Vitocal 111-S: betrouwbare en efficiënte warmtepomp

De voordelen op een rij

  • Betrouwbare warmtepomp tegen een voordelige prijs
  • Flexibele montage van de buitenunit (staand, hangend aan de wand)
  • Omkeerbare werking maakt zowel verwarmen als koelen mogelijk (model -AC)
  • Eenvoudig te bedienen Vitotronic-regeling met tekst- en grafisch display
  • Optimaal gebruik van de via fotovoltaïsche installaties opgewekte stroom
  • Energie-efficiëntieklasse*: A++ / A+
*Energie-efficiëntieklassevolgens EU-verordening nr. 811/2013 Verwarmen, gemiddeld klimaat – toepassing op lage temperatuur (35 °C) / op gemiddelde temperatuur (55 °C)
Split-unit warmtepomp Vitocal 111-S

De split-unit lucht/water-warmtepomp Vitocal 111-S bestaat uit twee afzonderlijke units: de buitenunit onttrekt de warmte via de verdamper en met behulp van een koelmiddel aan de omgevingslucht, waarna de warmte door een compressor tot de benodigde temperatuur om te verwarmen wordt gebracht. Via een leiding stroomt de warmte naar de binnenunit, waar ze via de condensor aan het verwarmingscircuit wordt afgegeven.

De binnenunit wordt al in de fabriek uitgerust met de nodige hydraulische componenten zoals een driewegomschakelklep, een secundaire pomp en een warmtepompregeling.

Split-unit model voor een flexibele en plaatsbesparende montage

Dankzijzijn compacte afmetingen kan de binnenunit net als elke andere verwarmingsinstallatie in de kelder of de bijkeuken van de woning geïnstalleerd worden. De unit werd al in de fabriek met alle benodigde componenten uitgerust. De buitenunit kan tegen de buitengevel van het gebouw worden gemonteerd of ook vrij ergens in openlucht worden opgesteld.

Functionele uitrusting die voldoet aan veel eisen

De Vitocal 111-S is verkrijgbaar in meerdere modellen die aan verschillende eisen voldoen: als zuivere warmtepomp voor verwarming en sanitair waterverwarming, aangevuld met de “active cooling”-koelfunctie die 's zomers een aangename temperatuur in de woning garandeert, en tot slot met een ingebouwde doorstroomverwarmer voor verwarmingswater.

Energiebesparende techniek: ontworpen voor werking met zelf opgewekte stroom

Deelektrische componenten werken bijzonder energiebesparend. Standaard is een hoogrendement-circulatiepomp ingebouwd voor het secundaire circuit. Bij deellastwerking wordt de compressor modulerend precies afgestemd op de actuele warmtebehoefte, zodat de gewenste temperaturen voor verwarming resp. koeling, alsook voor warm water behouden blijven. In combinatie met een fotovoltaïsche installatie kan de zelf opgewekte
stroom voor de werking van de warmtepomp worden gebruikt.

Comfortabel geregeld via internet

Met de optioneel verkrijgbare Vitoconnect 100 WLAN-module kan de Vitocal 111-S lucht/water-warmtepomp via het internet bediend worden. Met behulp van de gratis verkrijgbare Vitotrol-app kunt u verschillende functies zoals temperatuurregeling of werking tijdens een feestje comfortabel via uw smartphone aansturen.

Ideaal voor bivalente werking

Bij een renovatie is de split-unit warmtepomp perfect geschikt voor een efficiënte bivalente werking. In dat geval blijft de bestaande installatie verder actief om eventuele piekbelastingen bij bijzonder lage temperaturen op te vangen.

Vitoconnect 100 als interface

Om de verwarmingsinstallatie via een app te kunnen bedienen, is de Vitoconnect 100-interface vereist. Bestaande warmtepompen van de Vitocal-reeks (vanaf bouwjaar 2010) kunnen op ieder ogenblik aangepast worden.

Vitoconnect 100
ViCare App

ViCare App

Dankzij de ViCare-app kan de installatiegebruiker zijn verwarmingsinstallatie via zijn smartphone aansturen. De bedrijfsstatus kan op ieder ogenblik geconsulteerd worden, en bij storingen kan vlot contact worden opgenomen met de eerder in de app ingevoerde installateur.

Productdoorsnede binnenunit

Overzicht

Vermogen (kW)
4,0 tot 16,0 kW
COP bij verwarming
tot 4,7 (lucht 7 °C/water 35 °C) en tot 3,9 (lucht 2 °C/water 35 °C)
Energie-efficiëntieklasse volgens EU-regelgeving nr. 811/2013 Verwarmen, gemiddelde klimatologische omstandigheden - lagetemperatuurgebruik (W35) / Middeltemperatuurgebruik (55 °C)
energieeffizienklasse.png
A++ / A+
Energie-efficiëntieklasse drinkwaterbereiding
A
Toepassing
icon-wohngebaeude.png
Eéngezinswoning, nieuwbouw en renovatie, bivalente systemen
Bediening
Einfaches RGB
Vitotronic 200-regeling met tekst- en grafische display, bediening via Vitotrol App mogelijk
Waterverwarming
Warmwatertank van 220 liter ingebouwd
Andere kenmerken
Flexibele montage van de buitenunit (staand, wandmontage). Comfortabel dankzij omkeerbare uitvoering van verwarmen en verkoelen toegestaan.
Productdoorsnede Split-unit warmtepomp Vitocal 111-S