Bedieningssystemen voor middelgrote en industriële/commerciële ketels

Contact opnemen

Voor middelgrote en industriële/commerciële ketels is een breed scala aan regelaars beschikbaar. Naast integrale regelaars, zoals bijvoorbeeld in de gascondensatieketel Vitocrossal 200 (CM2C), zijn er ook traditionele uitvoeringen die bovenop de ketel kunnen worden gemonteerd:

 • Vitotronic 100 als constante ketelregeling
 • Vitotronic 200 als weersafhankelijke regeling van een enkele ketel
 • Vitotronic 300 als weersafhankelijke ketelregeling met geïntegreerde cascadefunctie.

Alle uitvoeringen beschikken over een geïntegreerde communicatiemodule met LAN/WiFi-interface voor onderhoud en afstandsbediening. Voor Vitotronic 300 behoort een mengkraanuitbreiding voor twee verwarmingskringen met mengkraan tot de standaardlevering en voor Vitotronic 200 is deze als accessoire verkrijgbaar.

Vitotronic-regeling

De beproefde en betrouwbare Vitotronic-regeling is volledig nieuw ontworpen en afgestemd op de eisen van moderne systeemcommunicatie. Het kleurentouchscreen aan de voorzijde van de ketel springt onmiddellijk in het oog.

Handige regeling van het verwarmingscircuit

De Vitotronic 200-H is een weersafhankelijke regeling voor drie verwarmingskringen met mengklep. Als er meer verwarmingskringen zijn, kunnen tot 32 Vitotronic 200-H-regelaars voor verwarmingskringen via LON worden aangesloten. Zo kunnen installaties met maximaal 96 verwarmingskringen heel eenvoudig worden geregeld.

Vitocontrol multi-modus systeemcontrole-eenheid

De Vitocontrol is een krachtige systeembesturing met grafische gebruikersinterface. Hij kan alle vermogens- en verbruiksgegevens van een energiesysteem weergeven en kan individueel worden ingesteld. De Vitocontrol 200-M is geschikt voor de bediening van dubbele en multimodale verwarmingssystemen met maximaal vier warmtebronnen en verschillende combinaties van olie-/gasboiler, WKK-installatie en vaste brandstofboiler.

Profiteer van deze voordelen

 • Minder tijd en moeite nodig voor de installatie dankzij de inbedrijfstellingsassistent
 • Eenvoudige systeembediening via intuïtieve programmeerunit met kleurentouchscreen
 • Branderreset via de programmeerunit
 • WiFi-interface voor communicatie met de servicetool Vitosoft 300 (SID1)
 • Energiecockpit voor de weergave van energieopbrengsten en energieverbruik
 • Geïntegreerde cascaderegeling voor maximaal 8 afzonderlijke ketels
 • Vitogate 300 interface voor gebouwbeheersystemen van een hoger niveau

Vitocontrol-M besturingseenheid

Controle en bewaking van multimodale systemen en energiecentra

Vitocontrol-M is een krachtige, modulaire systeembesturingseenheid met grafische gebruikersinterface die alle prestatie- en verbruiksgegevens van een energiesysteem weergeeft en aan de specifieke behoeften van de klant kan worden aangepast. Het systeem werkt als een eenvoudige, vooraf geconfigureerde regeleenheid voor multimodale systemen en kan worden uitgebreid tot een interface met complexe, genetwerkte gebouwbeheersystemen.

Volledig overzicht op één scherm - zelfs op afstand

Home screen of the Vitocontrol 200-M

Het beginscherm toont alle functie-eenheden als vereenvoudigde interactieve grafieken. De systeemcomponenten zijn bijvoorbeeld gerangschikt en in een netwerk opgenomen in groepen voor koeling, lage temperatuurverwarming en hoge temperatuurverwarming. Het systeemschema is teruggebracht tot één bedieningsscherm voor meer duidelijkheid. Hierdoor kan de systeemstatus op elk moment snel worden gecontroleerd.

  

Gebruikers kunnen op elk moment specifieke systeeminformatie opvragen, waar ze zich ook bevinden, via de standaard beschikbare internetcommunicatie. Diverse veiligheidsfuncties kunnen op verzoek worden geïntegreerd.

Touchscreen for status display

Vitocontrol 200-M component status display

De status van elke component - zowel in de warmtebron als in de koelapparatuur - kan worden nagegaan door eenvoudigweg op het touchscreen te tikken. Gedetailleerde informatie over bedrijfstoestanden, temperaturen of het huidige vermogen wordt getoond.

  

Geautoriseerde systeemgebruikers kunnen alle noodzakelijke parameters voor de start- en stopcondities van verschillende warmte- en koelgeneratoren instellen via een met een wachtwoord beveiligd configuratieniveau.

Snelle integratie door flexibele interfaces

Dankzij een groot aantal gangbare interfacemodules kan de Vitocontrol-M regeleenheid snel worden geïntegreerd in of aangesloten op bestaande gebouw- of energiebeheersystemen en worden afgestemd op specifieke systeemvereisten.

