Vitoladens 300-C –  Condensatieketel voor vloeibare brandstoffen met uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

De oliecondensatieketel Vitoladens 300-C is een grote innovatie. Het verwarmingssysteem kan nu ook gebruik maken van verschillende vloeibare brandstoffen met verminderde CO2-uitstoot. In plaats van fossiele stookolie gaat het bijvoorbeeld om HVO (plantaardige stookolie), PTL (power-to-liquid) en hogere percentages FAME-producten (bio-stookolie). Onze ketels zijn daardoor klaar voor de toekomst en kunnen bijdragen aan de bescherming van het klimaat.

Een investering in de Vitoladens 300-C ketel levert al snel besparingen op. Dankzij zijn hoog rendement verbruikt hij aanzienlijk minder stookolie dan een oudere ketel. Door zijn compact formaat is hij bijzonder plaatsbesparend en geschikt voor een open of gesloten werking. Vitoladens 300-C past hierdoor in kleine ruimtes en is een ideale keuze bij het vernieuwen van uw verwarmingsinstallatie. In nieuwbouw kan waardevolle ruimte benut worden voor andere doeleinden.


Vitoladens 300-C is beschikbaar in Vitopearlwhite of Vitographite

Nieuw design beschikbaar in twee kleuren

Het modern en hoog kwalitatief design is beschikbaar in de kleuren Vitopearlwhite en Vitographite. Het compacte systeem kan uitgebreid worden met een ondergeplaatste warmwaterboiler in Vitographite van 130, 160 of 200 liter.


Vitoladens 300-C en naastgeplaatste warmwaterboiler Vitocell 300-B/-W (type EVBB-A, 300 l boilerinhoud), allebei in de kleur Vitopearlwhite

Vitoladens 300-C en Vitocell 300-B warmwaterboiler

Geïntegreerde Viessmann oplossingen voor Vitoladens 300-C

Dienstverlening  ●  Online services  ●  Connectiviteit & Platforms
Toon details

Verberg details


●  Viessmann Comfort is onze oplossing voor iedereen die van het hoogste verwarmingscomfort wil genieten zonder het aankopen van een verwarmingsketel en die een verwarmingsinstallatie wil huren.

●  Met de ViCare app kan het verwarmingssysteem intuïtief bediend worden. De gebruiker kan in één oogopslag zien of alle operationele waarden van zijn verwarming binnen het groen bereik liggen.

●  Met de ViGuide app heeft het installatiebedrijf van uw keuze de mogelijkheid om uw installatie van op afstand te monitoren. Het voorziet ook een snelle toegang tot de technische dienst van Viessmann.

●  Vitoconnect is de interface tussen uw verwarmingsketel en ViCare app. Het zorgt voor de online bediening van uw verwarmingsinstallatie via smartphone en tablet.

 


De bijzondere kenmerken van Vitoladens 300-C

Krachtig en efficiënt

Door zijn 3 vermogensniveaus tot 28,9 kW is Vitoladens 300-C geschikt voor zowel grote als kleine woningen. De compacte tweetraps- of modulerende blauwevlambrander heeft een geïntegreerde geluidsdemper, stemt het brandervermogen af op de warmtevraag en zorgt zo voor maximale efficiëntie.

Eenvoudig te installeren

Alle aansluitingen van Vitoladens 300-C bevinden zich aan de bovenkant. Het toestel wordt in de fabriek voorgemonteerd en kan zo snel ter plaatse worden geïnstalleerd. Aangepaste transporthulpstukken vereenvoudigen de installatie. Bij beperkte ruimte kunnen de zijpanelen en brander gedemonteerd worden.

Combineren met zonne-energie

Moderne verwarmingssystemen bevatten ook innovatieve zonnetechnologie om gebruik te maken van gratis zonne-energie. Viessmann biedt hiervoor een systeem aan afgestemd op de Vitoladens 300-C.

Meer informatie over dit onderwerp vindt u op de pagina “Thermische zonnepanelen”.


