Maximaal bedieningscomfort met Vitotrol App en smartphone

Met de Vitotrol App en een smartphone is de bediening van Viessmann verwarmingsinstallaties kinderspel. De bediening is intuïtief en van om het even waar via internet mogelijk. De Vitotrol App is beschikbaar voor mobiele toestellen met besturingssysteem iOS of Android.

 

De voordelen op een rij

 • Praktische, tijd- en plaatsonafhankelijke bediening
 • Ideaal voor alle gebouwen en woningen met private doeleinden
 • Geschikt voor alle staande verwarmingsketels, wandketels en warmtepompen
 • Veilige gegevensoverdracht via HTTPS-protocol en SSL-codering
 • Aantrekkelijk geprijsd, zowel qua aanschaf als in het gebruik
 • Alle stoormeldingen worden als tekst weergegeven

De gebruiker kan de status van de installatie opvragen en beschikt zo altijd over de belangrijkste informatie. De Vitotrol App biedt maximaal comfort voor het bedienen van uw verwarmingsinstallatie. Afwijkingen van de normale bedrijfstoestand worden meteen gemeld. Daardoor heeft de gebruiker een nog betere controle over zijn verwarmingsinstallatie.

Om de verwarmingsketel via deze app te kunnen bedienen, moet hij uitgerust zijn met een Vitotronic 200-regeling. De meeste wandketels, kleine en middelgrote ketels, warmtepompen en houtverwarmingsketels (nieuwste modellen) beschikken over een dergelijke regeling.
 

Vitotrol_App_Geraete_654.png

Tal van functies binnen handbereik

De Vitotrol app stuurt de warmteverdeling van twee tot drie cv-kringen en zorgt voor de beschikbaarheid van warm water. De gebruiker kan gebruik maken van tal van functies van de Vitotronic-regeling:

 • Werkingsprogramma selecteren
 • Instelling van de kamer- en de sanitair watertemperatuur
 • Vakantieprogramma selecteren
 • Tijdprogramma’s voor verwarming, sanitair waterverwarming en circulatie
 • Weergave van de bedrijfsparameters, incl. alle belangrijke temperaturen
 • Weergave van rendement, incl. opbrengst en werkingsuren van het zonnesysteem
   

Voordelen voor service en onderhoud

De combinatie van Vitocom 100 (type LAN1) met Vitotrol App biedt ook Viessmann installatie- en servicebedrijven de mogelijkheid om de verwarmingsinstallatie van hun klant te bewaken en in geval van storingen onmiddellijk te reageren. In een dergelijk geval stuurt de verwarmingsketel de melding onmiddellijk naar de smartphone van de installateur.

Een meerwaarde op het vlak van comfort en veiligheid

Het TeleControl-systeem Vitotrol App en Vitocom 100 (type LAN1) is geschikt voor alle verwarmingssystemen in private woningen en biedt meerwaarde op het vlak van veiligheid en comfort: via deze module heeft u de actuele werkingstoestand van de verwarmingsinstallatie onder controle, dag en nacht.

Gecodeerde gegevensoverdracht

Om ervoor te zorgen dat derden geen toegang hebben tot de regeling van uw verwarmingsinstallatie, is een veilige gegevensoverdracht via HTTPS-protocol en SSL-codering gegarandeerd.

De app in demomodus

Geïnteresseerd? U kan Vitotrol App ook onafhankelijk van een installatiesturing downloaden. Aan de hand van een simulatie van een verwarmingsinstallatie van Viessmann kan u in demomodus ook tal van functionaliteiten testen.

Vitocom_100_Typ_LAN1.png

Vitocom 100 als interface

De communicatiemodule Vitocom 100 (type LAN1)  zorgt voor de verbinding tussen de verwarmingsinstallatie en het internet. Om misbruik van gegevens te voorkomen, maakt Vitocom gebruik van heel hoge veiligheidsstandaarden. De module staat ook in verbinding met de Vitodata Server van Viessmann, via dewelke de Vitotrol App de verwarmingscentrale kan regelen.


Vitotrol_App_Systemkonfiguration.jpg

Systeemconfiguratie voor het aansturen van verwarmingsinstallaties via de Vitotrol App.

De mobiele toestellen (1-4) moeten voorzien zijn van een WLAN- of draadloze verbinding.

[1] Vitotrol app
[2] iPod Touch
[3] Smartphone (iOS of Android)
[4] Tablet (iOS of Android)
[5] Internet en Vitodata Server
[6] DSL-router
[7] Vitocom 100 (type LAN1)
[8] Verwarmingsketel