Gelaagde functies

Naast Vitocontrol 200-M is ook Vitocontrol 100-M verkrijgbaar, met een reeks vooraf geconfigureerde functies.

Communicatiesystemen

Intelligente oplossingen voor communicatie met middelgrote en industriële/commerciële ketels

Dankzij de datacommunicatie via internet kan een energiecentrale op elk moment worden bewaakt en kunnen parameters worden aangepast voor een efficiënte werking.

Van grote wooncomplexen tot utiliteitsgebouwen: de communicatiesystemen van Viessmann bieden intelligente oplossingen voor datacommunicatie met verwarmings- en koelinstallaties, perfect afgestemd op de verschillende eisen van systeembeheerders, aannemers en energiebedrijven.


Vitodata  300 for multi boiler systems

De Vitocom 300 internetdatacommunicatiemodule met Vitodata 300 is het professionele bewakingsinstrument voor grotere woningen of utiliteitsgebouwen. Hij is ontworpen met het oog op warmtebedrijven, aannemers en gemeentelijke diensten, die waarde hechten aan een snelle en betrouwbare controle, onderhoud en optimalisatie van hun energie-installaties.

Onder de vele controlefuncties bevinden zich mogelijkheden om schakeltijden, bedrijfsprogramma's, vakantieprogramma's en instelwaarden (niveau/helling) in te stellen, bedrijfstoestanden en temperaturen te controleren en parameters aan te passen. Bovendien kan het systeem het energieverbruik weergeven en worden gebruikt voor de facturering. Storingsmeldingen worden per SMS, fax of e-mail doorgestuurd naar de betreffende servicemonteur.


Vitocom 300 LAN

De LAN-versie van de Vitocom 300 maakt gegevensoverdracht via DSL/Ethernet-netwerken met snelheden tot 100 MB/s mogelijk. De gebruikte gegevenscodering garandeert een optimale veiligheid.

Vitogate 300 interface voor gebouwautomatisering

Vitogate 300 is een oplossing om verwarmingsketels en warmtepompen via een gestandaardiseerd BACnet- of Modbus-protocol aan te sluiten op een hoger gelegen gebouwbeheersysteem. Via de gateway kan de energie-installatie met alle relevante componenten en bedrijfsparameters vanuit de centrale worden gevisualiseerd en bediend. Dit biedt systeemgebruikers de mogelijkheid om op de hoogte te blijven van de actuele status van hun systeem en om instellingen uit te voeren, zoals het programmeren van ingestelde ruimtetemperaturen.

Systeem met meerdere ketels - standaardfuncties voor connectiviteit en bewaking op afstand

 1. Vitodata 300 voor online monitoring
 2. Vitosoft 300 voor service-oproepen via WiFi
 3. Vitotronic 200-H (type HK1B/HK3B) weersafhankelijke regeling voor drie verwarmingscircuits met mengkraan

Systeemoverzicht – besturingseenheden en toepassingen

EigenschappenVitotronic 100Vitotronic 200Vitotronic 300
Contrastrijk kleurentouchscreen voor een goede leesbaarheid
Centrale bediening van het hele systeem    
Verschillende bedrijfsniveaus voor systeemgebruikers en verwarmingsaannemers
Individuele dag- en zevendaagse programma's, onderverdeeld naar verwarmingscircuits, warmwaterbereiding en warmwatercirculatiepomp  
Automatische omschakeling zomer-/wintertijd  
Weergave van de zonneopbrengst in combinatie met SM1 solar control module of Vitosolic 100/200
Zonne-warmteonderdrukking voor de ketel in combinatie met SM1 zonneregelmodule of Vitosolic 100/200
Energiecockpit voor de weergave van verbruiks- en opbrengstgegevens
Contextgevoelige helpfunctie
Partij en economie functies  
Vakantieprogramma  
Energiebesparing functies  
Regeling voor maximaal 2 mengcircuits  
Plug & work-functie voor automatische herkenning en aanpassing van sensoren en systeemtoebehoren
Weergave van onderhoudsintervallen voor op behoeften gebaseerd onderhoud
Snelle installatie, inbedrijfstelling en onderhoud dankzij Rast-5 plug-in systeem en geïntegreerd diagnosesysteem
Programmaselectie voor gereguleerde dekvloerdroging  
WiFi-service-interface voor het controleren en aanpassen van parameterinstellingen met een laptop
LAN-interface voor internetverbinding
Directe aansluiting van maximaal 32 Vitotronic 200-H verwarmingscircuitregelaars, elk met maximaal drie verwarmingscircuits  ■*
Cascade functie    ■*
Integratie in het gebouwbeheersysteem via Vitogate 300■*■*
Bewaking en besturing op afstand in combinatie met Vitocom 300 LAN3 en Vitodata 300■*■*■*
EA1 uitbreidingsmodule voor de regeling van de ketelwatertemperatuur en het brandervermogen
Ketelcircuitpomp met variabele snelheid in combinatie met pompmodule PM1
Commissie-assistent
* LON-communicatiemodule als accessoire