Vitodens 222-W - wandmontage met laadboiler


De voordelen op een rij

  • Plaatsbesparende compacte gascondensatieketel in keukenmaten.
  • Hoog warmwatercomfort door ingebouwde laadboiler van 46 liter
  • Lange levensduur en efficiënte werking dankzij Inox-Radial-warmtewisselaar
  • Stille werking door laag ventilatortoerental
  • Vitotronic-regeling met kleuren-touchscreen, ook bedienbaar via Vitotrol/ViCare App met optionele WLAN-verbinding
  • Energie-efficiëntieklasse: A


Compacte condensatieketel met geïntegreerde roestvaststalen laadboiler

Met zijn vermogen van 35 kW is de compacte gascondensatieketel Vitodens 222-W de ideale oplossing voor een eigen woning of eengezinswoning. Hij kan probleemloos in een nis in de badkamer, in de keuken of in de berging tegen een wand worden gemonteerd.

Met name het hoge warmwatercomfort moet worden benadrukt. De gascondensatieketel beschikt daarvoor over een ingebouwde roestvaststalen laadboiler met een inhoud van 46 liter.

Dit volume is tijdens het afnemen van warm water te vergelijken met een aparte warmwaterboiler van 150 liter.


Werkingsprincipe van de laadboiler

In vergelijking met een klassieke warmwaterboiler heeft een laadboiler beduidend minder waterinhoud nodig om dezelfde hoeveelheid warm water te leveren.

Bij de laadboiler wordt het water dat in de doorstroomverwarmer op de gewenste temperatuur is gebracht, continu bijgevuld, zodat het onmiddellijk beschikbaar is. Sensoren zorgen voor een constante uitgangstemperatuur.

Indien nodig wordt de MatriX-cilinderbrander ingeschakeld, die op zijn beurt voor de gewenste watertemperatuur zorgt. Met name wanneer men een bad of een lange douche neemt, is dit een bijkomende voordeel.

 

condensatieketel wandmontage Vitodens 200-W

Deze compacte condensatieketel voor wandmontage overtuigt door zijn uitstekende sanitair waterverwarming en gebruiksvriendelijke regeling, die optioneel ook online mogelijk is via een app.

Dankzij zijn vermogen tot 35 kW is de compacte gascondensatieketel Vitodens 222-W de ideale oplossing voor de eigen woning of de eengezinswoning. Hij kan probleemloos in een nis in de badkamer, in de keuken of zelfs in de bijkeuken aan een wand worden gemonteerd.

Bij de Vitodens 222-W moeten we vooral wijzen op de geïntegreerde roestvaststalen laadboiler met een inhoud van 46 liter. Dit volume is tijdens de warmwaterafname vergelijkbaar met een boiler van 150 liter. De laadboiler wordt continu bijgevuld met water dat in de warmtewisselaar (doorstroomverwarmer) tot de gewenste temperatuur is opgewarmd, zodat het bij verdere afname onmiddellijk beschikbaar is.

Uitermate installatie- en onderhoudsvriendelijk

Door voor een van deze toestellen te kiezen, profiteert de gebruiker ook van lage installatie- en onderhoudskosten. Alle onderdelen zijn via de voorkant bereikbaar, opzij is geen vrije ruimte voor het onderhoud nodig.

Alle installatiecomponenten zijn al in de fabriek kant-en-klaar gemonteerd. En zodra het toestel in de wandhouder is geplaatst, zijn meteen ook alle verwarmings- en tapwaterleidingen veilig en lekvrij op het net aangesloten, zonder iets te moeten vastschroeven, vastklemmen of solderen.

Warmtewisselaars van roestvast staal

Warmtewisselaars van roestvast staal

Alle gascondensatieketels van Viessmann omvatten een warmtewisselaar van roestvast staal. Deze techniek garandeert het hoge rendement van 98 procent en onderscheidt zich door een lange levensduur en een betrouwbare en efficiënte werking.

