Zonnewarmte in de gemeentelijke sector

De diversiteit van de warmtevraag in de gemeentelijke sector biedt goede mogelijkheden voor het gebruik van zonnewarmte-installaties. Ze kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om drinkwater te verwarmen en om de verwarming in woongebouwen met meerdere verdiepingen te ondersteunen.

Zonnewarmte-energie in appartementencomplexen met meerdere verdiepingen

Gebruik vlakke of buiscollectoren in gemeentelijke gebieden

Zonne-energie zet vrij zonlicht om in warmte die gebruikt kan worden voor verwarming en warm water. Dit vermindert niet alleen het gebruik van fossiele brandstoffen. Zo kunnen gemeenten warmte produceren voor eigen gebruik en minder afhankelijk worden van energieleveranciers en stijgende energiekosten.

De kern van het systeem wordt gevormd door de modules of collectoren. Ze zijn verkrijgbaar in de vorm van vlakke plaat- en buiscollectoren.

Vlakke collectoren voor zonne-energiesystemen in gemeentelijke toepassingen

De productlijnen Vitosol 100-FM en Vitosol 200-FM zijn geschikt voor gemeentelijk gebruik. Ze zijn beschikbaar voor montage op het dak, integratie in het dak en verhoogde montage. Op deze manier kunnen ze flexibel en optimaal worden aangepast aan de eisen en voorwaarden. Alle Viessmann-modellen zijn uitgerust met een intelligente absorberlaag. Het beschermt de collectoren tegen oververhitting en stagnatie. De gepatenteerde ThermoProtect-technologie schakelt het energieverbruik automatisch uit zodra de maximale temperatuur van 145°C wordt bereikt. Viessmann vlakke collectoren zijn krachtig en kunnen snel en veilig worden geïnstalleerd dankzij de flexibele roestvrijstalen gegolfde buisverbindingen.

Buiscollectoren voor gebruik in gemeenten

Naast vlakke plaatcollectoren biedt Viessmann ook zogenaamde vacuümbuiscollectoren aan, die dankzij hun zeer selectief gecoate absorbers veel zonne-energie kunnen opvangen en in warmte omzetten. Ze worden gekenmerkt door een hoge mate van efficiëntie, omdat het vacuüm een bijzonder goede thermische isolatie biedt.

Net als bij de vlakke plaatcollectoren biedt Viessmann verschillende modellen voor zijn zonne-energiesystemen in de gemeentelijke sector aan - Vitosol 200-FM en Vitosol 300-FM. Bovendien is er een automatische temperatuurafsluiting via ThermProtect-technologie.