Vitoladens 300-C, de eerste keuze bij renovatie

De voordelen op een rij

  • Bijzonder efficiënte en compacte, staande oliecondensatieketel
  • Hoog energierendement ondanks minimale ketelafmetingen
  • De brandstof wordt voor 98 procent omgezet in warmte
  • Compacte tweetraps blauwevlambrander voor open of gesloten werking
  • Stille werking door geïntegreerde geluiddemper
  • Energie-efficiëntieklasse: A


Oliecondensatietechniek tegen een voordelige prijs

De Vitoladens 300-C is een bijzonder efficiënte oliecondensatieketel tegen een voordelige prijs. Met zijn compacte vormgeving is hij geschikt voor nieuwbouw maar ook ter vervanging van een verouderde ketel.

Met drie beschikbare vermogens tot 28,9 kW is de oliecondensatieketel ontwikkeld voor één- of tweegezinswoningen. De brander is ontworpen voor gebruik met zwavelarme stookolie.

Dit bijzonder lage verbruik van kostbare stookolie resulteert ook in lagere CO2-emissies. De keuze voor een Vitoladens 300-C is dus een persoonlijke bijdrage aan de klimaatbescherming.


Comfort over de hele lijn

Ideaal is de combinatie met de warmwaterboiler Vitocell 300-H. Deze vormt een eenheid met de verwarmingsketel en biedt een comfortabele warmwatervoorziening.

De Vitotronic-regeling is eenvoudig te bedienen: het bedieningsmenu is logisch en zeer gebruiksvriendelijk opgebouwd, goed verlicht, contrastrijk en gemakkelijk af te lezen.

Nog meer bedieningscomfort biedt de regeling van de verwarming via de Vitotrol app.
 

fernbedienungen.jpg

Op elkaar afgestemd: Systeemtechniek

"Het geheel is meer dan de som van de delen." In navolging van dit principe biedt Viessmann niet enkel afzonderlijke verwarmingsonderdelen aan die alle vereisten met betrekking tot kwaliteit, betrouwbaarheid en efficiëntie voldoen. Alle producten zijn deel van een volledig systeem waarin alle onderdelen op elkaar afgestemd zijn en precies bij elkaar passen. Enkel het samenspel tussen alle systeemonderdelen biedt het vermogenspotentieel van een innovatieve toptechnologie.

De systeemtechniek van Viessmann omvat alle onderdelen voor een betrouwbaar en zuinig verwarmingssysteem. Van de Vitotronic-regeling met draadloze afstandsbediening over de Vitocell warmwaterboilers met hoog vermogen voor een optimaal warmwatercomfort tot hoogwaardige zonnesystemen voor een kostenbesparende verwarmingsondersteuning.

Productdoorsnede

Overzicht

Vermogen (kW)
10,3 tot 28,9 kW.
Rendement
98 % (Hs)/104 % (Hi)
Energie-effiïëntieklasse
energieeffizienklasse.png
A
Brandstof
icon-oel.png
Alle gangbare soorten zwavelarme stookolie - ook voor stookolie DIN 51603-6-EL A Bio 10: extra lichte stookolie (zwavelarm) met toevoeging van maximaal 10 % biocomponenten (FAME)
Toepassingsgebied
icon-wohngebaeude.png
Een-/tweegezinswoningen, nieuwbouw en renovatie
Bediening
Einfaches RGB
Vitotronic 200 regeling met tekst- en grafisch display, bediening via Vitotrol app mogelijk
Sanitair waterverwarming
Extra warmwaterboiler vereist, en daardoor hoog warmwatercomfort
Overige kenmerken
Dankzij de compacte modules is deze oliecondensatieketel bijzonder plaatsbesparend en kan hij nagenoeg overal worden opgesteld
Vitoladens-300-C-Schnitt.png