Vitodens 222-W: de meest efficiënte vorm van verwarmingscomfort 

De nieuwe generatie verwarmingssystemen. Een grotere efficiëntie, minder uitstoot, eenvoudige bediening. Toekomstgericht, duurzaam en digitaal. De Vitodens 222-W bepaalt de richting voor de toekomst.

Eenvoudig te installeren, te bedienen en te onderhouden: ziehier de nieuwste generatie gaswandketels van Viessmann. Met deze reeks toestellen warmt u de ruimten in uw eigen woning op betrouwbare en efficiënte wijze op en voorziet u het nodige warm water, en dit alles in een bijzonder vernieuwende vormgeving.


De bijzondere kenmerken van de Vitodens 222-W

De Vitodens 222-W is een slimme energiecentrale die voldoet aan de strengste eisen voor een comfortabele warmtevoorziening. Met zijn modern, functioneel design en zijn duidelijk gestructureerd mat oppervlak past dit toestel zich perfect aan elke woonomgeving aan.


MatriX-Plus-brander: het hart van uw verwarming

MatriX-Plus-brander: het hart van uw verwarming

De nieuwe MatriX-Plus-brander scoort vooral door zijn efficiënte werking, alsook door de lage uitstoot van schadelijke stoffen en de geringe geluidsemissie. Het speciale roestvaststalen MatriX-oppervlak is bestand tegen hoge temperaturen en zorgt zo voor betrouwbare prestaties en een lange levensduur.

Lambda Pro Plus: automatische verbrandingsregeling doet kosten dalen

Doordat de verbrandingskwaliteit automatisch wordt gemonitord, worden schommelingen in de gaskwaliteit gecompenseerd. Hierdoor wordt de efficiëntie het hele jaar door verzekerd en kunt u op de onderhoudskosten besparen.

Lambda Pro Plus
● Aanpassing aan gaskwaliteit
● Constant hoge energie-efficiëntie
● Zekerheid voor de toekomst
● Geringe onderhoudskosten


Inox-Radial van roestvast staal: efficiënt en duurzaam

Roestvast staal maakt het verschil. De corrosiebestendige Inox-Radial-warmtewisselaar van roestvast staal vormt het hart van de Vitodens 222-W. Hij zet de aangevoerde energie uitermate efficiënt om in warmte. Vrijwel zonder verlies, met een bijna niet te overtreffen rendement van 98 procent. En tegelijkertijd met de zekerheid van het bijzonder duurzame en hoogwaardige roestvast staal.

10 jaar garantie

op alle roestvaststalen warmtewisselaars voor olie-/gascondensatieketels tot 150 kW

Corrosiebestendige Inox-Radial-warmtewisselaar van roestvast staal


Dit zijn de voordelen van de Vitodens 222-W

  • Plaatsbesparend dankzij de geïntegreerde roestvaststalen laadboiler voor hoog watercomfort
  • Bijzonder eenvoudige, intuïtieve bediening en geïntegreerde WLAN-interface
  • Bijzonder makkelijk te bedienen dankzij 7” touchscreen met kleurendisplay of alternatief met 3,5” display of via ViCare-app
  • Hoog warmwatercomfort dankzij geïntegreerde roestvaststalen laadboiler met inhoud van 46 liter
  • Energie-cockpit voor visuele weergave van energieproductie en energieverbruik
  • Hoge bedrijfszekerheid door geïntegreerde verbrandingsregeling Lambda Pro Plus
  • Een grotere efficiëntie en minder stikstofoxide dankzij de nieuwe MatriX-Plus-brander
  • Lange levensduur en efficiënte werking dankzij Inox-Radial-warmtewisselaar
  • Met de fluorescerende Lightguide ziet u altijd meteen of alles correct werkt
  • Energie-efficiëntieklasse: A
Vitodens 222-W: de slimme energiecentrale voor de meest veeleisende toepassingen

Productinformatie Vitodens 222-W

Overzicht

Vermogen (kW)
1,9 tot 32 kW
Rendement
98 % (Hs)
Energie-efficientieklasse
energieeffizienklasse.png
A
Brandstof
icon-gas.png
Aardgas en vloeibaar gas
Toepassingsgebied
icon-wohngebaeude.png
Verwarming op gas in een- of meergezinswoning, appartement | Nieuwbouw en renovatie
Bediening
Einfaches RGB
Touchscreen kleurendisplay 7" en ingebouwde WiFi verbindingsmodule; bediening met ViCare app mogelijk
Warmwaterproductie
Geïntegreerde inox-laadboiler
Overige kenmerken
Brander MatriX-Plus, automatische regeling van de verbranding Lambda Pro Plus
Productdoorsnede compacte gascondensatieketel Vitodens 222-W


De regeling van de Vitodens 222-W is overzichtelijk en intuïtief

7” touchscreen met kleurendisplay voor eenvoudige intuïtieve bediening

Energie-cockpit: eenvoudige instelling en bediening zorgen voor grotere efficiëntie

Hoe eenvoudig is het toestel in te stellen en te bedienen? Dat is een van de belangrijkste criteria voor wie nadenkt over een nieuwe verwarming. De Vitodens 222-W overtuigt door zijn buitengewoon hoog bedieningscomfort. Hij kan heel eenvoudig en intuïtief worden bediend via smartphone, tablet of direct op het grote, in hoogte verstelbare 7” touchscreen met kleurendisplay, of alternatief op de display van 3,5”. Zowel grafische als tekstaanduidingen begeleiden u door alle menupunten. Terwijl u met de energie-cockpit in één oogopslag ziet hoeveel energie u verbruikt.


Geïntegreerde WiFi-interface: het warmtecomfort gaat digitaal

Via de geïntegreerde WiFi-interface wordt de compacte gascondensatieketel direct met het internet verbonden, waardoor hij indien gewenst klaar is voor opname in een netwerk en digitale diensten. En via de ViCare-app is de ketel nog makkelijker te bedienen: zo behoudt men de controle over alle functies van de verwarming. Wanneer dat nodig is, wordt de verwarmingsspecialist direct via de service-app geïnformeerd, zodat hij elk probleem snel kan oplossen. En nog een voordeel: door de connectiviteit biedt Viessmann vijf jaar garantie op het complete systeem.

Geïntegreerde WiFi-interface: het warmtecomfort gaat digitaal

ViCare-app

ViCare-app

Dankzij de ViCare-app kan de installatiegebruiker zijn verwarmingsinstallatie via zijn smartphone aansturen. De bedrijfsstatus kan op ieder ogenblik geconsulteerd worden, en bij storingen kan vlot contact worden opgenomen met de eerder in de app ingevoerde installateur.


Op elkaar afgestemd: systeemtechniek

“Het geheel is meer dan de som van de delen.” In navolging van dit principe biedt Viessmann niet enkel afzonderlijke verwarmingsonderdelen aan die aan alle Viessmann-normen op het vlak van kwaliteit, betrouwbaarheid en efficiëntie voldoen. Alle producten vormen veeleer een volledig systeem waarin alle onderdelen op elkaar afgestemd zijn en precies bij elkaar passen. Want enkel het perfecte samenspel tussen alle systeemonderdelen biedt het vermogenspotentieel van een innovatieve toptechnologie.

De systeemtechniek van Viessmann omvat alle onderdelen voor een betrouwbaar en zuinig verwarmingssysteem. Van de Vitotronic-regeling met draadloze afstandsbediening over Vitocell-warmwaterboilers met hoog vermogen voor een optimaal warmwatercomfort tot hoogwaardige zonnesystemen voor een kostenbesparende verwarmingsondersteuning.

Op elkaar afgestemd: systeemtechniek