Vitocal 300-A – efficiënt en mooi


De voordelen op een rij
 

  • Lucht/water-warmtepomp in een modern design
  • Lage stroomkosten in continubedrijf
  • Voorzien voor aansluiting van een fotovoltaïsche installatie
  • Comfortabele sanitair waterverwarming door hoog vermogen
  • Eenvoudige bediening via mobiele apparaten zoals smartphone en tablet
  • Energie-efficiëntieklasse: A++, bij toepassing op lage temperatuur (35 °C)


Zonne-energie verlaagt werkingskosten

De lucht/water-warmtepomp Vitocal 300-A is een echte blikvanger. Ze wordt in de tuin geplaatst en maakt gebruik van de gratis warmte uit de omgevingslucht. Het toestel is met name ontwikkeld voor renovatie van eengezinswoningen.

Zelfs bij normale werking is de Vitocal 300-A zeer stil. 's Nachts wordt het ventilatorgeluid nog gereduceerd door een lager toerental.

Elektriciteit van een eigen fotovoltaïsche installatie kan worden gebruikt voor de werking van de elektrische componenten, waardoor de toch al lage werkingskosten nog worden gereduceerd.


's Zomers gemakkelijk koelen

De Vitocal 300-A is reeds voorzien voor een omgekeerde werking voor koeling van de ruimten in de zomer.

Convectoren of open koelsystemen zorgen dan bij zomerse temperaturen voor een aangenaam binnenklimaat.Waermepumpe-Vitocal-300-A-rund.jpg

Lucht/water-warmtepomp Vitocal 300-A

De Vitocal 300-A valt niet enkel op door haar moderne look. Met een maximale aanvoertemperatuur tot 65°C voor verwarming en sanitair waterverwarming is dit toestel bijzonder geschikt bij de renovatie van een- en tweegezinswoningen.

De Vitocal 300-A is bijzonder efficiënt en heeft een hoog jaarrendement. Voor de werking moet men enkel rekening houden met geringe elektriciteitskosten.

Soepele en bijzonder stille werking

De lucht/water-warmtepomp Vitocal 300-A wordt buiten het gebouw geïnstalleerd en maakt gebruik van de gratis beschikbare omgevingslucht. Met een toerentalgeregelde gelijkstroomventilator (EC-ventilator), de modulerende compressor en de akoestisch geoptimaliseerde constructie met luchtgeleiding via de mantel is de warmtepomp met een maximaal geluidsniveau van nauwelijks 54 dB(A) buitengewoon stil. ’s Nachts kan het toerental van de ventilator extra verlaagd worden.

Hoge COP-waarde voor betrouwbare warmteproductie

De toerentalgeregelde Scroll-compressor met borstelloze permanente magneetmotor en stoominjectie alsook de elektronische biflow-expansieklep dragen bij tot een hoge COP-waarde volgens EN 14511 van maximaal 5,0 (lucht 7 °C/water 35 °C). Dankzij de stoominjectie wordt de efficiëntie nog verhoogd, in het bijzonder bij hoge aanvoertemperaturen. Op het vlak van warmtevoorziening is de Vitocal 300-A bijzonder betrouwbaar, terwijl hij de werkingskosten bij deellastwerking aanzienlijk verlaagt.

's Zomers gemakkelijk koelen

De Vitocal 300-A is al voorzien voor een omgekeerde werking, met name voor koeling van de ruimten in de zomer. Convectoren of open koelsystemen zorgen bij zomerse buitentemperaturen voor aangename binnentemperaturen.

Klaar voor gebruik van fotovoltaïsche stroom en Smart Grid

Bijkomende besparingen op de werkingskosten zijn mogelijk door aansluiting van een fotovoltaïsche installatie. De zelf opgewekte stroom kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor de werking van de Vitocal 300-A. De Vitocal 300-A is aanvullend ook voorbereid voor gebruik in een Smart Grid (slimme aansluiting van verbruikers op de elektriciteitsnetten).


