Mazoutketels van Viessmann maken gebruik van de modernste technieken

Olieverwarmingssystemen zijn nog steeds een van de meest gebruikte verwarmingssystemen. Geen wonder, want de brandstof is rijk aan energie en het systeem wordt als veilig beschouwd. Wanneer huiseigenaren besluiten een Viessmann oliecondensatieketel aan te schaffen, leveren zij ook een actieve bijdrage aan de besparing van hulpbronnen en energie. Want met een onovertroffen hoog rendement wordt tot 98 procent van de gebruikte stookolie omgezet in warmte.

Bovendien zijn Viessmann oliecondensatieketels klaar voor de toekomst. Dit komt omdat ze in de fabriek worden voorbereid op een omschakeling van uitsluitend fossiele olie naar stookolie met een aandeel bio-olie en dus ook met regeneratieve energiebronnen kunnen worden gebruikt. Iedere exploitant van een oliegestookte verwarmingsinstallatie met een oliecondensatieketel levert zo een actieve bijdrage aan de bescherming van het klimaat en het milieu. Viessmann heeft voor elke verwarmingsbehoefte de juiste oliecondensatieketel. 

> Gamma olieketels voor bedrijven en appartementsgebouwen

> Gamma olieketels voor publieke gebouwen 

Op de foto is een oliecondensatieketel te zien met daaronder een warmwateropslagtank.

Bespaar tot 35 procent energie met een moderne oliecondensatieketel

Oudere ketels zijn meestal inefficiënt en verbruiken vaak veel meer brandstof dan nodig is. Door een technisch verouderde verwarmingsinstallatie snel te vervangen door een zeer efficiënte olieverwarming met condensatietechniek en in te combineren met zonnetechniek kunnen eindgebruikers tot 35 procent energie besparen.


Viessmann inox warmtewisselaar

Mazoutketels van Viessmann: efficiënt verwarmen met olie

Met een Viessmann condensatieketel levert u dankzij de efficiëntie en het onovertroffen rendement van 98 procent (met betrekking tot de bovenste stookwaarde) bij de omzetting van stookolie in warmte, een actieve bijdrage aan het efficiënt gebruik van grondstoffen en energiebesparing.

De oliecondensatieketels van Viessmann zijn klaar voor de toekomst. Ze zijn nu reeds klaar voor de omschakeling van fossiele olie op stookolie met toevoeging van bio-olie. Daardoor kunnen ze ook met een aandeel aan hernieuwbare energie werken.