Partnership FC Bayern München & Viessmann

Viessmann is klimaatpartner van FC Bayern München in Europa. Meer informatie hier.

Sportsponsoring bij Viessmann

Sportsponsoring kent een lange traditie bij Viessmann: het familiebedrijf houdt zich al meer dan 25 jaar bezig met wintersport. Het is begonnen met rodelen, een wintersport waarbij sleeën op kunstmatige tracks met steile kanten naar beneden donderen. Ondertussen is Viessmann een vaste waarde geworden bij de meeste Scandinavische wintersportactiviteiten met de focus op schansspringen en biatlon. Sinds 2018 is ook voetbal toegevoegd aan het portfolio sportsponsoring.

Viessmann en FC Bayern - uitbreiding van de succesvolle line-up naar Europa

De sponsoring van de Duitse recordkampioen FC Bayern München is een belangrijk onderdeel geworden van het engagement van Viessmann in de sport. Het internationale partnership van de twee wereldspelers, beide marktleiders in hun sector, begon in China waar Viessmann de officiële regionale partner werd van FC Bayern in 2018. Op tal van lokale voetbalscholen en toernooien worden inmiddels allerlei activiteiten georganiseerd. Als reactie op het succesvolle partnership breidde Viessmann zijn engagement met FC Bayern in 2021 uit naar de Zuidoost-Aziatische regio.

In 2021 is Viessmann officieel klimaatpartner van FC Bayern München in Europa geworden voor de sectoren verwarming, airconditioning, koeling en ventilatietechniek. Deze uitbreiding van het partnership behelst de volgende landen: Rusland, Polen, Spanje, Frankrijk en de Benelux.

Voetbal is een wereldwijde passie en de noodzaak om wereldwijd de klimaatdoelen na te streven, is steeds sterker aanwezig in de hoofden van de mensen. Dit is precies waar twee sterke merken met een passie voor sport en de beste klimaatvriendelijke technologie hun steentje aan kunnen bijdragen. Het doel van het partnership is het duurzame gebruik van de hulpbronnen voor de toekomstige generaties in de regio te bevorderen. Voor Viessmann vormt duurzaamheid de kern van het bedrijfsdoel "We creëren woonruimtes voor de toekomstige generaties”.