Viessmann biedt 10 jaar garantie tegen lekken door corrosie op alle roestvaststalen warmtewisselaars tot 150 kW.

Milieuvriendelijke MatriX-cilinderbrander

Automatische verbrandingsregeling doet kosten dalen

Via de geïntegreerde Lambda Pro Control Plus-verbrandingsregeling wordt de brander automatisch aan de kwaliteit van de verschillende soorten gas (aardgas E/LL, vloeibaar gas, biogas) aangepast en wordt een permanent hoog rendement gegarandeerd.

Lambda Pro Control Plus draagt bij tot lagere onderhoudskosten, want de intervallen voor de controle door een schoorsteenveger bedragen drie jaar.

MatriX-cilinderbrander

ViCare App

Praktische regeling, ook via app

Zowel gebruiker als installateur profiteren van de eenvoudig te bedienen Vitotronic-regeling: de menugestuurde bediening is logisch en begrijpelijk opgebouwd.

ViCare-app

De ViCare-app biedt nieuwe mogelijkheden voor de online-regeling van uw verwarming. Dankzij deze app kan de installatiegebruiker zijn verwarmingsinstallatie via zijn smartphone aansturen. De bedrijfsstatus kan op ieder ogenblik geconsulteerd worden, en bij storingen kan vlot contact worden opgenomen met de eerder in de app ingevoerde installateur.

Vitotrol Plus-app

Via de Vitotrol Plus-app kunnen alle verwarmingscircuits in een verwarmingsinstallatie op afstand worden bediend. Deze app wordt gebruikt voor het instellen van werkingsprogramma's, richtwaarden en tijdprogramma's, alsook voor de weergave van bedrijfs- en verbruiksgegevens. Daarenboven kunnen ook data in verband met het zonnerendement worden weergegeven.

Vitoconnect 100 als interface

Om de verwarmingsinstallatie via een app te kunnen bedienen, is de Vitoconnect 100-interface vereist. Bestaande gascondensatieketels van de Vitodens-reeks (vanaf bouwjaar 2004) kunnen op ieder ogenblik aangepast worden.

Vitoconnect 100
fernbedienungen.jpg

Op elkaar afgestemd: Systeemtechniek

"Het geheel is meer dan de som van de delen." In navolging van dit principe biedt Viessmann niet enkel afzonderlijke verwarmingsonderdelen aan die alle vereisten met betrekking tot kwaliteit, betrouwbaarheid en efficiëntie voldoen. Alle producten zijn deel van een volledig systeem waarin alle onderdelen op elkaar afgestemd zijn en precies bij elkaar passen. Enkel het samenspel tussen alle systeemonderdelen biedt het vermogenspotentieel van een innovatieve toptechnologie.

De systeemtechniek van Viessmann omvat alle onderdelen voor een betrouwbaar en zuinig verwarmingssysteem. Van de Vitotronic-regeling met draadloze afstandsbediening over de Vitocell warmwaterboilers met hoog vermogen voor een optimaal warmwatercomfort tot hoogwaardige zonnesystemen voor een kostenbesparende verwarmingsondersteuning.

Productdoorsnede

Overzicht

Vermogen (kW)
1,8 tot 35 kW.
Rendement
98 % (Hs)/109 % (Hi)
Energie-efficiëntieklasse
energieeffizienklasse.png
A
Brandstof
icon-gas.png
Aardgas en vloeibaar gas
Toepassingsgebied
icon-wohngebaeude.png
Eengezinswoning, flat in meergezinswoning, nieuwbouw en renovatie
Bediening
icons-vitotrol-app.gif
Vitotronic 200 regeling met touchscreen display, bediening via ViCare app of Vitotrol Plus app mogelijk
Sanitair waterverwarming
Ingebouwde roestvaststalen laadboiler met een waterinhoud van 46 liter voor gemiddeld warmwatercomfort
Overige kenmerken
Kan probleemloos in een nis in de badkamer of zelfs in de huiskamer tegen een wand worden gemonteerd
Vitodens-222-W-Schnitt.png