Gasverwarming met thermische zonnecollectoren– efficiënt & toekomstbestendig

De zon gebruiken om energie te besparen

Het gebruik van zonne-energie behoort tot de meest milieuvriendelijke energieconversies. Dankzij gratis zonne-energie kan je met een thermisch zonnesysteem tot 35 procent besparen op je verwarmingskosten in een gezinswoning als je de zonnecollectoren zowel voor verwarmingsondersteuning als voor productie van warm water gebruikt. Het systeem kan tot 60 procent van de jaarlijkse energiebehoefte voor warm water dekken.

 

Voorbeeld: moderne vrijstaande woning

De warmte wordt geproduceerd door een gascondensatieketel en door radiatoren of vloerverwarming verdeeld over het hele huis. Daarnaast worden thermische zonnecollectoren gebruikt met een totale oppervlakte van ca. 5 m² voor de productie van warm water voor bad en douche. De woonruimte is circa 140 m² groot.

Voordelen van het combineren van gasverwarming met zonnecollectoren

Op het vlak van energieconversie is niets zo efficiënt als condensatietechnologie – een energieverbruik tot 98% wordt ermee bereikt.
Voor alle condensatieketels en warmtewisselaars wordt hooggelegeerd roestvrij staal gebruikt. Dit garandeert een hoge bedrijfszekerheid en een lange levensduur.
De condensatieketels van Viessmann zijn al voorbereid op het gebruik van biogas.

Zonnewarmte

Zonne-energie is gratis beschikbaar.
Een thermisch zonnesysteem zorgt voor een grotere onafhankelijkheid van fossiele brandstoffen.
De energie wordt omgezet zonder schadelijke CO₂-uitstoot.
Een thermisch zonnesysteem is de perfecte aanvulling op elk verwarmingssysteem: het kan zowel voor SWW-productie worden gebruikt als voor verwarmingsondersteuning in het voor- en najaar.
Alle zonnecollectoren zijn uitgerust met de automatische temperatuurafhankelijke uitschakeling ThermProtect voor een hoge bedrijfszekerheid dankzij een oververhittingsbeveiliging.

Verwarmingscomfort bij uitstek: De gascondensatietechnologie van Viessmann

Gascondensatieketel Vitodens 343-F

Viessmann biedt een gamma gascondensatieketels voor wandmontage en vloerstaande gascondensatieketels die efficiëntieniveaus tot 98 procent bereiken.

De roestvrijstalen warmtewisselaar Inox-Radial zorgt in combinatie met de gasbrander MatriX voor een hoge energie-efficiëntie en een hoog verwarmingscomfort voor de lange termijn. Tegelijkertijd verlaagt deze technologie de verwarmingskosten én de uitstoot. Dankzij de automatische verbrandingsregeling Lambda Pro Control zijn de gascondensatieketels van Viessmann al ontworpen om aan de toekomstige normen te voldoen, omdat ze met verschillende gastypes en biogasmengsels kunnen werken. Bijgevolg vormen ze een toekomstbestendige en kosteneffectieve oplossing.