Portret Viessmann Group

De Viessmann Group is internationaal een van de toonaangevende fabrikanten van verwarmings-, industriële en koelsystemen. Het in 1917 opgerichte familiebedrijf telt 12.750 medewerkers en is goed voor een omzet van 2,65 miljard euro voor de groep.

Met 22 productievestigingen in 11 landen, met verkoopkantoren en vertegenwoordigingen in 74 landen, is Viessmann sterk internationaal georiënteerd.


Corporate film

Om de video te starten klikt u op de afspeelknop. Houd er rekening mee dat door het oproepen van de video, gegevens worden verzonden naar YouTube. Raadpleeg onze gegevensbeschermingsverklaring voor meer informatie.

Viessmann Corporate Film
100 jaar Viessmann! We beginnen aan een nieuwe eeuw waarin we ons blijven inzetten voor duurzaamheid en onze bijdrage willen leveren aan het behoud van de basis van het leven voor toekomstige generaties. Viessmann bedrijfsfilm (2:30) Kijk nu!
nachhaltigkeit.jpg

Duurzaamheid in hart en nieren

Als familiebedrijf hecht Viessmann veel waarde aan verantwoord en duurzaam handelen. Duurzaamheid is reeds vastgelegd in de ondernemingsprincipes. Duurzaamheid in hart en nieren betekent voor Viessmann dat ecologie, economie en sociale aspecten in de hele onderneming zo op elkaar worden afgestemd dat de huidige noden vervuld worden zonder de toekomst van de volgende generaties in gevaar te brengen.

Als milieubewuste pionier en technologische gangmaker in de verwarmingssector, levert Viessmann al decennialang bijzonder zuinige en schone verwarmingssystemen voor stookolie en gas, maar ook zonne-installaties, houtstookinstallaties en warmtepompen. Tal van ontwikkelingen van Viessmann gelden als mijlpalen in de verwarmingstechniek.

effizienz-plus.png

Het volledige gamma van Viessmann

Het volledige gamma van Viessmann biedt individuele oplossingen met efficiënte systemen en vermogens van 1,5 tot 120.000 kilowatt voor alle toepassingsgebieden en alle energiedragers. Onder andere wandgemonteerde condensatietoestellen van 1,9 tot 150 kW en staande condensatiesystemen van 1,9 tot 6.000 kW of WKK-installaties van 1,0 tot 530 kWel of van 5,3 tot 660 kWth. De WKK-installaties zijn ontworpen voor werking met aardgas of bioaardgas en verkrijgbaar in combinatie met een leveringscontract voor bioaardgas.

Het aanbod aan hernieuwbare energiesystemen omvat thermische zonne-installaties met vlakke en vacuümbuiscollectoren voor sanitair waterverwarming, verwarmingsondersteuning en solaire gebouwkoeling, speciale verwarmingsketels en stookinstallaties van 4 kW tot 50 MW voor kloofhout, houtsnippers en houtpellets, warmtepompen van 1,7 tot 2.000 kW die gebruikmaken van de warmte uit de bodem, het grondwater of de omgevingslucht, alsook fotovoltaïsche systemen.

Ook voor buurtverwarmingsnetten en bio-energiedorpen biedt Viessmann alles onder één dak - van de eerste haalbaarheidsstudies en gedetailleerde ontwerpen, over de levering van alle nodige componenten zoals biogasinstallaties, warmtebronnen, WKK-modules, aardwarmteleidingen en woningterminals, tot en met de bouw en inbedrijfstelling.

Met een uitgebreid productassortiment aan temperatuurgeregelde ruimten, krachtige koelcellen en -aggregaten, koeloplossingen voor de kleinhandel in levensmiddelen en toebehoren en diensten bestrijkt de Viessmann Group het volledige segment van de koeltechniek.

Productgamma

infocenter.jpg

Onovertroffen dienstenaanbod

Naast het complete productaanbod biedt Viessmann ook een uitgebreide waaier aan bijbehorende diensten aan. Zo biedt de Viessmann Academie een uitgebreid opleidings- en bijscholingsprogramma aan voor verwarmingsinstallateurs, ontwerpers, architecten, huisvestingsmaatschappijen, schoorsteenvegers, instellingen voor technisch onderwijs en eigen medewerkers. Daarmee komt de onderneming tegemoet aan de toenemende vraag naar geschoolde krachten van de handelspartners, die vanuit de structurele veranderingen op de warmtemarkt resulteert in efficiënte technologieën en hernieuwbare energiesystemen en de daarmee verbonden uitbreiding van het technologische spectrum. Wereldwijd nemen jaarlijks 92.000 vakmensen deel aan de bijscholingen die de Viessmann Academie aanbiedt.

Het Viessmann dienstenaanbod omvat daarnaast ook assistentie door de technische dienst, een passend softwareaanbod, ondersteuning op het gebied van publiciteit en verkooporganisatie, alsook een gebruiksvriendelijk informatie- en bestelsysteem, dat dag en nacht beschikbaar is op het internet.