Productregistratie

Producten registreren
Photo: © Yuganov Konstantin / Shutterstock.com

Productregistratie zorgt ervoor dat je altijd de meest actuele, relevante diensten en ondersteuning voor het door u aangeschafte product ontvangt. Bovendien ontvang je een systeemcertificaat met de gegevens van uw systeem en een garantiebewijs. Als er een servicebeurt nodig is, hebt je alles snel bij de hand, wat het werk van de verwarmingsinstallateur aanzienlijk eenvoudiger maakt. Een ander voordeel van de Viessmann productregistratie is de uitgebreide garantie. Hiermee geniet je van een garantie tot 10 jaar voor sommige componenten van uw verwarmingsinstallatie.

  

  

Voordelen van productregistratie

  • Door de registratie wordt de garantie automatisch verlengd en hoef je verder niets te doen.
  • De garantie gaat in op de dag van ingebruikname.
  • Je ontvangt een mail ter bevestiging van de geregistreerde producten en serienummer
  • Je ontvangt informatie over de nieuwste producten en diensten die voor u het meest nuttig zijn.

Hoe productregistratie werkt

Zoals hierboven vermeld, zijn er twee manieren om uw nieuw aangekochte Viessmann-product te registreren. U kunt zelf online of per post registreren, of uw verwarmingsinstallateur vragen dit in uw naam te doen. De voordelen van de productregistratie gelden zowel voor u als eigenaar van de installatie als voor uw verwarmingsinstallateur.

Producten online registreren

Om uw product te registreren hebt u het 13- tot 16-cijferige serienummer van uw verwarmingsinstallatie en eventuele bijbehorende componenten nodig. U vindt dit bijvoorbeeld op het typeplaatje van het verwarmingssysteem. Het kan ook op de factuur staan. Bij twijfel kunt u het serienummer gewoon aan uw verwarmingsinstallateur vragen. In sommige gevallen heeft uw verwarmingsinstallateur u al aangemeld of de installatie via internet aangesloten. In dat geval hoeft u de gegevens niet opnieuw in te voeren.

Na succesvolle registratie wordt uw garantie automatisch verlengd. De bevestiging krijgt u in de vorm van een systeemcertificaat, dat u na voltooiing van de registratie per e-mail ontvangt. Zo heeft u alle systeemgegevens en uw garantieverlenging in één document bij de hand. Dit kan een enorme verlichting zijn, vooral wanneer er servicewerkzaamheden moeten worden uitgevoerd.

Online registratie stap voor stap
  

  1. Houd het serienummer gereed
  2. Registreer online met de gegevens
  3. Automatische garantieverlenging
  4. Systeemcertificaat bevestigt de garantieverlenging
  5. Ontvang het certificaat als e-mailbijlage en bewaar het
  6. Houd het document bij de hand voor wanneer een servicebeurt nodig is