Hoge efficientie door moderne Inverter-technologie

Compact warmtepompsysteem, bijzonder stil, geschikt om nabij woonruimten opgesteld te worden.

Grond/water warmtepomp Vitocal 333-G

Moderne Inverter-Technologie

Dankzij de moderne invertertechnologie is de nieuwe generatie compacte Vitocal 333-G-de meest efficiënte oplossing voor nieuwe grond/water-warmtepompen.

Door de modulerende werking wordt het vermogen van de warmtepomp aan de warmtebehoefte van de gebruikers aangepast. Dit resulteert in minder start/stopcycli in het deellastbereik en een hoger jaarlijks rendement.

Vitocal 333-G is beschikbaar met meerdere vermogens: van 1,7 tot 8,6 kW en 2,4 tot 11,4 kW en biedt zo een optimale dekking voor nieuwe gebouwen.

De voordelen op een rij

  • Hoge efficientie door moderne Inverter-technologie
  • Bijzonder stille werking, waardoor geschikt voor plaatsing nabij woonruimten
  • Compacte afmetingen en geringe grondoppervlakte, dus plaatsbesparend
  • Gemakkelijk te bedienen: regeling van verwarmen, koelen, warm water en ventilatie gebeurt via het geïntegreerde Vitotronic bedieningsscherm
  • Geoptimaliseerd gebruik van zelf-opgewekte stroom bij fotovoltaïsche installaties mede door een hoog modulatievermogen
  • Verbonden met internet via de communicatiemodule Vitoconnect (accessoire) en de app ViCare
  • Energie-efficiëntieklasse volgens EU-Richtlijn Nr. 811/2013 Verwarming, gemiddelde klimatologische omstandigheden - bij toepassing met lage temperatuur (W35) / bij toepassing met gemiddelde temperatuur (W55): A+++ / A++ (Typ BWT 331.C06), A+++ / A+++ (Typ BWT 331.C12). De nieuwe energie-efficiëntieklasse A+++ geldt vanaf 26 september 2019.

Hoog rendement - lage energiekosten

Naast de capaciteitsregeling zorgt het RCD-systeem (Refrigerant Cycle Diagnostic System) voor een bijzonder nauwkeurige en snelle regeling van het koelcircuit via een elektronische expansieklep. Energiebesparende hoogrendementpompen voor de bodem- en verwarmingscircuits verlagen het energieverbruik en de kosten.

Hoge warmwater-efficiëntie en een hoog wooncomfort

De nieuw ontwikkelde warmwaterboiler van 220 liter in Vitocal 333-G kan een aftapvolume van meer dan 300 liter aan (aftaptemperatuur: 40 °C) met efficiëntieklasse A+ (XL-profiel) en handhaaft een maximale warmwatertemperatuur van 60 °C zonder extra elektrische verwarming. Optioneel kan een set zonnewarmtewisselaars worden gebruikt voor de integratie van een zonne-installatie voor de warmwaterbereiding.

De combinatie van de warmtepomp met een Vitovent ventilatie-eenheid biedt een bijzonder woon- en bedieningscomfort. Beide apparaten kunnen comfortabel worden bediend via de geïntegreerde besturingseenheid of een optionele afstandsbediening. Op warme zomerdagen kan de warmtepomp ook de kamers koelen. Voor deze geïntegreerde koelfunctie is de optionele module "natural cooling" nodig.

 

Met "natural cooling"

Voor een buitengewoon wooncomfort op warme zomerdagen is Vitocal 333-G ook verkrijgbaar in een uitvoering met geïntegreerde 'natural cooling'-functie.

Dankzij de nieuwe koelkring met elektronisch expansieventiel (EEV), het door Viessmann ontwikkelde RCD-systeem (Refrigerant Cycle Diagnostic), alsook de standaarduitrusting met energiebesparende gelijkstroompompen zijn de compacte toestellen buitengewoon efficiënt. Dit resulteert dag in dag uit, jaar in jaar uit in een hoog rendement en lage verbruikskosten.