Inox-Radial-warmtewisselaar van roestvast staal: efficiënt en duurzaam

Roestvast staal maakt het verschil. De corrosiebestendige Inox-Radial-warmtewisselaar van roestvast staal vormt het hart van de Vitoladens 300-C. Hij zet de gebruikte energie uitermate efficiënt om in warmte. En biedt tegelijkertijd de zekerheid van het bijzonder duurzame en hoogwaardige roestvast staal.

Inox-Radial-warmtewisselaar


De voordelen van Vitoladens 300-C

Oliecondensatieketel Vitoladens 300-C
  • Bijzonder efficiënte en compacte, staande oliecondensatieketel
  • Vermogensbereik van 10,3 tot 28,9 kW
  • Normrendement tot 98 % (Hs)
  • Corrosiebestendige Inox-Radial-warmtewisselaar van roestvast staal
  • Compacte tweetraps of modulerende blauwevlambrander voor open en gesloten werking
  • Eenvoudig te bedienen Vitotronic 200-regeling met duidelijke grafische en tekstweergave
  • Geschikt voor alle gangbare soorten zwavelarme EL-stookolie en de volgende soorten stookolie met verminderde CO2-uitstoot: Stookolie DIN SPEC 51603-6-EL A Bio 20: zwavelarme EL-stookolie met toevoeging van maximaal 20 % biocomponenten (FAME); Paraffinehoudende soorten stookolie (bv. HVO of PTL) conform DIN TS 51603-8 tot 100 %
  • Onlineondersteuning via Vitoconnect (toebehoren) voor bediening en service via Viessmann-apps
  • Energie-efficiëntieklasse A

Gedetailleerde productinformatie Vitoladens 300-C

Productdoorsnede oliecondensatieketel Vitoladens 300-C


De regeling van Vitoladens 300-C is overzichtelijk en intuïtief

Vitotronic regeling

Vitotronic 200-regeling met optionele app-aansturing

Dankzij het tekst- en grafisch display voor weersafhankelijke verwarming kan de Vitotronic 200-regeling heel eenvoudig en intuïtief bediend worden. De instellingen kunnen aan de hand van menu's snel gewijzigd worden. Online aansturing via ViCare-app op een mobiel eindtoestel is optioneel mogelijk.


Vitoconnect als interface

Om uw verwarmingsinstallatie via een app te kunnen bedienen, is de Vitoconnect interface vereist. Bestaande oliecondensatieketels van de Vitoladens-reeks (vanaf bouwjaar 2004) kunnen op ieder ogenblik aangepast worden. ViCare app maakt het bedienen van de verwarming via smartphone bijzonder gemakkelijk.

 Optolink-interface Vitoconnect

ViCare-app

ViCare-app

Dankzij ViCare-app kunnen gebruikers hun verwarmingsinstallatie via hun smartphone aansturen. De bedrijfsstatus kan op ieder ogenblik geconsulteerd worden, en bij storingen kan vlot contact worden opgenomen met het eerder in de app gekozen installatie- en servicebedrijf.


Op elkaar afgestemd: Systeemtechniek

"Het geheel is meer dan de som van de delen." In navolging van dit principe biedt Viessmann niet enkel afzonderlijke verwarmingsonderdelen aan die alle vereisten met betrekking tot kwaliteit, betrouwbaarheid en efficiëntie voldoen. Alle producten zijn deel van een volledig systeem waarin alle onderdelen op elkaar afgestemd zijn en precies bij elkaar passen. Enkel het samenspel tussen alle systeemonderdelen biedt het vermogenspotentieel van een innovatieve toptechnologie.

De systeemtechniek van Viessmann omvat alle onderdelen voor een betrouwbaar en zuinig verwarmingssysteem. Van de Vitotronic-regeling met draadloze afstandsbediening over de Vitocell warmwaterboilers met hoog vermogen voor een optimaal warmwatercomfort tot hoogwaardige zonnesystemen voor een kostenbesparende verwarmingsondersteuning.

fernbedienungen.jpg