Viessmann is in alle domeinen uw aangewezen partner

De Viessmann Group is internationaal één van de toonaangevende fabrikanten van verwarmings-, industriële en koelsystemen. Het volledige gamma van Viessmann biedt individuele oplossingen met efficiënte systemen en vermogens van 1,5 tot 120.000 kilowatt voor alle toepassingsgebieden en alle energiedragers.

Komplettangebot.jpg

Verwarmingssystemen

Om de renovatiestilstand op de verwarmingsmarkt te verhelpen, hebben wij het gehele beschikbare technologische spectrum nodig. Wat de aangewezen keuze is, hangt van de specifieke situatie af – van het benodigde vermogen, van de beschikbare energiedrager en ten slotte ook van de specifieke eisen van de gebruiker van de installatie.

 

Brennwerttechnik_605x341.jpg

Olie en gas: hoog besparingspotentieel en 'groen perspectief'

Ongeveer 65 procent verwarmingsinstallaties werken op gas, 30 procent op olie. Dit betekent dat fossiele energiedragers nog lang een belangrijke rol zullen spelen. Vanwege de beperkte beschikbaarheid en de CO2-emissie die gepaard gaat met de verbranding van olie en gas, moet niet alleen zo spaarzaam mogelijk worden omgegaan met deze natuurlijke hulpbronnen, maar is ook een 'groen perspectief' noodzakelijk in de vorm van een hoger biogeen gehalte. Met zijn hoge besparingspotentieel en lage totale investeringskosten, dient de condensatietechniek zich aan als de voordeligste oplossing. Door een moderne, efficiënte olie- of gasketel te installeren, kan het verbruik in vergelijking met een verouderde verwarmingsinstallatie met wel 30 procent worden verlaagd.Pellets_605x341.jpg

Biomassa: CO2-neutrale, comfortabele warmte

Biomassa heeft met 70 procent het grootste aandeel in de hernieuwbare energiebronnen – en dat heeft een goede reden: kloofhout en pellets moeten bijvoorbeeld niet worden ingevoerd, zijn het hele jaar beschikbaar, kunnen makkelijk worden opgeslagen en verbranden CO2-neutraal. Moderne biomassaketels zijn niet alleen geschikt voor een comfortabele centrale verwarming van gebouwen en voor sanitair waterverwarming, maar ook voor gebruik in de industrie en de producerende nijverheid. Wat comfort en bedieningsgemak betreft, doen deze verwarmingssystemen niet onder voor een olie-/gasverwarmingssysteem.


Druck

Warmte uit de lucht en de aarde: gratis en milieuvriendelijk

Met hun uitstekende prestaties zijn warmtepompen niet alleen ideaal voor nieuwbouw en renovatie van woongebouwen, maar kunnen ze ook voor industriële toepassingen worden ingezet. Behalve de warmte uit de buitenlucht, uit de bodem of uit een ijsreservoirsysteem, kan ook restwarmte uit industriële processen als energiebron worden gebruikt. De relatief lage werkingskosten, milieuvriendelijkheid en onafhankelijkheid van olie en gas zijn elementen die voor het gebruik van deze beproefde technologie spreken. Hybridesystemen met een geïntegreerde warmtepompmodule bieden een zeer innovatieve oplossing die in de plaats kan komen van een verouderde olie- of gasketel. Dit geldt ook voor gasadsorptieketels, die als combinatie van een condensatieketel en een adsorptiewarmtepomp op gas, ongeveer 40 procent minder brandstof verbruiken dan klassieke ketels.


Waerme von der Sonne 06-2013_D.indd

Zonne-energie – de ideale aanvulling

Een thermische zonne-installatie voor sanitair waterverwarming of voor verwarmingsondersteuning is ook voordelig in combinatie met een klassieke warmtepomp of een condensatieketel. Zo kan de sanitair waterverwarming in de zomer volledig met zonne-energie plaatsvinden. Door verwarmingsondersteuning kan een zonne-installatie door het jaar heen ruim 30 procent besparen op de brandstofkosten. Met fotovoltaïsche systemen kan zonne-energie worden omgezet in elektrische stroom – voor teruggave aan het net of voor eigen gebruik, d.w.z. voor opslag of bijvoorbeeld voor de werking van een warmtepomp.

Komplettangebot_Industriesysteme.jpg

Industriële systemen

Efficiënte energiesystemen en -installaties voor industriële toepassingen dragen in ruime mate bij aan de verlaging van de werkingskosten en de emissiewaarden, en creëren daardoor concurrentievoordelen. Viessmann biedt daarvoor complete systeemoplossingen die voordelig tot 120 ton stoom per uur, tot 120 MW warmte, tot 2 MW koude en tot 50 MW elektriciteit produceren. Daarvoor kunnen alle energiedragers worden gebruikt – fossiele brandstoffen, biomassa en verlieswarmte, maar ook warmte uit de bodem of de buitenlucht of restwarmte van industriële processen.

Viessmann ontwikkelt en realiseert omvattende energieconcepten op basis van een totaalbeeld van het systeem vanuit het oogpunt van energieproductie, voorzieningsstructuur en verbruik. De analyse van alle processen vormt de basis waarop de mogelijke verbeteringen worden gesteund en alle systeemcomponenten worden bepaald. Uitgebreide diensten, van ontwerp over inbedrijfstelling tot service, vervolledigen het aanbod.

Koelsystemen

Viessmann biedt innovatieve koelsystemen aan zoals koel- en diepvriesmeubelen met centrale koeling en stekkerklare uitvoeringen, lamellenproducten, geïntegreerde installaties, temperatuurgestuurde koelruimten, koelcellen en -aggregaten alsook toebehoren en dienstverlening inzake montage en onderhoud. Dankzij een sterk partnernetwerk kan Viessmann zijn klanten complete koeloplossingen aanbieden. De klanten hebben één centrale contactpersoon voor verkoop, marketing en service. De productievestigingen in Duitsland en Finland beschikken over een jarenlange knowhow op het vlak van koeltechniek. Het zijn vooral de klanten die van de combinatie van deze competenties profiteren, doordat ze een complete koeloplossing krijgen van één enkele leverancier.

Kuehlzellen.jpg

Kuehlmoebel.jpg

Unieke kleinhandelsconcepten

De koeloplossingen van Viessmann voldoen aan alle industriële eisen. Daarbij wordt de hoogste prioriteit gegeven aan een flexibele vervulling van alle eisen van de klant. Alle koeloplossingen worden afgestemd op de individuele noden van de klant, zodat ons aanbod zich van de concurrentie onderscheidt door unieke concepten en ongekende ontwerpmogelijkheden.