Beperkt installatieoppervlak

Doordat hij weinig plaats inneemt (minder dan 0,5 m² vloeroppervlakte), is Vitocal 333-G bijzonder geschikt voor installatie in krappe ruimten: de compacte behuizing omvat de primaire circulatiepomp, de CV-pomp en de driewegomschakelklep. Met een geluidsniveau van slechts 38 dB(A) bij grond 0 °C/water 35 °C behoren de compacte warmtepompen tot de stilste in hun categorie.
 

Bediening Vitocal 333-G

Online bediening met ViCare app

Dankzij de optionele Vitoconnect-interface kan de warmtepomp via de gratis ViCare App op alle mobiele eindapparaten overal online worden aangestuurd. Op het apparaat zelf biedt de Vitotronic 200-besturingseenheid met duidelijke tekst en grafisch display een intuïtieve, menugestuurde bediening.

ViCare-app

Dankzij de ViCare-app kan de installatiegebruiker zijn verwarmingsinstallatie via zijn smartphone aansturen. De bedrijfsstatus kan op ieder ogenblik geconsulteerd worden, en bij storingen kan vlot contact worden opgenomen met de eerder in de app ingevoerde installateur.

Vicare-App.png
viessmann vitoconnect verbinding

Vitoconnect als interface

Om de warmtepomp Vitocal 333-G via een app te kunnen bedienen, is de Vitoconnect-interface vereist. Bestaande warmtepompen van de Vitocal-reeks (vanaf bouwjaar 2010) kunnen op ieder ogenblik hiermee uitgebreid worden.


Productdoorsnede

Overzicht

Vermogen (kW)
1,7 tot 11,4 kW
COP voor verwarming volgens EN 14511 (5/2018)
tot 4,8 (B0/W35)
Energie-efficiëntieklasse volgens EU-Richtlijn Nr. 811/2013 Verwarming, gemiddelde klimatologische omstandigheden - bij toepassing met lage temperatuur (W35) / bij toepassing met gemiddelde temperatuur (W55)
energieeffizienklasse.png
A+++ / A++ (Typ BWT 331.C06), A+++ / A+++ (Typ BWT 331.C12). De nieuwe energie-efficiëntieklasse A+++ geldt vanaf 26 september 2019.
Energie-efficiëntieklasse voor warmwaterproductie
A+
Toepassing
icon-wohngebaeude.png
Eengezinswoning, nieuwbouw
Bediening
Einfaches RGB
Vitotronic 200-regeling met tekst- en grafische afbeeldingen. Bediening met ViCare app mogelijk.
Warmwaterproductie
Geïntegreerde warmwaterboiler van 220 liter
Andere kenmerken
Bijzonder stil, geschikt om nabij woonruimten opgesteld te worden.
Vitocal 333-G


fernbedienungen.jpg

Op elkaar afgestemd: Systeemtechniek

"Het geheel is meer dan de som van de delen." In navolging van dit principe biedt Viessmann niet enkel afzonderlijke verwarmingsonderdelen aan die alle vereisten met betrekking tot kwaliteit, betrouwbaarheid en efficiëntie voldoen. Alle producten zijn deel van een volledig systeem waarin alle onderdelen op elkaar afgestemd zijn en precies bij elkaar passen. Enkel het samenspel tussen alle systeemonderdelen biedt het vermogenspotentieel van een innovatieve toptechnologie.

De systeemtechniek van Viessmann omvat alle onderdelen voor een betrouwbaar en zuinig verwarmingssysteem. Van de Vitotronic-regeling met draadloze afstandsbediening over de Vitocell warmwaterboilers met hoog vermogen voor een optimaal warmwatercomfort tot hoogwaardige zonnesystemen voor een kostenbesparende verwarmingsondersteuning.