Vitocrossal 300 CU3A - voldoet aan al uw wensen


De voordelen op een rij

  • De energie wordt voor 98 procent omgezet in warmte
  • Stil, voordelig en milieuvriendelijk
  • Zelfreinigend effect van de warmtewisselaar door gladde roestvaststalen oppervlakken
  • Lambda Pro Control verbrandingsregeling voor alle gassoorten
  • Energie-efficiëntieklasse: A


De staande topketel

De Vitocrossal 300 is een topper onder de staande gascondensatieketels.

Zijn beproefde MatriX-gasbrander met Lambda-Pro-Control verbrandingsregeling past zich automatisch aan bij een wisselende gaskwaliteit van aardgas en vloeibaar gas.

De constructie met de verticaal geplaatste warmtewisselaarsoppervlakken benut de condensatiewarmte van de verwarmingsgassen uitstekend. Daarmee wordt tot 98 procent van de energie omgezet in warmte.

Met een vermogen van 2,5 tot 60 kW is de compacte gascondensatieketel geschikt voor de verwarming van meergezinswoningen, openbare en bedrijfsgebouwen.


Comfortabele Vitotronic-regeling

Zowel gebruiker als installateur profiteren van de eenvoudig te bedienen Vitotronic-regeling: Het bedieningsmenu is logisch en zeer gebruiksvriendelijk opgebouwd, goed verlicht, contrastrijk en gemakkelijk af te lezen.

Bij twijfel geeft de helpfunctie meer informatie. Het grafische bedieningspaneel geeft ook de stooklijnen en het zonnerendement weer wanneer een zonnewarmtesysteem is aangesloten.
 

Vitoconnect 100 WiFi communicatiemodule

De Vitoconnect 100 WiFi-module is de draadloze interface tussen de verwarmingsketel en ViCare. Deze wordt via een kabel rechtstreeks op de Vitotronic-regeling aangesloten. Een stekkeradapter voor de voeding wordt meegeleverd. De adapter, die slechts tien op tien centimeter groot is, kan aan de wand gemonteerd worden.

Vitoconnect 100
ViCare App & Vitotrol Plus App

ViCare App

De app ViCare biedt nieuwe mogelijkheden voor de online-regeling van uw verwarming. Via het bewust eenvoudig gehouden grafisch paneel van ViCare kan uw verwarming volledig intuïtief bediend worden.

Vitotrol Plus App

Met Vitotrol Plus app kan u Vitodens gascondensatieketels met kleurentouchscreen bedienen op afstand. De bediening kan intuïtief, eenvoudig en gemakkelijk plaatsvinden van op elke plaats en op elk tijdstip. De Vitotrol Plus app beschikt over een contextgebonden helpfunctie

fernbedienungen.jpg

Op elkaar afgestemd: Systeemtechniek

"Het geheel is meer dan de som van de delen." In navolging van dit principe biedt Viessmann niet enkel afzonderlijke verwarmingsonderdelen aan die alle vereisten met betrekking tot kwaliteit, betrouwbaarheid en efficiëntie voldoen. Alle producten zijn deel van een volledig systeem waarin alle onderdelen op elkaar afgestemd zijn en precies bij elkaar passen. Enkel het samenspel tussen alle systeemonderdelen biedt het vermogenspotentieel van een innovatieve toptechnologie.

De systeemtechniek van Viessmann omvat alle onderdelen voor een betrouwbaar en zuinig verwarmingssysteem. Van de Vitotronic-regeling met draadloze afstandsbediening over de Vitocell warmwaterboilers met hoog vermogen voor een optimaal warmwatercomfort tot hoogwaardige zonnesystemen voor een kostenbesparende verwarmingsondersteuning.

Productdoorsnede

Overzicht

Vermogen (kW)
2,6 tot 60 kW.
Rendement
98 % (Hs)/109 % (Hi)
Energie-efficiëntieklasse
energieeffizienklasse.png
A
Brandstof
icon-gas.png
Aardgas en vloeibaar gas
Toepassingsgebied
icon-wohngebaeude.png icon-gewerbe.png icon-kommunen.png
Een-/twee-/meergezinswoning, nijverheid, gemeenten, nieuwbouw en renovatie
Bediening
Einfaches RGB
Vitotronic 200 regeling met tekst- en grafisch display, bediening via Vitotrol app mogelijk
Sanitair waterverwarming
Extra warmwaterboiler vereist, en daardoor hoog warmwatercomfort
Overige kenmerken
Modulerende MatriX-gasbrander met groot modulatiebereik
Vitocrossal-300-CU3A-Schnitt.png