Ontmoet het Viessmann Winter Talent Team 2020

MATHIAS VOSTÉ

Sport: schaatsen (skeeleren, inline skaten)
Geboortedatum: 20 mei 1994

 

Wat moet je weten over Mathias?

Mathias komt net als onze andere Belgische schaatser Bart Swings uit het skeeleren. Na amper 3 jaar maakte Mathias vorig jaar de overstap van de B-groep naar de absolute wereldtop in het schaatsen: de A-groep. Daarin liet hij zich meteen opmerken met een knappe 4de plaats op de 1000m tijdens de Wereldbekermanche in Noersoeltan (Kazachstan). Mathias' strafste prestatie liet hij optekenen tijdens de wereldbekerfinale 1000m in Thialf, waar de hele wereldtop aanwezig was en hij eveneens 4de werd. Dit jaar schaatste Mathias ook al naar een nationaal record op de 500m en de 1000m alvorens de coronapandemie roet in het eten gooide. Mathias profileert zich meer en meer als de coming man op de middenafstanden en zal er staan als de wedstrijden terug opgestart kunnen worden, met of zonder publiek. Hij woont en traint in Friesland, nabij Heerenveen, waar hij in de meest veilige en gunstige omstandigheden kan trainen met andere toppers in zijn discipline. 

Waarom verdient Mathias zijn plek in het Viessmann Winter Talent Team?

Mathias is in vergelijking met andere schaatstoppers nog niet lang bezig met schaatsen op het allerhoogste niveau. Op die korte periode heeft hij wel al heel wat progressie geboekt en de resultaten evolueren zeer gunstig. De focus ligt nu op het consistent presteren in de A-groep en daar een eerste podiumplaats bemachtigen. Viessmann Belgium is ervan overtuigd dat Mathias alles in zich heeft om een echte schaatstopper te worden. 

 

Viessmann Mathias Vosté

MV


SEBBE DE BUCK

Sport: snowboarden (halfpipe, slopestyle & big air)
Geboortedatum: 14 maart 1995

 

Wat moet je weten over Sebbe?

Sebbe reist zowat de hele wereld rond om in optimale omstandigheden te kunnen trainen en deel te nemen aan zoveel mogelijk topwedstrijden. Hij is niet alleen een uitmuntend snowboarder, maar kan ook heel goed uit de voeten op een skateboard. Zowel op de slopestyle als op de big air mikt Sebbe steevast op een finaleplaats, waarin alles mogelijk is. Als alle factoren mee zitten, moet een podiumplaats en/of medaille zeker haalbaar zijn. 

Waarom verdient Sebbe zijn plek in het Viessmann Winter Talent Team?

Sebbe behoort nu al jaren tot de absolute wereldtop in het snowboarden. Op het WK Slopestyle van 2017 greep hij net naast het podium en op de Winterspelen in Pyeongchang viel helaas niet alles in de juiste plooi. Sebbe maakt net als Mathias al vanaf dag 1 deel uit van het team en Viessmann Belgium wil hem graag blijven steunen om zijn persoonlijke en sportieve doelen waar te maken. 

 

Viessmann Sebbe De Buck

SDB


ARMAND MARCHANT

Sport: skiën (slalom en reuzeslalom)
Geboortedatum: 14 december 1997

 

Wat moet je weten over Armand?

Armand maakte zijn wereldbekerdebuut op 13 december 2014. Hij liep in januari 2017 een meervoudige scheenbeenbreuk op tijdens de reuzenslalom in het Zwitserse Adelboden en werkt sindsdien aan zijn comeback. Eind november 2019 kon Armand pas opnieuw deelnemen aan de wereldbeker, na zeven chirurgische ingrepen en een lange revalidatie. Meerdere experten omschreven hem al als een 'medisch wonder'. Op 5 januari van dit jaar werd Armand vijfde op de reuzenslalom bij het Kroatische Zagreb, het beste resultaat dat ooit door een Belg werd behaald op een wereldbeker alpineskiën.

Waarom verdient Armand zijn plek in het Viessmann Winter Talent Team?

Armand is het toonvoorbeeld van doorzettingsvermogen en discipline. Na een lange revalidatie is hij vastbesloten om de komende jaren echt het beste van zichzelf te laten zien. Met zijn 23 jaar heeft hij nog heel wat progressiemarge in zich en Viessmann Belgium wil Armand graag steunen op weg naar het allerhoogste. 

 

Viessmann Armand Marchant

AM


STIEN VANHOUTTE

Sport: schaatsen (inline-skaten)
Geboortedatum: 14 maart 1996

 

Wat moet je weten over Stien?

Na vele seizoenen actief te zijn geweest in het inline-skaten maakte Stien in seizoen 2018-2019 de overstap naar het langebaanschaatsen waar ze meteen al het nationale record op de 500 meter van Jelena Peeters verbeterde. In november vorig jaar debuteerde ze op de wereldbekerwedstrijden langebaanschaatsen in Minsk op de 500m en de 1000m en in februari van dit jaar startte ze op de Wereldkampioenschappen schaatsen sprint.

Waarom verdient Stien haar plek in het Viessmann Winter Talent Team?

Stien haar overstap van het inline-skaten naar het schaatsen is veelbelovend en ze liet al een aantal mooie dingen zien op heel korte tijd. Viessmann Belgium wil haar dan ook graag steunen om haar potentieel ten volle te benutten en haar dromen waar te maken. 

 

Viessmann Stien Vanhoutte

SV