slave-systeem, bijvoorbeeld bestaande uit een Vitocal 300-G voor de vereiste verwarmingsbehoefte en een Vitocal 350-G voor hoge aanvoertemperaturen bij de sanitair waterbereiding, laat al van bij het ontwerp een optimale afstemming van de warmtepompen volgens het project toe.

Deze grote variatiemogelijkheid en de werking op maat van de behoefte optimaliseren de looptijden en garanderen een zuinige werking. De regeling van de slave-module gebeurt door de master-module. Door verschillende vermogenstrappen te combineren, kan de installatiegebruiker het milieuvriendelijke verwarmingssysteem met verschillende modules zo efficiënt mogelijk aanpassen aan zijn warmtebehoefte.

Beratung - kostenlos & unverbindlich

Partner vor Ort

Eine individuelle Beratung erhalten Sie bei Ihrem Viessmann Fachpartner vor Ort. Bitte geben Sie für die Suche Ihre Postleitzahl, für genauere Treffer Ihre komplette Anschrift ein.

Vitotronic 200-regeling

Vitotronic 200 met energiebalans

Dankzij het tekst- en grafische display is de Vitotronic 200-regeling eenvoudig en intuïtief te bedienen. Ze maakt ook een geïntegreerde en gedifferentieerde energiebalans mogelijk die in aanmerking komt voor de aanvraag van subsidies.

Connectiviteit

Vitotronic 200-regeling: te allen tijde ook met een app via smartphone te bedienen.

Vitoconnect 100 als interface

Om de verwarmingsinstallatie via een app te kunnen bedienen, is de Vitoconnect 100-interface vereist. Bestaande warmtepompen van de Vitocal-reeks (vanaf bouwjaar 2010) kunnen op ieder ogenblik aangepast worden.

Vitoconnect 100
ViCare-app

ViCare-app

Dankzij de ViCare-app kan de installatiegebruiker zijn verwarmingsinstallatie via zijn smartphone aansturen. De bedrijfsstatus kan op ieder ogenblik geconsulteerd worden, en bij storingen kan vlot contact worden opgenomen met de eerder in de app ingevoerde installateur.

fernbedienungen.jpg

Op elkaar afgestemd: systeemtechniek

"Het geheel is meer dan de som van de delen." In navolging van dit principe biedt Viessmann niet enkel afzonderlijke verwarmingsonderdelen aan die aan alle vereisten met betrekking tot kwaliteit, betrouwbaarheid en efficiëntie voldoen. Alle producten maken deel uit van een volledig systeem waarin alle onderdelen op elkaar afgestemd zijn en precies bij elkaar passen. Enkel het samenspel tussen alle systeemonderdelen biedt het vermogenspotentieel van een innovatieve toptechnologie.

De systeemtechniek van Viessmann omvat alle onderdelen voor een betrouwbaar en zuinig verwarmingssysteem. Van de Vitotronic-regeling met draadloze afstandsbediening over de Vitocell-warmwaterboilers met hoog vermogen voor een optimaal warmwatercomfort tot hoogwaardige zonnesystemen voor een kostenbesparende verwarmingsondersteuning.