2015 | German Design Award SPECIALE VERMELDING

In de categorie "Excellent Product Design – Building and Energy“ kreeg de lucht/water warmtepomp Vitocal 300-A van Viessmann de German Design Award SPECIALE VERMELDING 2015.

design-award-vitocal-300-a.jpg
Vitotronic-Regelung.jpg

Bediening op afstand of via een app

De Vitocal 300-A is uitgerust met de Vitotronic 200-regeling (type WO1C). Deze regeling is geschikt voor het gebruik van draadloze afstandsbedieningen en kan dus vanuit de woonkamer bediend worden.

Met de ViCare-app en Vitoconnect (toebehoren) kan het systeem ook via smartphone of tablet met internetverbinding bediend worden.

Vitoconnect 100 als interface

Om de verwarmingsinstallatie via een app te kunnen bedienen, is de Vitoconnect 100-interface vereist. Bestaande warmtepompen van de Vitocal-reeks (vanaf bouwjaar 2010) kunnen op ieder ogenblik aangepast worden.

Vitoconnect_Anschluesse.png
Vicare-App.png

ViCare-app

Dankzij de ViCare-app kan de installatiegebruiker zijn verwarmingsinstallatie via zijn smartphone aansturen. De bedrijfsstatus kan op ieder ogenblik geconsulteerd worden, en bij storingen kan vlot contact worden opgenomen met de eerder in de app ingevoerde installateur.

fernbedienungen.jpg

Op elkaar afgestemd: Systeemtechniek

"Het geheel is meer dan de som van de delen." In navolging van dit principe biedt Viessmann niet enkel afzonderlijke verwarmingsonderdelen aan die alle vereisten met betrekking tot kwaliteit, betrouwbaarheid en efficiëntie voldoen. Alle producten zijn deel van een volledig systeem waarin alle onderdelen op elkaar afgestemd zijn en precies bij elkaar passen. Enkel het samenspel tussen alle systeemonderdelen biedt het vermogenspotentieel van een innovatieve toptechnologie.

De systeemtechniek van Viessmann omvat alle onderdelen voor een betrouwbaar en zuinig verwarmingssysteem. Van de Vitotronic-regeling met draadloze afstandsbediening over de Vitocell warmwaterboilers met hoog vermogen voor een optimaal warmwatercomfort tot hoogwaardige zonnesystemen voor een kostenbesparende verwarmingsondersteuning.

Vitocal 300-A Specificatie

Overzicht

Vermogen (kW)
7 tot 8,5 kW
COP bij verwarming
tot 5,0 (lucht 7 °C/ water 35 °C)
Energie-efficiëntieklasse
energieeffizienklasse.png
A++ * volgens EU-regelgeving nr. 811/2013 Verwarmen, gemiddelde klimatologische omstandigheden - lagetemperatuurgebruik (W35)
Toepassing
icon-wohngebaeude.png
Eéngezinswoning, nieuwbouw en renovatie
Bediening
Einfaches RGB
Vitotronic 200-regeling met tekst- en grafische display, bediening via Vitotrol App mogelijk
Waterverwarming
Aanvullende tapwaterverwarmer vereist voor hoger warmwatercomfort
Andere kenmerken
Omkeerbare lucht/water-warmtepomp om te verwarmen en verkoelen met buitenopstelling.

Productdoorsnede

Overzicht

Vermogen (kW)
7 tot 8,5 kW
COP bij verwarming
tot 5,0 (lucht 7 °C/ water 35 °C)
Energie-efficiëntieklasse
energieeffizienklasse.png
A++ * volgens EU-regelgeving nr. 811/2013 Verwarmen, gemiddelde klimatologische omstandigheden - lagetemperatuurgebruik (W35)
Toepassing
icon-wohngebaeude.png
Eéngezinswoning, nieuwbouw en renovatie
Bediening
Einfaches RGB
Vitotronic 200-regeling met tekst- en grafische display, bediening via Vitotrol App mogelijk
Waterverwarming
Aanvullende tapwaterverwarmer vereist voor hoger warmwatercomfort
Andere kenmerken
Omkeerbare lucht/water-warmtepomp om te verwarmen en verkoelen met buitenopstelling.
Vitocal-300-A-rund-Schnitt.png