Hybride verwarming - voor een toekomstbestendige energiemix

De compacte hybride toestellen van Viessmann, dat zijn twee energiebronnen in één toestel: uiterst efficiënt met een moderne condensatieketel op gas of mazout en een warmtepomp voor hernieuwbare bronnen die gratis energie aan de omgeving onttrekt. De intelligente Energy Manager Hybrid Pro Control selecteert automatisch de meest gunstige en efficiënte werking.

Qua flexibiliteit is een hybride systeem niet te kloppen.

Op het vlak van energie en verwarming word je bijna overstelpt met oplossingen. Dus welk verwarmingssysteem kies je nu het best? Dat is niet eenvoudig. Eén ding is zeker: de prijzen voor fossiele brandstoffen en elektriciteit zullen ook op lange termijn flink blijven schommelen. Zou het daarom niet beter zijn om voor je verwarming te kiezen voor meer dan één energiebron en te investeren in een toekomstbestendig hybride systeem?

Bij hybride toestellen worden twee afzonderlijke systemen samengevoegd in één unit: een gas- of mazoutcondensatieketel gekoppeld aan een warmtepomp op elektriciteit die de energie grotendeels onttrekt aan de lucht of het water. Deze energiemix is de perfecte combinatie van 'hernieuwbaar' en 'uiterst efficiënt' en laat je vrij kiezen voor de energiebron die op dat moment het meest betaalbaar is. De bediening kan ingesteld worden voor elke situatie op de energiemarkt zodat je altijd kan kiezen voor de meest betaalbare en efficiënte werking als de energieprijzen opnieuw beginnen te schommelen.

 

Uiterst efficiënt en hernieuwbaar

De warmtepompen van Viessmann werken heel efficiënt en dat is niet alleen goed nieuws voor je portemonnee. Door hernieuwbare bronnen uit de omgeving te gebruiken, worden ook onze waardevolle natuurlijke hulpbronnen gespaard en daalt de CO₂-uitstoot. In combinatie met een zeer efficiënte condensatieketel van Viessmann weet je zeker dat je hele systeem zuinig werkt en minder energie verbruikt.

Je kan dus altijd rekenen op een optimale mix van hernieuwbare en conventionele energie. Je kan de intelligente Hybrid Pro Control ook specifiek instellen zodat die altijd de meest efficiënte - en dus meest betaalbare - warmteopwekker selecteert. Over de voortdurend schommelende energieprijzen hoef je je dus geen zorgen meer te maken.

Hybrid Pro Control – de intelligente Energy Manager  

Verwarmingssystemen worden gewoonlijk ingesteld op basis van de kamer- of de buitentemperatuur. De intelligente Energie Manager Hybrid Pro Control denkt vooruit en regelt het systeem met variabele instellingen. Je kan die instellingen altijd aanpassen aan wat voor jou belangrijk is:

 • Energieprijzen
 • CO₂-uitstoot
 • Eigenverbruik
 • Energie-efficiëntie
 • Warmtebehoefte
Hybride manager Hybrid Pro Control

De juiste energiemix voor een efficiënte werking

Dankzij de Hybrid Pro Control kan de regeleenheid bijvoorbeeld voorspellen hoe lang de warmtepomp alleen zal kunnen voorzien in de volledige warmtebehoefte. Daarna zal hij de condensatiemodule inschakelen als back-up. De Hybrid Pro Control zal de timing automatisch vastleggen en gepast reageren: aan de hand van de huidige energieprijzen voor elektriciteit en gas zal de eenheid berekenen welk brandstoftype op dat ogenblik het meest efficiënt is. De Hybrid Pro Control kijkt tegelijkertijd ook naar de efficiëntie van het volledige systeem. Als een van de warmteopwekkers op basis van de geselecteerde referentiewaarde minder zuinig blijkt dan de andere, dan wordt die uitgeschakeld.

Hybride Pro Control

Efficiënt of milieubewust? Comfort in alle omstandigheden

Aan jou de keuze: je kan voor de werking van je hybride systeem de focus leggen op milieubewustzijn of kostenefficiëntie. Stel je voorkeur in en de Hybrid Pro Control doet de rest.

 1. Zuinige werking
  Zuinig met een hoofdletter Z: afhankelijk van de energieprijzen en de systeemversie kan je tot 40 procent besparen op je verwarmingskosten in deze modus.

 2. Milieuvriendelijke werking
  Een extra boost voor het milieu: met deze instelling werkt het systeem met de laagste CO₂-uitstoot per kWh thermische energie. Of je nu kiest voor de zuinige of de milieuvriendelijke werking, de functie 'comfortmodus' geeft altijd prioriteit aan de warmwaterproductie.

Profiteer van deze voordelen

Vanaf nu kan je je woning altijd verwarmen met de meest betaalbare energiebron dankzij je hybride systeem.
De systemen zijn nu klaar voor de elektriciteitsmarkt van morgen (SmartGrid ready).
Je komt eventueel in aanmerking voor interessante subsidies.
Hybride toestellen werken op gas of mazout en kunnen aangevuld worden om aan elke eis te voldoen.
Dit prefabsysteem neemt bovendien heel weinig plaats in.
Beste ErP-score: A++

Bij de berekening van de meest betaalbare werking houdt de Energy Manager Hybrid Pro Control ook rekening met de elektriciteit die ter plaatse opgewekt wordt door een systeem met zonnepanelen.

Zelfs als je niet thuis bent, kan je je verwarmingssysteem nu opvolgen en instellen. Je regelt gewoon alles online. Met de gratis app Vitotrol Plus krijg je veilig en vlot toegang tot je systeem via je smartphone of tablet.