Olieketels tot 2000 kW voor commercieel gebruik

Naast gasketels zijn veel bedrijven afhankelijk van olieketels voor het opwekken van warmte. De gebruikte technologie is al vele jaren getest, is betrouwbaar en garandeert een economisch gebruik. Viessmann olieketels zijn verkrijgbaar in talrijke vermogensniveau's en Viessmann heeft oliecondensatieketels met een nominaal thermisch vermogen tot 545 kW en lagetemperatuur-olieketels tot 2000 kW in het productassortiment voor commercieel gebruik.

Olieketel met condensatietechniek

Condensatieketeltechniek wordt niet alleen in de woningbouw als hoogefficiënte techniek toegepast, maar ook in commerciële en industriële toepassingen is het gebruik van een condensatieketel een vanzelfsprekendheid geworden. Deze volwassen en door de staat gesubsidieerde verwarmingstechniek biedt immers tal van voordelen.

Dalende kosten en toenemende milieubescherming

Kenmerkend voor oliecondensatieketels is dat ze ook gebruik maken van de energie die verborgen zit in de verwarmingsgassen, die bij andere ketels gewoon uit de schoorsteen zouden ontsnappen. Hiertoe worden de verwarmingsgassen door een warmtewisselaar geleid en gekoeld. Door de condensatie van de waterdamp die erin zit, komt de verborgen energie vrij, die als extra warmte wordt gebruikt. Op deze manier zetten oliecondensatieketels de gebruikte energie zonder enig verlies om in warmte. Dit verlaagt de verwarmingskosten op de lange termijn en ontlast ook het milieu. Er hoeven immers minder fossiele brandstoffen te worden verbrand voor dezelfde hoeveelheid warmte.