Waermepumpe-Vitocal-350-A.jpg

Lucht/water-warmtepomp Vitocal 350-A - ideaal voor renovatie

De Vitocal 350-A lucht/water-warmtepomp met nominaal vermogen variërend van 10,6 tot 18,5 kW (bij lucht 2 °C/water 35 °C) is een hogetemperatuurwarmtepomp die dankzij de tussentijdse stoominjectie in het compressieproces (EVI-cyclus) zeer hoge aanvoertemperaturen tot wel 65 °C bereikt. De Vitocal 350-A is dan ook vooral geschikt voor renovatieprojecten of wanneer een hoog sanitair warmtecomfort gewenst wordt.

De Vitotronic 200-regeling beschikt over een geïntegreerde cascadefunctie voor max. vijf lucht/water-warmtepompen. Hierdoor kunnen bij een hoge warmtebehoefte gecumuleerde verwarmingsvermogens tot 92,5 kW bereikt worden.

RCD-systeem voor maximale efficiëntie

De elektronische expansieklep en het RCD-systeem zorgen ook bij de Vitocal 350-A het hele jaar door voor een bijzonder hoge efficiëntie. Als lucht/water-warmtepomp haalt de Vitocal 350-A een bijzonder hoog vermogen van 3,6 (volgens EN 14511 bij lucht 2 °C/water 35 °C). Dit resulteert in een hoog jaarrendement en lage werkingskosten.

Plaatsbesparende montage door buitenopstelling

De Vitocal 350-A kan naar wens binnen of buiten worden geïnstalleerd. De drietraps radiale ventilator van de warmtepomp werkt bijzonder geluidsarm. In combinatie met de stromingstechnisch geoptimaliseerde luchtgeleiding en de geluidsisolerende behuizing is de Vitocal 350-A zeer stil. Bovendien worden de toerentallen en dus de geluidsemissie 's nachts nog meer beperkt door de getrapte ventilatorregeling.

Ideaal voor renovatieprojecten

Met de Vitocal 350-A lucht/water-warmtepomp gaat renoveren haast vanzelf: door de hoge aanvoertemperaturen tot max. 65 °C bij een temperatuur van - 10 °C is de Vitocal 350-A geschikt voor gebruik in oudere verwarmingsinstallaties met bestaande radiatoren. Om de efficiëntie van de volledige verwarmingsinstallatie nog te verbeteren, is het echter raadzaam afzonderlijke radiatoren te vervangen door lagetemperatuurradiatoren.

Hoog warmwatercomfort

De hogere aanvoertemperatuur zorgt naargelang de uitvoering van de installatie voor een watertemperatuur tot 55 °C in de warmwaterboiler. Daardoor biedt de Vitocal 350-A een bijzonder hoog sanitair watercomfort. De Vitocal 350-A bereikt de hoge aanvoertemperatuur van 65 °C ook nog bij buitentemperaturen van - 10 °C.

RCD garandeert efficiënte werking

RCD-systeem staat voor Refrigerant Cycle Diagnostic System. Dit systeem staat in de Vitocal 350-A in voor een permanente controle van het koelcircuit. Op die manier zorgt het systeem in combinatie met het elektronisch expansieventiel (EEV) voor een optimale efficiëntie in elk werkpunt. Voorts worden belangrijke werkingsparameters opgeslagen en zo nodig opgevraagd voor diagnose, optimalisatie, energiebalancering en berekening van het jaarrendement (SPF).

Helemaal perfect

Wanneer de warmtepomp buiten geïnstalleerd wordt, moet de warmte tot in de woning 'getransporteerd' worden. Hiervoor is een beroep gedaan op de systeemcompetentie van Viessmann op het vlak van verwarming. Alle vereiste ondergrondse buissystemen en het volledige gamma toebehoren zijn van hetzelfde merk en dus perfect op elkaar afgestemd.

Vitotronic-Regelung.jpg

Bedieningscomfort

Overzichtelijk, praktisch, intelligent: de Vitotronic biedt alle functies voor een snelle en precieze regeling van elk verwarmingssysteem.

Connectiviteit

Vitotronic 200-regeling: te allen tijde ook met een app via smartphone te bedienen.

Vitoconnect 100 als interface

Om de verwarmingsinstallatie via een app te kunnen bedienen, is de Vitoconnect 100-interface vereist. Bestaande warmtepompen van de Vitocal-reeks (vanaf bouwjaar 2010) kunnen op ieder ogenblik aangepast worden.

Vitoconnect_Anschluesse.png
Vicare-App.png

ViCare app

Dankzij de ViCare-app kan de installatiegebruiker zijn verwarmingsinstallatie via zijn smartphone aansturen. De bedrijfsstatus kan op ieder ogenblik geconsulteerd worden, en bij storingen kan vlot contact worden opgenomen met de eerder in de app ingevoerde installateur.

fernbedienungen.jpg

Op elkaar afgestemd: Systeemtechniek

"Het geheel is meer dan de som van de delen." In navolging van dit principe biedt Viessmann niet enkel afzonderlijke verwarmingsonderdelen aan die alle vereisten met betrekking tot kwaliteit, betrouwbaarheid en efficiëntie voldoen. Alle producten zijn deel van een volledig systeem waarin alle onderdelen op elkaar afgestemd zijn en precies bij elkaar passen. Enkel het samenspel tussen alle systeemonderdelen biedt het vermogenspotentieel van een innovatieve toptechnologie.

De systeemtechniek van Viessmann omvat alle onderdelen voor een betrouwbaar en zuinig verwarmingssysteem. Van de Vitotronic-regeling met draadloze afstandsbediening over de Vitocell warmwaterboilers met hoog vermogen voor een optimaal warmwatercomfort tot hoogwaardige zonnesystemen voor een kostenbesparende verwarmingsondersteuning.

screenshot-werking_wp-xl.jpg

Warmtepomp - eenvoudig uitgelegd

De werking van een warmtepomp en de natuurkundige basisprincipes eenvoudig uitgelegd door één van onze experts.

YouTube
screenshot-invest_wp-xl.jpg

Investeringskost warmtepomp

Meer uitleg over de investeringskost van een warmtepomp in een nieuwbouwwoning of bij een grondige renovatie

YouTube