Stoomketels van Viessmann voor commercieel gebruik

Systeemoplossingen voor economische stoomopwekking

De energiezuinige en schone stoomtoevoer, alsmede de hoge bedrijfszekerheid en beschikbaarheid van de installaties zijn de essentiële vereisten voor de productielocaties. Dit vereist deskundig advies, een uitgebreid serviceaanbod en stoomgeneratoren die door hun constructie-eigenschappen een economische en toekomstgerichte stoomopwekking mogelijk maken.

Dankzij hun ontwerp en uitrusting bieden Vitomax grote ketels de beste voorwaarden om in de meest uiteenlopende toepassingen aan de individuele wensen van de klant te voldoen. De vele ontwerpdetails van de Vitomax-stoomgeneratoren en de jarenlange ervaring in de bouw van grote en industriële ketels garanderen een hoge kwaliteit, een hoge bedrijfszekerheid en een lange levensduur.

Experts in grote keteltechniek en hun lokale partners werken samen met u aan een economische en toekomstgerichte oplossing op basis van uw planning. Bij de uitvoering volgens de richtlijn drukapparatuur of de landspecifieke voorschriften wordt rekening gehouden met de eisen en veiligheidsvoorschriften voor alle onderdelen van de apparatuur. Vanaf het eerste ontwerp tot en met de inbedrijfstelling.


De voordelen op een rij

  • Energiebesparende warmte-isolatie
  • Grote stoomruimte met lage belasting
  • Hoog rendement tot 95 procent
  • Watergekoelde branderdoorvoer vooraan (optioneel) en wateromspoelde keerkast achteraan -> lage onderhoudskosten
  • Spanningsarme constructie

Hogedrukstoom voor de industrie

Onze hogedrukstoomketels zijn de perfecte oplossing voor grote industriële bedrijven: levensmiddelen-, meststoffen-, bouwmaterialen-, papier-, dranken-, chemische en farmaceutische industrie, maar ook ziekenhuizen en raffinaderijen.

Ons gamma bestrijkt een range van 0,5 tot 30 t/h, met werkdrukken 6 tot 25 bar (28, 30 bar op aanvraag).

Ook met specifieke apparatuur zoals clean-steam generatoren, afgasketels, Low-NOx ketels, ontgassers en elektrische stoomketels kunnen wij u helpen.


Grote stoomruimte met lage belasting

Door de grote waterinhoud en ruim bemeten stoomruimte kunnen onze ketels ook goed overweg met wisselende stoomvraag en garanderen ze een kwalitatieve, uiterst droge stoom.

De verschillende lengte-uitzetting van de rookgasbuizen en de vlampijp zorgt voor een zeer beperkte schuifkracht op de wanden aan de bovenkant.

De hoekankers van de ketel worden altijd per twee geplaatst. Hierdoor worden de krachten in de ketel verdeeld, wordt de spanning verkleind en de levensduur verlengd.

Stoomketels

Voor de ontwikkeling van de stoomketels werd nauw samengewerkt met wereldwijd actieve branderfabrikanten. Dit resulteerde in ketels met minimale emissiewaarden en hoge flexibiliteit.