Vitovent 300-W - het efficiënte woningventilatiesysteem


De voordelen op een rij

  • Aangenaam en gezond binnenklimaat
  • Beperkte geurhinder
  • Evenwichtige vochthuishouding verhindert schimmelvorming en gebouwschade
  • Filtering van de buitenlucht – belangrijk voor mensen met een allergie
  • Comfortabele regeling via rechtstreeks aangesloten afstandsbediening


Ventileren zonder energieverlies

Het woningventilatiesysteem Vitovent 300-W werkt bijzonder energiezuinig. De warmtewisselaar met hoog vermogen haalt tijdens de koude maanden tot 93 procent van de warmte uit de afvoerlucht om de koude aanvoerlucht te verwarmen.

Het geïntegreerde, elektrische voorverwarmregister garandeert een permanent vorstvrije werking van de Vitovent 300-W, ook bij lage buitentemperaturen.

Via de meegeleverde afstandsbediening kan het ventilatiesysteem heel eenvoudig vanuit de woonkamer worden geregeld.


Sterke argumenten voor woningventilatiesystemen

In de bouwsector werd veel vooruitgang geboekt op het vlak van energiebesparende maatregelen. Zo bedraagt de warmtebehoefte van een oude eengezinswoning om en bij de 200 kWh/m² per jaar. Door nieuwe en efficiënte isolatiemethoden vraagt een nieuwbouw vandaag nog slechts zo'n 70 kWh/m²/j.

Deze lage energiebehoefte vraagt om de montage van een woningventilatiesysteem: Dit zorgt voor verse lucht, een aangenaam binnenklimaat en houdt lawaai buiten. Het gebouw wordt beschermd, er wordt energie bespaard en het milieu vaart er wel bij.

Vitovent-300-Schema.png

Woningventilatiesysteem met warmteterugwinning

( A ) Afvoerlucht
( B ) Toevoerlucht
( C ) Afgezogen lucht
( D ) Buitenlucht
( E ) Woningventilatiesysteem Vitovent

Schimmelvorming vermijden = uw woning beschermen

Vochtige binnenlucht is een van de hoofdoorzaken van schimmelvorming. Schimmel is ook schadelijk voor de gezondheid van de bewoners en leidt tot blijvende gebouwschade. Investeren in een woningventilatiesysteem is voordeliger dan gebouwschade door schimmelvorming te moeten herstellen.

Mensen met een allergie kunnen herademen

De Vitovent 300-W zorgt ervoor dat ook mensen met een allergie vrij kunnen ademen. Een filtersysteem met een optionele efficiënte pollenfilter zuivert de aangevoerde lucht van allergenen en schadelijke stoffen. De groei en verspreiding van mijten en schimmels wordt aanzienlijk beperkt, waardoor de lucht in de ruimte minder prikkelend wordt.

Genieten van veiligheid en rust

Omwille van de permanente ventilatie door de Vitovent 300-W moeten de vensters enkel geopend worden om ze te reinigen. Dat doet niet enkel het risico op inbraken dalen, maar houdt ook het lawaai buiten.

Verluchten zonder energieverlies

Het ventilatiesysteem Vitovent 300-W is bijzonder energiebesparend. De krachtige warmtewisselaar recupereert tot 93 procent van de warmte uit de afvoerlucht en gebruikt ze tijdens de koude maanden voor de verwarming van de aangevoerde koude lucht. Het geïntegreerde elektrische voorverwarmregister garandeert een vorstvrije werking, ook bij lage buitentemperaturen.

Natuurlijk koelen

In de zomer kan de warmtewisselaar van de Vitovent 300-W via een geïntegreerde, automatische bypassklep volledig omzeild worden. Dankzij deze temperatuurgeregelde schakeling stroomt er 's nachts gekoelde buitenlucht binnen en heerst er overdag een aangenaam binnenklimaat.

Viessmann Vitovent afstandsbediening

Bediening via afstandsbediening

Op de afstandsbediening kunnen verschillende tijdsprogramma's worden ingesteld waarmee het woningventilatiesysteem kan worden aangepast aan de behoeften.

Sensorgestuurd luchtdebiet in optie

Dankzij een optionele vocht- en/of CO2-sensor wordt het debiet volledig automatisch door het woningventilatietoestel geregeld. Dit garandeert goede lucht bij gering stroomverbruik.

Productdoorsnede

Übersicht

Luftvolumenstrom
300 m³/h (Typ H32S B300, Typ H32E B300) / 400 m³/h (Typ H32S B400, Typ H32E B400)
Energieeffizienzklasse nach EU-Verordnung Nr. 1254/2014
energieeffizienklasse.png
Zeitsteuerung: A • Zentrale Bedarfssteuerung: A • Steuerung nach örtlichem Bedarf: je nach Typ A+ oder A
Wärmerückgewinnung
je nach Typ bis 93%
Einsatzbereich
Ein-/Zweifamilienhaus, Wohnfläche je nach Typ bis 230/370 m² | Neubau
Montageart
Wandmontage
Weitere Merkmale
Das Lüftungsgerät Vitovent 300-W kann direkt mit der Regelung des Wärmeerzeugers verbunden oder über das Lüftungsbedienteil Typ LB1 bedient werden. Automatischer Bypass für natürliche Kühlung. Integriertes elektrisches Vorheizregister für durchgängig frostfreien Betrieb auch bei niedrigen Außentemperaturen. Zertifiziert nach den Kriterien des Passivhaus-Instituts (PH).
Vitovent-300-W-Schnitt.png