Vitodens 222-F - staand model en comfortabel met laadboiler


De voordelen op een rij

  • Staande compacte gascondensatieketel in keukenmaten
  • Hoog warmwatercomfort door ingebouwde laadboiler
  • Lange levensduur en efficiënte werking dankzij Inox-Radial-warmtewisselaar
  • Stroombesparende zeer efficiënte pomp
  • Vitotronic-regeling met kleuren-touchscreen, bedienbaar via Vitotrol/ViCare App met optionele WLAN-verbinding
  • Energie-efficiëntieklasse: A

 

Compacte condensatieketel met geëmailleerde laadboiler

De staande condensatieketel Vitodens 222-F vraagt geen aparte ruimte. Hij is zo compact en stil dat hij zelfs in de keuken kan worden geplaatst.

Met de toerentalgeregelde hoogefficiënte pomp is hij buitengewoon zuinig. De Vitodens 222-F is met maximaal 35 kW ideaal voor de eigen woning of een eengezinswoning.

Met name het bijzonder hoge warmwatercomfort van de condensatieketel moet worden benadrukt. De geëmailleerde laadboiler met een inhoud van 100 of 130 liter zorgt voor een optimale warmwatervoorraad om te baden en te douchen.

Het gasverbruik is continu laag en biedt met de Lambda Pro Control Plus verbrandingsregeling een hoge bedrijfszekerheid.


Werkingsprincipe van de laadboiler

In vergelijking met een klassieke warmwaterboiler heeft een laadboiler beduidend minder waterinhoud nodig om dezelfde hoeveelheid warm water te leveren.

Bij de laadboiler wordt het water dat in de doorstroomverwarmer op de gewenste temperatuur is gebracht, continu bijgevuld, zodat het onmiddellijk beschikbaar is. Sensoren zorgen voor een constante uitgangstemperatuur.

Indien nodig wordt de MatriX-cilinderbrander ingeschakeld, die op zijn beurt voor de gewenste watertemperatuur zorgt. Met name wanneer men een bad of een lange douche neemt, is dit een bijkomende voordeel.
 

Productdoorsnede

Overzicht

Vermogen (kW)
1,8 tot 35 kW.
Rendement
98 % (Hs)/109 % (Hi)
Energie-efficiëntieklasse
energieeffizienklasse.png
A
Brandstof
icon-gas.png
Aardgas en vloeibaar gas
Toepassingsgebied
icon-wohngebaeude.png
Een-/tweegezinswoning, flat in meergezinswoning, nieuwbouw en renovatie
Bediening
icons-vitotrol-app.gif
Vitotronic 200 regeling met touchscreen display, bediening via ViCare app of Vitotrol Plus app mogelijk
Sanitair waterverwarming
Geëmailleerde laadboiler met een inhoud van100 liter (35 kW: 130 liter), buisspiraal-warmwaterboiler met een inhoud van 130 liter voor hoog warmwatercomfort
Overige kenmerken
Past perfect in de maten van uw keukenmeubelen
Vitodens-222-F-Schnitt.png

fernbedienungen.jpg

Op elkaar afgestemd: Systeemtechniek

"Het geheel is meer dan de som van de delen." In navolging van dit principe biedt Viessmann niet enkel afzonderlijke verwarmingsonderdelen aan die alle vereisten met betrekking tot kwaliteit, betrouwbaarheid en efficiëntie voldoen. Alle producten zijn deel van een volledig systeem waarin alle onderdelen op elkaar afgestemd zijn en precies bij elkaar passen. Enkel het samenspel tussen alle systeemonderdelen biedt het vermogenspotentieel van een innovatieve toptechnologie.

De systeemtechniek van Viessmann omvat alle onderdelen voor een betrouwbaar en zuinig verwarmingssysteem. Van de Vitotronic-regeling met draadloze afstandsbediening over de Vitocell warmwaterboilers met hoog vermogen voor een optimaal warmwatercomfort tot hoogwaardige zonnesystemen voor een kostenbesparende verwarmingsondersteuning.