Viessmann Belgium blijft talentvolle wintersporters van eigen bodem steunen

Nossegem – 8 september 2020

Viessmann Belgium blijft z’n engagement om talentvolle Belgische wintersporters te steunen onverminderd voortzetten. Ondanks de coronacrisis en de onzekerheid die de pandemie wereldwijd met zich meebrengt, blijft de specialist binnen de verwarmingsbranche enkele beloftevolle Belgische wintersportatleten ondersteunen op weg naar hun sportieve doelen en dromen.

Viessmann Belgium ondersteunde 7 jaar het Belgische dames bobsleeproject waarna het In 2017 er bewust koos om drie talentvolle Belgische atleten een duwtje in de rug te geven met oog op de Winterspelen in het Zuid-Koreaanse PyeongChang. In 2018 kwam daar nog een vierde atleet bij. Drie van de vier wintersporters van het team bemachtigden ook een felbegeerde plek op die Winterspelen, een knappe prestatie. Na rijp beraad en op advies van haar sportmarketingbureau RJ Sports Marketing, heeft Viessmann Belgium nu een kleine herschikking doorgevoerd binnen het team waardoor vanaf heden Sebbe De Buck (snowboarden), Mathias Vosté (schaatsen), Armand Marchant (skiën) en Stien Vanhoutte (schaatsen) het ‘nieuwe’ #winterfans team vormen.

Het succesverhaal wordt ondanks de coronacrisis dus verdergezet en het engagement van Viessmann Belgium om deze talentvolle atleten binnen een veel minder gemediatiseerde sporttak te ondersteunen blijft ongewijzigd. Voor de atleten is deze steun enorm belangrijk in zeer moeilijke en onzekere tijden. Zij zullen voornamelijk via de digitale en online (social media) kanalen van Viessmann Belgium worden ingezet om de Belg(en) in het algemeen warm te maken voor wintersport, maar ook optreden als ambassadeur(s) van het merk en ingezet worden als uithangbord van Viessmann wanneer en waar mogelijk.

Quote Armand Marchant: “De steun van een bedrijf als Viessmann geeft me nog meer motivatie om mezelf sportief tot het uiterste te drijven en m’n doelen na te streven. Ik kijk er naar uit om als trotse ambassadeur voor Viessmann op te treden en zowel op als naast de piste(s) het beste van mezelf te geven.”

Quote Stien Vanhoutte: “Ik ben verheugd met de steun van Viessmann en het engagement voor de wintersport in z’n geheel, want het is toch een sporttak die in de Belgische media doorgaans niet op heel veel aandacht kan rekenen. Net daarom kan elk beetje extra steun een wereld van verschil maken en ik wil Viessmann daar dan ook uitdrukkelijk voor bedanken.”

Op vlak van wintersport is en blijft een engagement van deze grootte voor Belgische wintersporters en de sport in het algemeen ongezien en ongeëvenaard. Viessmann Belgium is ervan overtuigd dat het hiermee iedereen die wintersport in België een warm hart toedraagt op een leuke manier zal kunnen uitnodigen om zijn of haar passie voor de sport te delen en hoopt natuurlijk dat de atleten dankzij deze steun al hun sportieve en persoonlijke doelen kunnen waarmaken. De komende weken en maanden zal er heel wat content met de atleten op de kanalen van Viessmann Belgium verschijnen dus stay tuned!

 

Niet voor publicatie:

Contactpersoon Viessmann: Niels Vermeylen, Marketing- en Communicatiemanager, +32 473 72 05 08, vern@viessmann.com

Contactpersoon RJ Sports Marketing: Robin Jacobs, Zaakvoerder, +32 478 61 09 96, robin@rjsportsmarketing.